Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Deprem Bölgesi’ne Bin Adet Uyku Tulumu…

25 Ekim 2011 Salı 03:40
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Deprem Bölgesi’ne Bin Adet Uyku Tulumu…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde acil ihtiyaç duyulan 1000 adet uyku tulumunu deprem bölgesine gönderilmek üzere Kızılay Yetkilerine teslim etti.
Ankara büyükşehir Belediyesi, hafta sonu Van ve çevresinde etkili olan 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda acil ihtiyaçlara öncelik vererek her konuda yardıma koşuyor.
    Depremin hemen ardından 3 eğitimli K- 9 arama kurtarma köpeği ile 24 kişilik arama kurtarma ekibini bölgeye gönderen Büyükşehir Belediyesi, bugün bölgeye gönderilmek üzere 1000  adet uyku tulumu Kızılay Etimesgut deposunda kurulan Afet Organizasyon Merkezi’nde Kızılay yetkililerine teslim edildi. 
        1000 adet uyku tulumunun teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ardından seferberlik durumunda olduğuna dikkat çekerek, yardımlar hakkında şunları söyledi:
 “Depremin hemen ardından, ilk aşamada Büyükşehir Belediyesi 3 eğitimli K- 9 arama kurtarma köpeği ile 14 kişilik arama kurtarma ekibini hava yoluyla anında bölgeye intikal ettirdi. Şimdide acil ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini bölgeye en kısa sürede ulaştırılmak için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli olarak çalışma yürütüyoruz. Bölgeye Gıda, ekmek, su, uyku tulumu, battaniye  gibi acil ihtiyaçların sevkiyatı aralıksız devam ediyor. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine en etkin ve kısa zamanda ulaştırabilmek amacıyla AFAD’ın organizasyonunda aralıksız sürdüreceğiz.”
Daha sonra Adnan şeker 1000 uyku tulumunu Van’a gönderilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim etti.