Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Ankara’da Astana Günleri”…

“Ankara’da Astana Günleri” kutlamaları kapsamında Başkente gelen Kazak müzik ve dans grupları, vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

09 Eylül 2012 Pazar 02:55
“Ankara’da Astana Günleri”…

 -KUTLAMALAR KAPSAMINDA ANKARA’YA GELEN KAZAK MÜZİK VE DANS GRUPLARI GENÇLİK PARKI’NDA BAŞKENTLİLERE UNUTAMAYACAKLARI BİR GECE YAŞATTI

“Ankara’da Astana Günleri” kutlamaları kapsamında Başkente gelen Kazak müzik ve dans grupları, vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Astana Valisi Imangali Tasmagambetov arasında önceki gün imzalanan iş birliği protokolü ve gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ardından dün de Gençlik Parkı’nda düzenlenen programda konuk 

astana_400_09092012.jpg

sanatçılar Kazak kültürünü Ankaralılarla buluşturdu. “Astana Günleri”nin sıcak ve canlı sanat etkinliklerine tanık olan Başkentliler, unutamayacakları bir gece geçirdiler.
Başkent Ankara’yı 3 gün boyunca Astan
a kültürüyle kaynaştıran kutlamalar kapsamında akşam saatlerinde Gençlik Parkı’na gezinti yapmak için gelen Ankaralılar, Kardeş Başkent Astana’dan gelen müzik ve dans ekiplerinin hoş sürprizi ile karşılaştılar.
Kazak sanatçıların yerel çalgılarını da kullandıkları konser boyunca seslendirdikleri parçalarla, vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.
Sahnede yer alan 3 kişilik grubun seslendirdiği Mustafa Sandal’a ait “Onun Arabası Var” parçası konserde coşkuyu zirveye ulaştırdı. Sahnede Kazak sanatçıların müzik eşliğinde gerçekleştirdiği danslar da büyük ilgi gördü.
Programda ilgi çeken bir başka konu da sahnede konser ve
dans şöleni devam ederken, sahnenin iki tarafında kurulan dev 

ekranlarda beliren görüntülerdi. Görüntülerde; Kazak tarihin derinlerine gidilerek Kazakistan bozkırlarında yaşanan akıncı geleneği vurgulanırken, örnek bir kent olarak Orta Asya’nın yıldızı haline gelen Astana’dan görüntülerle bugünkü kentleşme düzeyine dikkat çekildi.
Gençlik Parkı klasiğine dönüşen ışık, su ve müziğin muhteşem uyumundan oluşan gösteri de konuklar tarafından hayranlıkla izlendi.
Gösterilerden önce düzenlenen yemekte de Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde misafirlere folklor ve Mevlana gösterileri sunuldu.