Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA İTFAİYESİ'NE ÖZEL ÖDÜL…

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitimde Uygulamaya Koyduğu Simülasyon Sistemiyle Özel Ödüle Layık Görüldü

18 Aralık 2012 Salı 00:00
ANKARA İTFAİYESİ'NE ÖZEL ÖDÜL…

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitimde Uygulamaya Koyduğu Simülasyon Sistemiyle Özel Ödüle Layık Görüldü

TÜSİAD  ve TBV Tarafından E-Devlet Uygulamalarına Verilen Ödüller, TBMM’de Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu

tbmm Başkanı Çiçek, “e- Devlet ile İş Yapma Hızı, İş Üretme Kabiliyeti Artırılırken, Bir Taraftan da Şeffaflaşma Sağlanıyor”

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı simülasyon sistemi, TÜSİAD ve TBV tarafından “e- Devlet uygulamalarını ödüllendirmek ve bu alandaki farkındalığı artırmak” amacıyla gerçekleştirilen yarışmada özel ödüle layık bulundu.  

TBMM’de düzenlenen Törenle ödüller sahiplerini buldu.  TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katıldığı ve açılış konuşması yaptığı odul_simulasyon_770_17122012.jpgtörene, National Center For Digital Goverment (NCDG) Direktörü Prof. Jane Fountain,  TBV (Türkiye Bilişim Vakfı) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, milletvekilleri, davetliler ile çok sayıda finale kalan kamu kurumu ve yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı.

Meclis Başkanı Çiçek törende yaptığı konuşmada, TÜSİAD ve TBV tarafından gerçekleştirilen ve 10. Yılını dolduran e-devlet uygulamalarını desteklemeyi amaçlayan düzenlemeyi çok önemli bulduğunu söyledi. Bu nedenle ödül törenlerinin 3 yıldır TBMM çatısı altında gerçekleştirildiğini hatırlatan Çiçek, 2 yıldır da kendisinin Meclis Başkanı olarak destek verdiğini anlattı.  

Bu girişimin hızlı ve kaliteli hizmet üretimine yönelik teşvik edici bir çaba olduğunu vurgulayan Çiçek, “e- Devlet ile iş yapma hızı, iş üretme kabiliyeti artırılırken, bir taraftan da şeffaflaşma sağlanıyor. Devleti Bilim Çağında, küresel ekonomide etkin hale getirmek için bilişim teknolojisini kullanmak kadar, üretmekte önemlidir. Hem kullanan hem de üreten olmalıyız. Aksi takdirde sadece başkaların ürettiği bilgi akımına hedef oluruz” dedi. 

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı da yaptıkları araştırmalarda genç kuşağın bilişim teknolojilerine çok büyük ilgi gösterdiğini belirlediklerini kaydederek, bu nedenle bilişim projelerinin derhal çağdaş ve modern içeriğiyle her alanda devreye sokulması gerektiğini kaydetti.

    TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise toplumsal iletişim şekillerinin değiştiğini kaydederek, e- Devlet uygulamalarını katılımcı, etkileşimci, verimli, demokratik yapıya uygun olduğunu anlattı.

    Kamudan Vatandaşa e- Hizmetler, Kamudan İş Dünyasına e- Hizmetler, Kamudan Kamuya e- Hizmetler ile yerel yönetimlere yönelik e- hizmetler kategorilerinde Orta Ölçekli Belediye e- hizmetleri ile Büyük Ölçekli Belediye e- Hizmetleri kategorilerinde 22 finalist proje yarıştı. 16 kişilik Jürinin takdirleri sonucunda finalist 22 projeden 5 proje ödüle hak kazandı.    

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarışmanın mimarları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı birlikte temsilcilere ödüllerini verdi.  

ANKARA İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ÖZEL ÖDÜL

    Belirtilen kategorilerin haricinde olan ancak, modern devlet anlayışını destekleyen, şeffaflık, sosyal sorumluluk, istihdam olanağı yaratmak, maliyet verimliliğini arttırmak gibi ilkeleri benimsemiş uygulamaların, TÜSİAD - TBV eRT yürütme kurulunun özel ödül kategorisiyle ödüllendirildiği ifade edilerek  buna da Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Similasyon Sistemi’nin layık bulunduğu açıklandı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın personeline eğitim verebilmesi amacıyla gerçekleştirdiği, değişik güzergahlardan kentin yangın veya kaza noktalarına gidebilmek ve yangın söndürme ve kurtarma işlemlerini gerçekleştirebilmeyi içeren simülatör sistemine verilen ödül ise yine TBBM Başkanı Cemil Çiçek tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin’e verildi.