ANKARA BÜYÜKŞEHİRİN ÇOCUKLARA ÖZEL EĞLENCELİ YAZ ATÖLYELERİ DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Oyuncak Kütüphaneleri”nde yaz dönemi atölye çalışmaları devam ediyor.

30 Temmuz 2024 Salı 11:18
ANKARA BÜYÜKŞEHİRİN ÇOCUKLARA ÖZEL EĞLENCELİ YAZ ATÖLYELERİ DEVAM EDİYOR

Her hafta farklı bir atölye çalışmasıyla buluşan Başkentli çocuklar, kil, mandala ve bileklik yapımı atölyesinde bir araya gelerek bir yandan eğlendi bir yandan da yeni şeyler öğrendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi çocukların keyifli ve öğretici etkinliklerle dolu bir yaz tatili geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Altındağ, Ahmetler, Batıpark, Mamak ve Sincan Çocuk Kulübü’nün Oyuncak Kütüphaneleri, haftanın 3 günü 3- 14 yaş aralığındaki çocuklar için birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

KİL, MANDALA VE BİLEKLİK YAPIMI ATÖLYESİ YAPILDI

Temmuz ve Ağustos ayı boyunca Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri gerçekleştirilecek birbirinden renkli çalışmaların yer aldığı program kapsamında Kil, Mandala ve Bileklik Yapımı Atölyesi yapıldı. Oyuncak Kütüphaneleri’nde uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen atölyelere katılan çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

“ATÖLYELER ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE DESTEK SAĞLIYOR”

Altındağ Çocuk Kulübü Eğitmeni Çağla Taştan yaz dönemi boyunca çocukları atölye çalışmalarıyla desteklemeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Yaz döneminde haftanın belli günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere atölyelerimiz açılıyor. Her güne farklı atölyeler koyuluyor, Matematik Atölyesi, Kil Atölyesi ya da Origami Atölyesi gibi. Atölyeleri sabah grubu 3-6 yaş için, öğleden sonra 7-14 yaş için yapıyoruz. Bu haftaki atölyelerimiz mandala, kil ve son olarak bileklik yapımıydı. Birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkarıyorlar. Çocukların kas gelişimlerini de ayrıyeten desteklemiş oluyoruz. Bu atölyeler çocukların fiziksel gelişimi ve motor gelişimlerine aşırı derecede destek sağlıyor. Hem görsel algıları gelişiyor, hem birlikte sosyal alan açısından arkadaş edinme gibi ortamlar oluşturuyor. Bunun da onlar için gayet eğlenceli ve sağlıklı olduğunu düşünüyoruz. Yaz boyunca da bu şekilde desteklemeye devam edeceğiz.”

HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ BİRBİRİNDEN RENKLİ ATÖLYELER

Altındağ, Ahmetler, Batıpark, Mamak ve Sincan Çocuk Kulübü’nün bünyesinde hizmet veren Oyuncak Kütüphanelerinde yaz dönemi boyunca çeşitli alanlarda atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri 11.00-12.00 saatleri arasında 3-6 yaş aralığındaki çocuklara, 14.00-15.00 saatleri arasında ise 7-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik düzenlenecek. Yaz tatilini eğlenerek ve öğrenerek geçirmek isteyen tüm çocukları Oyuncak Kütüphaneleri’ne davet eden Ankara Büyükşehir Belediyesinin atölyelerle dolu programı ise şu şekilde:

-29 Temmuz 2024           Qulling Atölyesi

-31 Temmuz 2024           Kitap Ayracı Atölyesi