Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan personele “Yangınla Mücadele” eğitimi veriliyor.

30 Mayıs 2015 Cumartesi 09:44
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ

-İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ PERSONELİNE

YANGINLA MÜCADELE EĞİTİMİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan İtfaiye Yangın Eğitimpersonele   “Yangınla Mücadele” eğitimi veriliyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimlere katılan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı personeli, yangın anında neler yapılması gerektiği konusunda eğitim aldı.    

Yangın Eğitim uzmanları Cihan Kaplan ve Faruk Aslan tarafından verilen eğitimde, personele yangınla mücadelenin temel kuralları teorik ve pratik olarak aktarıldı.

Eğitimlerde özellikle yangının;  maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu meydana gelen kimyasal bir olay olduğunu anlatan uzman eğitmenler, oksijenin bulunduğu yani yaşamın her alanında yangın tehlikesi olduğuna dikkat çektiler.  

“YAPILACAK İLK İŞ ALO 110’U ARAMAK”

Uzmanlar, yangını gören kişinin ilk olarak alarm zili veya mevcut imkanlarla çevredeki insanları uyarmasının ve ardından hemen “Alo 110” Yangın İhbar telefonunun aranması gerektiğini vurguladılar.

 Uzmanlar, itfaiyenin olay yerine en çabuk şekilde ulaşması için, “Alo 110” arandıktan sonra görevliye yangın yerinin adresinin referans noktası verilerek en kolay tanımlanmasının önemine dikkat çektiler.

 “İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ”

Bir yangında başlangıç aşamasında yapılacak etkin müdahale ile yangının tamamen söndürülebileceğini veya kontrol altına alınabileceğini belirten uzmanlar, şu uyarılarda bulundular:

Yangının konumuna, türüne göre ateşin oksijen ile ilişkisini kesmek gerekir. Bunun için su, ıslak battaniye gibi benzeri araçlarla müdahale edilmelidir. Eğer alevlere müdahale imkanı yoksa kapı ve pencereler sıkı sıkı kapatılarak, oksijen girişinin engellenmesi ve yangın yerinin terk edilmesi gerekir.”        

Eğitim programında katılımcılara öncelikli olarak, yangın çeşitleri, yangınların çıkış nedenleri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildikten sonra,  itfaiyenin görevleri, yangın halinde yapılması gerekenler, yangın söndürücü maddeler, yangın söndürme prensipleri, yangın söndürme cihaz ve dolaplarının kullanılması konuları teorik olarak ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Daha sonra itfaiye eğitim uzmanlarının rehberliğinde gerçekleştirilen yangın söndürme tatbikatlarında, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler personeli yanmakta olan mutfak tüplerini, yangın söndürme cihazı, su dolu kova kullanarak söndürdüler. 

“ANKARA İTFAİYESİ EĞİTİM TALEPLERİNE CEVAP VERİYOR”-

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, talepte bulunan tüm Ankaralılara yangınla mücadele de teorik ve pratik eğitim verdiklerini kaydettiler.

Okul, kamu kurum ve özel şirketlerden gelen talepler doğrultusunda yangınla mücadele eğitimlerinin verildiğini kaydeden yetkililer, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak belirlenen program çerçevesinde; özellikle ilk, orta ve lise öğrencileri başta olmak üzere kamu kurumlarında görev yapanlara eğitimler veriliyor. Ayrıca özel şirketlerden gelen talepleri de geri çevirmeyerek, onlara da yangınla mücadele konusunda teorik ve uygulamalı olarak yangınla mücadele eğitimleri veriyoruz” dediler.

ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ
ANKARA İTFAİYESİ’NDEN YANGIN EĞİTİMİ