Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Kedileri, Büyükşehir’in Koruması Altında…

-Büyükşehir Belediyesi, Soyu Tükenme Noktasına Gelen Ankara Kedilerinin Korunması Amacıyla Çeşitli Çalışmalar Yürütüyor

29 Mart 2011 Salı 06:23
Ankara Kedileri, Büyükşehir’in Koruması Altında…

Soyu tükenme noktasına gelen Ankara Kedisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alındı.
Dünyaca tanınan bir kedi ırkı olan Ankara kedisi, en eski uzun tüylü kedi soylarından olarak biliniyor.

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi, anavatanı Anadolu olan bu güzel Ankara kedilerinin neslinin korunması amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda oluşturulan özel barınaklarda Ankara Kedileri özenle korunarak veterinerler kontrolünde sayılarının artması da sağlanıyor. Keçiören ilçesi Uyanış Mahallesi Aşık Paşa Caddesi’nde doğal vadi park şeklindeki konumuyla Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, Ankara kedilerine ve ziyarete gelen çocuklara şehrin merkezinde şirin, yemyeşil küçük bir orman sunuyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, yaklaşık 17 bin metrekarelik alanı, aileler için özel oluşturulmuş piknik sahası ve hepsinden önemlisi sevimli hayvanlarıyla, açıldığı 1998 yılından bugüne Başkentlilerin uğrak yeri oldu. Park, bugünlerde ise bembeyaz sevimli Ankara Kedileri ile çocukların gözbebeği oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kent sembolü olarak belirlediği ve korunması için çalışmalar başlattığı, uzun beyaz tüyleri ve sarı-mavi renklerde farklı gözleriyle insanları büyüleyen güzel Ankara Kedileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda özel barınaklarda veteriner kontrolünde koruma altına alındı.

2.jpg
Bu kapsamda bakım ve koruma altına alınan Ankara kedilerinden İnci ve Mercan adlı kediler barınaklarında yeni yavrular dünyaya getirdiler.
Hepsi birbirinden şirin dört yavrusuyla özel yuvalarında ziyaretçilere aldırış etmeden günlük yaşamlarına devam eden Ankara Kedisi ailesi, veteriner kontrolünde özel mamalar, haşlanmış yumurta, süt ve vitamin takviyesi ile besleniyor. Ankara kedileri, Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’nda eklenen yeni barınaklarında iki ayrı bölmede bakılıyorlar.Görevliler, park ziyaretçilerinin en çok ilgisini çeken bölümün Ankara Kedilerine tahsis edilen bölüm olduğunu söylüyorlar.  Kedilerle birlikte başta kanarya türleri olmak üzere cıvıl cıvıl kuşlarla dolu “Kuş Evi”, ördekler, 7 ayrı cins köpek, alageyik ve ceylanlar ile mağara dekorasyonlu büyük akvaryumlarda yaşayan tropikal balıklar, parkın çocukları karşılayan diğer konukları oluyorlar.