Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Ankara Fotoğrafları Sergisi”...

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 88. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE DÜZENLENEN SERGİNİN AÇILIŞINI BAŞKAN GÖKÇEK YAPTI -BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARAMIZ MODERN, BAŞKENT’E YAKIŞIR ÖRNEK BİR KENT OLDU”

13 Ekim 2011 Perşembe 08:50
“Ankara Fotoğrafları Sergisi”...

Ankara’nın Başkent oluşunun 88. Yıldönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ankara Fotoğrafları Sergisi” açıldı.
Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını Başkan Melih Gökçek yaptı. Açılışa, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

1.JPG
Serginin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da yaşanan gelişmelerin örnek nitelikte olduğunu belirtti. Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Ankara Başkent olduktan sonra, günümüze kadar çok büyük gelişme yaşadı. Gerçekten Ankara’mız modern bir kent oldu, Başkent’e yakışır hale geldi. Bilhassa son iki yıl içerisinde, dünyanın değişik yerlerinden 10’un üzerinde ödül aldık. Bu ödüllerin hepsinin değişik ülkelerden alınmış olması bir gerçeği ortaya koyuyor.  Ankara artık değişiyor, modern, çağdaş ve örnek bir kent oluyor. Ankara’nın Başkent olduğu bugünü güzel bir sergiyle süsleyelim istedik. Sizler için eski Ankaramızı gösteren, Başkentimizin ilk halini tanıtan bir fotoğraf sergisi düzenledik. Bu sergimizin tüm fotoğraflarını aldığımız Faruk Küçük’e şükranlarımı sunuyorum.”

2.jpgSergiye fotoğrafları ile katılan Faruk Küçük ile birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Gökçek, Küçük’ten fotoğraflar hakkında bilgi aldı.
20 Ekim Perşembe gününe kadar açık kalacak “Ankara Fotoğrafları Sergisi”nde 1886’dan 1950’lere kadar çekilmiş 110 adet fotoğraf bulunuyor. Sergide, katılımcılara eski Ankara fotoğraflarının verilmesi Başkentlilerin büyük ilgisini çekti.