Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’nın 42. Kardeşi Hanoi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK VE VİETNAM’IN BAŞKENTİ HANOİ’NİN HALK MECLİSİ BAŞKANI (BELEDİYE BAŞKANI) NGO THİ DOAN THANH ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLLE ANKARA-HANOİ KARDEŞ ŞEHİR OLDU -BAŞKAN THANH: “ANKARA’DAKİ BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZI BİZE DE ÖĞRETMENİZİ İSTİYORUZ”

15 Eylül 2011 Perşembe 11:02
Ankara’nın 42. Kardeşi Hanoi…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 85 milyon nüfuslu Vietnam’ın 7 milyon nüfuslu Başkenti Honai ile kardeş şehir oldu. Kardeş Şehir protokolünü, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Hanoi Halk Meclisi Başkanı (Belediye Başkanı) Ngo Thi Doan Thanh birlikte imzaladılar.
Dünya barışına, halklar arası kardeşliğe, kültür alışverişine ve kentler arası işbirliğine katkı sağlamak amacıyla birçok ülkenin başkenti ve önemli şehirleri ile “Kardeş Şehir” protokolleri imzalayan ve bu konuda da öncü olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 42. Kardeşi ise Hanoi oldu.
Protokol imza törenine beraberindeki kalabalık bir heyetle katılan Hanoi Halk Meclisi Başkanı Thanh’ı kapıda karşılayan Başkan Gökçek, imzalar atılmadan önce yaptığı konuşmasına, “Ankara tarihi günlerinden birini daha yaşıyor.  Türk halkı ile Vietnam halkının dostluk ve kardeşlik bağlarını da pekiştirebilmek, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri daha da ilerletebilmek için bu iki büyük devletin başkentleri arasında kardeş şehir protokolünü imzalayacağız” diyerek başladı. 
 Hanoi’nin 7 milyonluk nüfusuyla geçtiğimiz yıl kuruluşunun birinci yılını kutladığını ve Ankara’dan bir heyetin de Hanoi’ye gittiğini kaydeden Başkan Gökçek, “En aziz misafirlerimiz olarak Ankara’nın kapılarının kendilerine sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

-“ANKARA HER ALANDA GELİŞMİŞ BİR ŞEHİR”

2.jpg
 Başkan Gökçek’in ardından, “Çok uzun zamandan beri bugün için hazırlık yapıyorduk. Bu protokole gerçekten çok büyük önem veriyoruz” diyerek başlayan konuk başkan Thanh da “Ankara’ya geldikten sonra buradaki çalışmalara ilişkin çok bilgi aldık. Burada gördüğümüz her şey sizin başarınızı gösteriyor ve bu çalışmalar nedeniyle de tebrik etmek istiyorum. Ankara her alanda gelişmiş bir şehir. Ankara çok temiz ve misafirperver bir şehir” diye konuştu.
İki ülke ve iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmiş olduğunu görmekten mutluluk duyduklarını ve bunun artırılması için çalıştıklarını kaydeden Thanh, “Sayın Başkan sayesinde Ankara büyük bir başarı ve gelişim görmüş. Buraya gelmeden önce parklarınızı ve Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni ziyaret ettik. Özellikle bu çalışma gerçekten çok ilgimizi çekti. Çok başarılı ve önemli bir çalışma olduğunuz düşünüyoruz. Sadece bunlar bile sizin başarınızın bir göstergesi” dedi.

-“ÇALIŞMALARINIZI BİZE DE ÖĞRETİN”

3.jpg

 2008 yılında Hanoi’nin yasayla genişletildiğini ve 2030 yılına kadar sürece önemli bir proje içerisine girdiğini kaydeden Halk Meclisi Başkan Thanh, “Biz de Hanoi’yi genişletip, yeniden yapılandıracağız. Bu ziyarette de sizin projeleriniz ve çalışmalarınıza ilişkin bilgi almak istiyoruz. Çünkü siz de bu yapılandırma, genişletme ve geliştirme sürecini Ankara olarak çok hızlı geçtiniz ve büyük bir başarı gösterdiniz. Biz de sizden bu süreci bize öğretmenizi istiyoruz” diye konuştu.
 Başkan Gökçek’i Hanoi’ye de davet eden konuk başkan, “Bizde bir söz var: “100 kere duymaktansa bir kere gör. Bu yüzden gelip şehrimizi görmenizi çok istiyoruz” dedi.
 Konuşmaların ardından Ankara-Hanoi arasındaki Kardeş Şehir Protokolü’nü imzalayan iki başkan, imzaların ardından da birbirlerine hediyelerini takdim ettiler.