ANKARA KENT KONSEYİ İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz beraberindeki yürütme kurulu üyeleri, çalışma grubu sözcüleri ve meclis başkanları ile birlikte Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, AKK olarak ilçelerin kalkınması için destek vermeye hazır olduklarının altını çizerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

14 Haziran 2024 Cuma 09:11
ANKARA KENT KONSEYİ İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Ankara Kent Konseyi (AKK) yönetimi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap’ı makamında ziyaret etti.

“ANADOLU’DAN BİNLERCE ÇOCUĞU BAŞKENTE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Ayaş Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarete AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet katıldı. Toplantıda; Kent Konseyi’nin hangi çalışmalarda etken olduğu, ilerleyen süreçlerde ortak hangi projelerde paydaşlarla birlikte nasıl hareket edilmesi gerektiğini ve kentin gelişiminde hangi yöntem ve yolun izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayaş’a özgü değerlere, turizm ve kırsal kalkınma konularına da değinilen toplantıda, AKK Başkanı Yılmaz, “Ankara Kent Konseyi olarak Ayaş’ın kalkınması için gönüllü olarak destek vermeye hazırız. Anadolu’dan binlerce çocuğu Başkente getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu ise sporu belediye bünyesine almaya çalıştıklarını ve Ankara Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu ile süreci ilerletebileceklerine değindi.

“GÜDÜL’ÜN KALKINMASI İÇİN GÖNÜLLÜ DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

AKK heyeti, Ayaş Belediyesi ziyaretinin ardından Güdül Belediyesi’ne giderek Başkan Mehmet Doğanay’ı ziyaret etti., Güdül ilçe ziyaretinde kültür turizmi konusuna değinerek, “Ankara Kent Konseyi olarak Güdül’ün kalkınması için gönüllü olarak destek vermeye hazırız” diye konuştu. Güdül’de coğrafi işaretli ürün olmadığından da bahsedilen toplantıda bu bağlamda çalışmalar yapılabileceğine değinildi. Ayrıca Ankara Kent Konseyi’nin 5 yıllık faaliyetlerinin yer aldığı 4 ciltlik “Seyir Defteri” nin de çıkacağına değinildi.

Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay ise her partiden ve her ideolojiden kesimi kucaklama ve ayrıştırmama üzerine yaptığı konuşmasında, “Siyasi kimliğimle değil belediye başkanı kimliğimle çalışmalarımı gerçekleştireceğim” dedi.

SEVGİ DİLİNDE PİLOT BÖLGE: BEYPAZARI

Ankara Kent Konseyi’nin ilçe gezilerindeki son durağı ise Beypazarı Belediyesi oldu. Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap’ı makamında ziyaret eden heyet tebriklerini iletti.

Ortak akıl ve kapsayıcılık üzerine konuşan Başkan Yılmaz, sevgi dili olarak Beypazarı’nın pilot bölge ilan edeceklerini söyledi. İyi uygulamaları Anadolu’ya yaymak üzere Beypazarı’nda başlatacaklarını da dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Beypazarı bizim, Mansur Yavaş’ın yaptığı çağrının ilk kalbinin attığı yerdir. Dolayısıyla bu kültürün hücrelerinin ve bütün deneyimini paylaşacağı kent. Bütün kent konseyi bileşenleri Beypazarı için gönüllü olarak çalışacaklar ve burası üzerinden örgütlediğimiz güzelliği, yeni çalışmaları, iyiliği, kalkınmayı, giyim, kuşam ve kalkınmayı bütün Anadolu’ya yaymak üzere iyi uygulamaların kalbini attıracağız burada. Sayın Özer Başkan’a gönüllü olarak binlerce arkadaşımız danışmanlık yapacak. Buradaki iyi uygulama Türkiye’nin her yerine yayılacak ve örnek uygulama için Türkiye’ye çağrı yapacağız.”