ANKARA HALK EKMEK'TEN "GIDA KONGRESİNE" DESTEK
Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Antalya’da düzenlenen Tarım ve Gıda Konfederasyonu ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen, ''2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi'' ne katıldı.
17 Nisan 2015 Cuma 09:35-ANTALYA’DA DÜZENLENEN ''2. ULUSLARARASI TARIM, GIDA VE GASTRONOMİ KONGRESİ''NE KATILAN ALİ İLKBAHAR:
“KALİTELİ ÜRÜNLERİ UCUZA MAL EDEREK TÜKETİCİYE SUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
-“İADESİZ EKMEK SATIŞI İLE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi Ankara Halk Ekmek Fabrikası, Antalya’da düzenlenen Tarım ve Gıda Konfederasyonu ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen, ''2. Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi'' ne katıldı.
Kongrede, tarımsal üretimde verim ile gıda sektöründe kalite artışı için modern teknolojinin kullanımının yaygınlaştırılması gibi konular ele alındı.
Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, yaptığı sunumda, Halk Ekmek Fabrikaları’nın sektördeki önemini anlattı.
Genel Müdür İlkbahar, “Halk Ekmek Fabrikaları, Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliğini en iyi yansıtan, halk sağlığının devamlılığı için sağlıklı ve besleyici ürünler üreten, modern kuruluşlardır. Bizler Ankara’da en kaliteli, en sağlıklı ve en besleyici ürünleri en ucuza mal ederek tüketiciye sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
- “EKMEK İSRAFINI ÖNLÜYORUZ”
Son zamanlarda artan ekmek israfına da değinen İlkbahar, “Ankara Halk Ekmek Fabrikası olarak iadesiz ekmek satışı yapıyoruz. Günlük üretilen ve satışa gitmeyen taze ekmekleri Türkiye’de ilk kez “Halk Çerez” olarak vatandaşlara sunuyoruz. Bu sayede de ekmek israfını minimum düzeye indirmiş oluyoruz” diye konuştu.
Dünyanın 80 ülkesinden şirket yöneticisi, üniversite temsilcisi, akademisyen, ulusal ve uluslararası bürokrat, üretici sektörde söz sahibi kişilerin katıldığı kongrede süresince fuaye alanına kurulan Ankara Halk Ekmek Standı ile tüm katılımcılara “Halk Çerez” ikram edildi.