Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Ankara’da Astana Günleri”…

“Ankara’da Astana Günleri” kapsamında Astana Valisi İmangali Tasmagambetgov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.

07 Eylül 2012 Cuma 09:35
“Ankara’da Astana Günleri”…

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, “ANKARA’DA ASTANA GÜNLERİ” KAPSAMINDA ASTANA VALİSİ İMANGALİ TASMAGAMBETOV VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE BİRLİKTE TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’İ ZİYARET ETTİ

“Ankara’da Astana Günleri” kapsamında Astana Valisi İmangali Tasmagambetgov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti.
TBMM Başkanı Çiçek, konuk heyeti Ankara’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Size ve beraberinizdeki heyete hoş geldiniz diyorum. Sizleri ülkemizde, başkentimizde görmekten, ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.


“BAŞKANIMIZ GÖKÇEK, BİR ASTANA SEVDALISI”

TBMM Başkanı Çiçek, Başkan Gökçek’in bir Astana sevdalısı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
ank_astana_gunleri_400_2_07092012.jpg“Değerli başkanımız, Astana sevdalısıdır. Astana’nın başkent oluşunun 10. yıldönümüne beraber gittik. Dolayısıyla burası aynı zamanda sizin de başkentiniz. Sizin gelişiniz tabi fevkalade önemli. Çünkü biz ortak tarihi, ortak kültürü paylaşan, aynı dili konuşanlarız. Hep ifade ediyoruz, sizler de ifade ediyorsunuz. Bir millet iki ayrı devlet, dolayısıyla kardeşler arasında bir buluşmadır bunlar. Sayın Nazarbayev Türk dünyasının seçkin bir lideridir. Dolayısıyla onun liderliğinde Kazakistan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonraki gelişmesini, o günden beri siyasette olan birisi olarak yakinen takip ediyoruz. Kaydettiğiniz başarılardan, kaydedilen gelişmelerden en az sizler kadar ben de biz de Anadolu’daki kardeşlerimiz de büyük bir gurur duyuyor.”

“İKİ ÜLKE ARASINDA ÖRNEK BİR İLİŞKİ VAR”

Kazakistan ile Türkiye arasında örnek bir ilişki olduğunu belirten Cemil Çiçek, “Gerçekten aramızda çok örnek bir ilişki var, kardeşçe bir ilişkidir bu. Bu ilişkiler memnuniyet verici bir istikamette seyrediyor. Bu ayın sonuna doğru ben de Astana’yı ziyaret edeceğim, Sayın Cumhurbaşkanı Nazarbayev de Ekim’de Türkiye’yi ziyaret etmiş olacak. Aslında bu ziyaretler olması gereken ziyaretler. İki ülke arasında gerçekten çok önemli gelişmeler var. Ekonomik, siyasi, ticari, kültürel, hem ikili hem de sorumluluk taşıdığımız birçok projeyi de yürütüyoruz” dedi.

-“ASTANA GÜNLERİ GÖNÜL BAĞINI KUVVETLENDİRECEK”-

Astana Günleri’nin; Ankara halkı ile Astana halkı arasında gönül bağı kuracağını belirten Cemil Çiçek, “Ankara- Astana arasındaki gönül bağına yeni bir köprü kurmuş olacak. Ben tekrar size beraberinizdeki heyete hoş geldiniz diyorum. İnşallah iyi günler geçirir buradan iyi intibalarla ayrılmış olursunuz” dedi.
Astana Valisi İmangali Tasmagambetov da Cemil Çiçek’e gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek, “Bizleri kabul ederek beni ve heyetimi son derce onurlandırdınız. Bağımsızlığımızı kazandığımız ilk anlarda Türkiye’nin ilk kabul eden ülke olduğunu halkımız hiçbir zaman unutmayacaktır. O günden beri Türkiye Kazakistan’a kalkınması büyümesi için tüm desteğini göstermekte ve göstermeye devam etmektedir. Astana’nın inşasının şekillenmesinde Türk firmalarının çok büyük katkısı var. Dolayısıyla ülkemizin gelişmesi için Türkiye’nin katkıları çok büyüktür” dedi.