Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA İTFAİYESİ TRAFİK KAZASINDA DA İŞ BAŞINDA…

Uzman kadrosu ve teknik donanımları ile her an vatandaşın hizmetinde olan Ankara İtfaiyesi, trafik kazalarında da yaralıların yardımına koşarak sağlık ekipleriyle birlikte sıkıştıkları yerden, zarar görmeden kurtarılmalarına öncülük ediyor.

22 Eylül 2012 Cumartesi 14:08
ANKARA İTFAİYESİ TRAFİK KAZASINDA DA İŞ BAŞINDA…
  •  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURTARMA TİMİ, ELMADAĞ SAMSUN KARAYOLU ÜZERİNDE MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA ARAÇ İÇERİSİNDE SIKIŞAN YARALIYI KURTARARAK SAĞLIK EKİPLERİNE TESLİM ETTİ


Uzman kadrosu ve teknik donanımları ile her an vatandaşın hizmetinde olan Ankara İtfaiyesi, trafik kazalarında da ank_itf_tir_kaza_400_22092012.jpgyaralıların yardımına koşarak sağlık ekipleriyle birlikte sıkıştıkları yerden, zarar görmeden kurtarılmalarına öncülük ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı kurtarma timi, Elmadağ-Samsun karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında araç içerisinde sıkışan yaralıyı kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na, saat 17.02’de, Elmadağ Samsun Yolu Roketsan Fabrikası önünde trafik kazası olduğuna ilişkin ihbar gelmesi üzerine, Elmadağ İstasyonu’ndan hareket eden ilk kurtarma ekibi saat 17.07’de kaza mahalline ulaştı.
Kazada 19 UA 090 plakalı ve doğalgaz ekipmanı taşıyan TIR’ın, Roketsan Fabrikası’nın istinat duvarına çarpması sonucu sürücü Sezai Özkan (26) araç içerisinde sıkıştı. Olayın niteliğini de dikkate alan ekiplerin verdiği bilgi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, acil olarak merkez karargahtan bir kurtarma aracı ile 5 personel ve Kayaş İstasyonundan çok maksatlı müdahale aracı ile 3 personeli daha olay yerine sevk etti.
Olay yerindeki 112 Acil Servis ekibi doktorları ile işbirliği sonucu yapılan çalışmayla sıkıştığı yerden yaralı olarak çıkarılan TIR şoförü Sezai Özkan, 112 Acil Servis sağlık ekiplerince Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
Ankara İtfaiyesi Başkent’te meydana gelen trafik kazalarında kurtarma çalışmalarına katılan uzman personeli ve sahip olduğu teknik donanımla kaza sonrası araç içerisinde sıkışan yaralıların kurtarılmasında önemli görevler üstleniyor.
Ankara İtfaiyesi’nin trafik kazalarına müdahalelerinde görev yapan kurtarma filosu, sahip olduğu 27 ton kaldırma kapasiteli ve 95 tonluk kesme gücü ile 18 milimetreye kadar çelik kaportaları kolaylıkla kesebilme özelliğine sahip ekipmanlarıyla, üst düzeyde hizmet veriyor.