ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ SOĞUK LİMONATA İKRAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sıcak havaların etkili olduğu Başkentte vatandaşların serinlemesi ve sıvı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kentin nüfus yoğunluğunun fazla olduğu noktalarında ücretsiz soğuk organik limonata ikramına başladı.

04 Temmuz 2024 Perşembe 13:55
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ SOĞUK LİMONATA İKRAMI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda sıcak havaların etkili olduğu yaz aylarında toplum sağlığını koruyucu önlemler alıyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından vatandaşların serinlemesi ve sıvı ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla ücretsiz soğuk organik limonata ikramına başlandı.

UYGULAMA YAZ BOYUNCA SÜRECEK

Bunaltıcı sıcak havaların vatandaşları olumsuz etkilediği yaz aylarında, halkın rahatlaması için ücretsiz soğuk limonata ikramına Kızılay Meydanı, Ulus Zafer Anıtı ve Avusturya-Türkiye maçı öncesinde Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı’nda başlandı.

Kentin merkezi bölgeleri ile nüfus yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda yaz boyunca ücretsiz limonata ikramının devam edeceğini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, ‘‘Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızca ‘’ABB’den Serin Bir Mola Ev Yapımı Ücretsiz Limonata’’ sloganı ile sosyal belediyecilik kapsamında Başkentimizin merkezi bölgelerimizde yaz ayı sonuna kadar ücretsiz olarak limonata ikramlarında bulunacağız burada vatandaşlarımızın ferahlaması amacıyla sıcak havalara karşı tedbir almayı hedefliyoruz daha öncesinde Kızılay, Ulus ve milli maçta limonata ikramlarında bulunduk’’ dedi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Uygulamanın başladığı ilk gün, vatandaşlar soğuk limonata dağıtım noktalarına yoğun ilgi gösterdi.

Sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden PORTAŞ tarafından üretilen organik limonata ikramıyla serinlemenin keyfini çıkarırken memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Irmak İçinak: “Gerçekten bu sıcak havada güzel bir uygulama. Beğendim, çok teşekkür ederim.”

-Akif Gelirer: “Çok güzel bir uygulama. Bu sıcaklarda serinlemek güzel oluyor. İzmir Bergama’dan geliyoruz. Bunu gördük çok hoşumuza gittik. Verimli bir çalışma. Teşekkür ediyoruz.”

-Muharrem Keser: “Çok güzel bir limonata. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.”

-Bahadır Salih Üstüner: “Hizmette sınır yoktur. Hizmetin küçüğü büyüğü olmaz. Bu bizim için güzel bir hizmet. Sağ olsun, var olsunlar.”

-Serkan Güllü: “Bu sıcak havalarda çok güzel bir uygulama. Teşekkür ederiz.”

-Ayşe Sonat: “Uygulamadan çok memnun kaldım. Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ederim.”

-RaifcanDurgut:“Yaz günlerinde insanların serinlemesi ve de sağlıklı olduğu için uygulamayı çok güzel buldum.”

-Ahmet Bezirgan: “Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz. Bu sıcak havada limonata çok iyi geldi.”

-Veysel Karakaş: ‘‘Limonata çok güzel  bu sıcak hava da çok güzel gidiyor başkanımızdan Allah razı olsun.’’

-Cengiz Güzel: ‘‘Limonatayı çok beğendim hatta harika buldum  bu sıcak hava da çok iyi geldi.’’

-Mehmet Türkyılmaz: ‘‘Limonata çok güzel doğal tam susadım yanıyordum ferahlık verdi Mansur Başkanıma teşekkür eder işlerinde başarılar dilerim.’’

-Mehmet Gündoğdu: ‘‘Bu sıcak havada ferahladık çok güzel geldi limonata çok teşekkür ediyorum.’’