22 Şubat 2013 Cuma 00:00
ANKARA İTFAİYESİ'NDE BAŞARININ SIRRI: "EĞİTİM VE AZİM"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI UZMAN PERSONELİ, DÜNYA STANDARTLARINDAKİ TEKNİK DONANIMI, EN ÜST DÜZEYDEKİ GÖREV BİLİNCİYLE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

itfaiye_.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı uzman personeli, dünya standartlarındaki teknik donanımı, en üst düzeydeki görev bilinci ve hizmette sınır tanımayan azmiyle örnek olmaya devam ediyor.
Üstün performansıyla Başkentlilerin güvenini kazanan Ankara İtfaiyesi’nin başarısının perde arkasında ise programlı eğitim, çok sıkı bir çalışma ve azim bulunuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini göreve; mesleki gelişim, yangınla mücadele yöntem ve teknikleri, deprem, göçük ve benzeri felaketlerde ileri seviyede kurtarma şekilleri, trafik kazalarına müdahale gibi konularda verdiği teorik ve pratik derslerle hazırlıyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş kendilerine ilke edindikleri; “İtfaiyeci için boş zaman kavramı yok. Bir itfaiyeci her an hazır ve zinde olmak zorundadır. Her an muhtemel bir yangın sinyaline karşı hazır beklenilir” düşüncesiyle hareket ettiklerini belirterek, itfaiye personelinin fizik kondisyonlarını zirvede tutmak için düzenli eğitim ve tatbikat yaptıklarını anlattı.

-HER KOŞULA HAZIR EĞİTİMLİ PERSONEL
Bu çerçevede, İtfaiye Daire Başkanlığı, personelini her türdeki muhtemel yangınla etkin mücadele edecek şekilde hazırlıyor. Gerek yeni teçhizatın kullanımı gerekse yangın koşullarına hazırlıklı olmak, özel eğitim gerektiriyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Merkezi’nde ve Eğitim Galerisi’nde verilen düzenli eğitimle personelin fizik kondisyonu zirvede tutulurken, labirent ve kazan eğitimiyle de personel karşılaşılması muhtemel zor koşullara hazırlanıyor.
Merkezdeki antrenman ve tatbikatların yanı sıra, Çubuk Barajı ve Karagöl yakınlarında bol oksijenli ortamda kamp kuran ve komando eğitimini aratmayacak şekilde ağır çalışmalarla kondisyon yüklenen itfaiye personeli hem moral, hem de fizik olarak her an göreve hazır halde bekliyor.
Ankara İtfaiyesi’nin gerek teçhizat gerek görev bilinci gerekse başarıları nedeniyle her zaman örnek olduğunu kaydeden Karakuş, “Başta mesleği sevmek olmak üzere, eğitim, çalışma, araç ve gereç donanımı, itfaiyecikte başarının anahtarıdır. Biz inanıyoruz ki uyguladığımız eğitim ve çalışma programına katılan itfaiyecilerimiz, yeni başarılara imza atacaklar ve olumlu imajımızı, daha üst seviyelere taşıyacaklar” dedi.