ANKARA KENT KONSEYİNDEN ÇUBUK BELEDİYESİNE ZİYARET

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı ziyaret etti.

05 Temmuz 2024 Cuma 10:40
ANKARA KENT KONSEYİNDEN ÇUBUK BELEDİYESİNE ZİYARET

31 Mart Yerel Seçimlerindeki başarısından dolayı Demirbaş’ı tebrik eden Yılmaz, AKK’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yılmaz ayrıca Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş’ı 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek AKK’nin 6. Genel Kurul Toplantısına davet etti.

Ankara Kent Konseyi (AKK) yönetimi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilçe belediye başkanlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyet, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı makamında ziyaret etti. Yılmaz, önceki dönemde de Çubuk Belediye Başkanlığı görevi yapan Demirbaş’ı yerel seçimlerde bir kez daha seçildiği için tebrik etti.

“PARTİSİ ANKARA OLAN HERKES AKK’DE TOPLANDI”

Yerel seçim sonrasında Ankara ilçe belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Halil İbrahim Yılmaz, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı 7 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek AKK’nin 6. Genel Kurul Toplantısına davet etti.

2 bin 800 kurum, kuruluş ve derneğin AKK’nin bileşeni olmak için başvurduğuna değinen Yılmaz, konseyin bu kadar paydaşının olmasının sebebinin politik ayrım yapmadan, toplumun bütün kesimleriyle sivil alanda kendini ifade eden herkesin kendi uzmanlık alanına sahne açan bir yapı oluşturmasından ileri geldiğini söyledi. Yılmaz, “Partisi Ankara olan herkes Ankara Kent Konseyi’nde toplandı” dedi.

Kent konseylerinin 2005 yılından itibaren varlık gösterdiğini belirten Yılmaz, “Belediye meclislerine seçtiğimiz üyelerin dışında kalan kentteki bütün unsurların da şehre katkı yapmasını sağlıyor kent konseyleri. Bu kültür bu coğrafyada çalışan bir kültür. Bizler birbirimizi ideolojilerimizle tedirgin etmiyoruz. Bu açıdan konsey bileşenleri arkadaşlarımızın katkısının sınırsız olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“AKK’Yİ ÖNEMSİYORUZ”

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyetin Çubuk Belediyesini ziyaretlerinden ötürü memnuniyetini dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, AKK’de her kesimin, her siyasi görüşün bir arada olduğu bir yapı olmasının son derece önemli olduğunu dile getirdi. 25 ilçenin AKK çatısı altında buluşarak görüş alışverişinde bulunmalarının son derece önemli olduğunu dile getiren Demirbaş, “Başkentin bugün çözülmesi gereken sorunları var. Bizler siyasetçi olarak bu sorunları belirli ortamlarda dile getiriyoruz ama sivil toplum kuruluşlarının sözcü ve çözüm bulucu olmaları son derece önemli” diye konuştu.