Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Halep’e Örnek Oluyor…

-Başkan Gökçek, Suriye’nin Halep Kenti Belediye Başkanı Maan Shibiy Ve Beraberindeki Heyete, Büyükşehir Belediyesi’nin Proje Alanlarını Gezdirdi -Projelere Hayran Kaldıklarını Kaydeden Halep Belediye Başkanı Shibiy: “Bu Projeleri Örnek Almak İstiyoruz”

16 Eylül 2010 Perşembe 13:46
Ankara Halep’e Örnek Oluyor…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Suriye’nin Halep Kenti Belediye Başkanı Maan Shibiy ve beraberindeki heyete Başkent turu yaptırdı.
Konuk Halep Belediye Başkanı Shibiy, Ankara’daki projelerden çok etkilendiğini belirterek, “Bu projeleri Halep’te hayata geçirmek istiyoruz” dedi.  
Kendi kullandığı araçla konuklarını gezdirerek Büyükşehir Belediyesi’nin rekreasyon alanlarını ve sosyal projelerini tanıtan Başkan Melih Gökçek, Suriye heyetini ilk olarak Gençlik Parkı’na götürdü.

2.jpg
Gençlik Parkı’nda konuk heyeti akülü araçlarla gezdiren Başkan Gökçek, daha sonra heyetle beraber Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’na gitti. Salonun Türkiye’deki en geniş tiyatro sahnesi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Gençlik Parkı’ndaki çalışmaların bir yılda tamamlandığını söyledi.
Daha sonra konuk heyetle Hacı Bayram Camii restorasyon alanına giden Başkan Gökçek, restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Hacı Bayram Camii yanındaki restorasyon çalışması süren eski Ankara evlerini de konuk heyetle gezen Başkan Melih Gökçek, çalışmalar hakkında yetkililerden de bilgi aldı.
-SARAY’DA KONDİSYON TESTİ-

3.jpg
Altınpark’ta bulunan Belediye Evi’nde Halep Belediye Başkanı Maan Shibiy ve beraberindeki heyetle birlikte öğle yemeğinin yenmesinin ardından Saray Spor Tesisleri’ne geçildi. Saray Spor Tesisleri’nde de konuk heyetle birlikte incelemelerde bulunan ve Başkan Shibiy’e çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Gökçek, konuk başkan ile birlikte kondisyon aletlerini de denedi.
Heyetle beraber spor merkezini gezen Melih Gökçek, sporcuların kaldığı odalar ve merkez hakkında da bilgiler verdi.
Daha sonra Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’ne geçen ve buradaki aktivitelere katılan vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Gökçek ve konuk heyet, merkezi gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
-“ÇALIŞMALARI ÖRNEK ALACAĞIZ”
Ankara ile kardeş şehir olunması yolunda önemli adımlar atacaklarının altını çizen Başkan Shibiy, projeleri yerinde gördüklerini ve Başkan Gökçek’ten bilgi aldıklarını kaydederek, “Tüm projelere hayran kaldık. Gerçekleştireceğimiz kardeş şehir protokolüyle bu çalışmaları örnek almak istiyoruz” dedi.