ANKARA İTFAİYESİ'NİN İLK 6 AYLIK RAPORU
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na, yılın ilk altı ayında 7 bin 109 ihbar geldi. İhbarlardan 582’si asılsız çıktı. Ankara İtfaiyesi’nin Ocak-Haziran dönemi raporu yayınlandı. Rapora göre; 6 aylık süre zarfında 3 bin 682 yangın meydana geldi, ekipler 567 trafik kazasına müdahale etti.
24 Temmuz 2013 Çarşamba 00:00- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN İLK 6 AYLIK RAPORUNA GÖRE HAZİRAN AYI SONUNA KADAR ANKARA’DA 3 BİN 682 YANGIN MEYDANA GELDİ
- İTFAİYEYE GELEN 7 BİN 109 İHBARDAN 582’Sİ ASILSIZ ÇIKTI
- YANGINLARIN ÇOĞU OT, SAMAN, ÇÖP VE EKİLİ ALANLARDA MEYDANA GELİRKEN, NEDENLER ARASINDA BİRİNCİ SIRADA YANAR HALDEKİ SİGARA VE KİBRİTLER GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na, yılın ilk altı ayında 7 bin 109 ihbar geldi. İhbarlardan 582’si asılsız çıktı.
Ankara İtfaiyesi’nin Ocak-Haziran dönemi raporu yayınlandı. Rapora göre; 6 aylık süre zarfında 3 bin 682 yangın meydana geldi, ekipler 567 trafik kazasına müdahale etti.
Raporda, 2013 yılının ilk altı ayında İtfaiye Dairesi Başkanlığına gelen 7 bin 109 ihbardan 582’si asılsız çıkarken, 360 ihbardan da ekiplerin yarı yoldan döndükleri belirtildi. Geri kalan tüm ihbarlara ise çok kısa sürede müdahale edildiği kaydedildi.
- ÇEŞİTLİ KAZALARDA 63VATANDAŞ YAŞAMINI KAYBETTİ
İftaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, itfaiyenin görev aldığı, trafik, yangın, boğulma, intihar, tren ve asansör kazalarında toplam 63 vatandaşın yaşamını kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydettiler:
“Ankara İtfaiyesi’nin kurtarma çalışmalarına katkı sunduğu 567 adet trafik kazasında 52 vatandaş hayatını kaybederken, 849’u da yaralı olarak kurtuldu. Ayrıca yangın, suda boğulma, tren kazası, zehirlenme, asansör kazaları ve intihar olmak üzere çeşitli nedenlerle de 11 vatandaş hayatını kaybetti. Kazalarda, 967 kişi ise yaralandı.”
- YANGINLAR EN ÇOK SİGARA VE KİBRİTTEN ÇIKIYOR
Ankara İtfaiyesi’nin 6 ay süresince 3 bin 682 yangına müdahale ettiğini belirten yetkililer, 1791 yangının yanar halde atılan sigara ve kibritten çıkarak, birinci sırada yer aldığını ifade ettiler. 821 yangının sabotaj, 590 yangının da elektrik kontağından çıktığına dikkat çeken yetkililer, “Diğer yangınlar ise LPG, doğalgaz, ocak, soba, kalorifer kazanı, baca tutuşması, akaryakıt, patlayıcı madde, yıldırım düşmesi ve farklı nedenlerden kaynaklanıyor” dediler.
- ÇOĞUNLUĞU OT VE SAMAN YANGINI
İlk sırada yer alan 2 bin yangının ot, saman, çöp ve ekili alanlarda meydana geldiğini bildiren itfaiye yetkilileri, yangınlarla ilgili şu bilgileri verdiler:
“Yangınların çıktığı diğer alanların ikinci sırasında 849 yangın ile bina yangınları yer alırken, üçüncü sırada 314 yangın ile motorlu araç yangınları öne çıkıyor. Ayrıca 194 yangın atölye, imalathane ve fabrikalarda çıkarken, 3 kamu binası da yangınlarda hasar gördü. Diğer yangınlar ise odun, kömür depoları ile orman ve fidanlık gibi alanlarda meydana geldi.”
- EĞİTİMLER DE AKSAMADAN SÜRÜYOR
İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, bu yılın ilk altı ayında gelen ihbarlar üzerine gerçekleştirilen müdahalelerin yanı sıra eğitim, denetim gibi diğer hizmetleri de aksatmadan sürdürdüğünü hatırlatan yetkililer, yangınlarla ilgili 154 kez kamu ve özel kuruluşlar ile okullarda toplamda 47 bin 744 kişiye konferans ile tatbiki eğitim verildiğini kaydettiler.
Yetkililer ayrıca, itfaiyenin son altı ay içinde baca, soba kombi, kazan kalorifer temizliği başta olmak üzere, su baskınları, su tahliyesi, kilitli kapıları açma, bayrak takma ve indirme gibi konularda da çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü belirttiler.