Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA İTFAİYESİ'NE ÖZEL ÖDÜL...

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi simülasyon sistemine özel ödül. Türkiye’de ilk kez Ankara İtfaiyesi’nin personel eğitimi amacıyla kullanmaya başladığı, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bile az sayıda örneği bulunan en son teknolojik donanıma sahip simülasyon sistemiyle, “10.eTR” Ödülleri'nde Özel Ödül'e layık görüldü.

15 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
ANKARA İTFAİYESİ'NE ÖZEL ÖDÜL...

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi simülasyon Sistemi  10. eTR”  ödülleri'nde özel ödül'e layık görüldü.

Türkiye’de ilk kez Ankara’da uygulanan simülasyon merkezi’yle İtfaiye personeline, mutlak suretle bilmeleri gereken; kentin bulvarları, caddeleri, sokakları, tarihi ve turistik mekanları tıpa tıp canlandırılarak, yakından tanımaları imkanı sağlanıyor.

Ödüller 17 Aralık Pazartesi günü TBMM’de düzenlenecek törenle verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi simülasyon sistemine özel ödül. Türkiye’de ilk kez Ankara İtfaiyesi’nin personel eğitimi amacıyla kullanmaya başladığı, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bile az sayıda örneği bulunan en son teknolojik donanıma sahip simülasyon sistemiyle, “10.eTR”  Ödülleri'nde Özel Ödül'e layık görüldü.

-SİMÜLASYON MERKEZİNDE SANAL ANKARA TURU-

Türkiye’de ilk kez Ankara’da uygulanan Simülasyon Merkezi’yle Ankara İtfaiye personeline, mutlak suretle bilmeleri gereken; kentin bulvarları, caddeleri, sokakları, tarihi ve turistik mekanları tıpa tıp canlandırılarak, yakından tanımalarına imkanı sağlanıyor.

İtfaiyeciler, Simülasyon Merkezi’nde kurulan iki itfaiye aracıyla, gerçeğe uygun olarak üç boyutlu canlandırılan araç ve yaya trafiği içerisinde 30 kilometrelik yolu, trafik kuralları ve trafik levhalarının eşliğinde, yangın mahalline en kısa sürede ve uygun yoldan ulaşabilmenin eğitimini alıyor.

İtfaiye aracıyla gerçekleşen bu sanal Başkent turunda, zaman zaman yoğun trafik akışı ile araç sürücüleri ve yayaların agresif davranışları canlandırılıyor, yaşanan gergin ortam ile sürücünün psikolojisinin farklı durumlara uyum sağlaması hedefleniyor.

-TÜM TEKNİK OPERASYONLAR ASLINA UYGUN-

Ankara İtfaiyesi’nin kullandığı yangın söndürme araçları ve merdiven araçlarının tıpa tıp birer örneği de tüm teçhizatlarıyla birlikte Simülasyon Merkezi’nde oluşturuldu.

Sanal ortamda itfaiye karargahlarından hareket eden araçların, yangın mahalline ulaşması, olayın meydana geldiği mekana yaklaşması ve yangına müdahalesi aslına uygun olarak gerçekleştiriliyor. Eğitim, sanal ortamda kurtarma ve söndürme işlemlerinin teknik operasyonlarıyla devam ediyor.

Ankaralı İtfaiyeciler Simülasyon Merkezi’nde değişik hava koşulları,  değişik yangın türleri, psikolojik atmosfer ve tüm zorlukların canlandırıldığı ortamda yangına etkin ve verimli şekilde müdahale edecek şekilde hazırlanıyor.

-ÖDÜL TÖRENİ TBMM’DE-

Ödüller, 17 Aralık Pazartesi günü TBMM Tören Salonunu’nda  düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacak.

Tören anında projelerin kısa özetlerinin yer aldığı kitapçıklar da konuklara dağıtılacak.

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen Türkiye (eTR) Ödülleri” ile Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşümüne katkı sağlamak amaçlanıyor.

eTR Ödülleri kapsamında; “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler”, “Kamudan Kamuya e-Hizmetler” ve “Yerel Yönetimler” kategorilerinde, finalist kamu kurumları ve yerel yönetimler arasından ödül kazananlar elektronik oylamayla belirliyor ve ödüller düzenlenen törenle sahiplerine takdim ediliyor.