Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Kent Konseyi Ar-Ge Çalışma Grubu Başkent İçin Toplandı…

- KONSEY BAŞKANI ARSLAN: “ÇALIŞMA GRUPLARI, KENT KONSEYİ’NİN MUTFAĞINI OLUŞTURUYOR. YEREL YÖNETİMLERLE İLGİLİ HER TÜRLÜ PROJE ÖNERİSİ GETİRECEK HERKESİ TOPLANTIYA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ” -BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI AHMET RECEP TEKCAN: “ANKARA İLE İLGİLİ EN BÜYÜK ARŞİVİ OLUŞTURDUK”

12 Mart 2012 Pazartesi 17:21
Ankara Kent Konseyi Ar-Ge Çalışma Grubu Başkent İçin Toplandı…

Ankara Kent Konseyi AR-GE Çalışma Grubu Başkent için yeni  projeler üretmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler.
Kent Konseyi çalışmalarına mutfaklık etmesi planlanan toplantıya Ankara’daki üniversiteler, kamu kurumları, meslek odaları gibi kentin marka değerine katkıda bulunacak projeler üretebilecek kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

kent_konseyi_400_2_12032012.jpg

Ankara’nın son 10 yılda yakaladığı öncü ve lider kimlikli bir dünya kenti olma yönünde kentsel farklılıkları ortaya çıkartan, Ankaralılık kavramını uluslar arası ortak kültür haline getiren kentin bir çekim ve cazibe merkezi olması adına yeni ve özgün projeler geliştirilmesi yönünde beklentilerin arttığına dikkat çeken,  Ankara Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan;
“Çalışma grupları, Kent Konseyi’nin mutfağını oluşturuyor. Yerel yönetimlerle ilgili her türlü proje önerisi getirecek herkesi toplantılara katılmaya davet ediyoruz. Çalışma gruplarında sunulan öneriler, Yürütme Kurulu ve Genel Kurul’un onayı ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Tavsiye Kararları olarak sunuluyor.  Tavsiye kararları çok önemli, Meclis Genel Kurulunda uygun görülmesi durumunda, gündeme alınması uygun görüldüğü takdirde Çalışma Grubu mutfağında hazırlanan düşünce, Başkent’e  kazandırılan yeni bir projeye dönüşüyor” dedi.
Daha sonra konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan ise yaptığı konuşmada katılımcılara Ankara’nın tarihini ve hafızasını tutuyoruz diye açıkladığı projeyle Ankara ile ilgili en büyük arşivi oluşturduklarına dikkat çekerek, “Arşiv ile görsel ve yazılı belgelerle Başkent’in tarihine ışık tutulurken,  basılacak kitaplarla da araştırmacılar ve meraklıları için bulunmaz bir kaynak sağlanacak” dedi.      
Çoğunluğu üniversitelerden, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları temsilcilerinin sözcülerinden oluşan katılımcılar, kendilerini takdim ederek, hazırlayacakları projelerle ve gelen projelere katkı vererek destek olma vadinde bulundular.