Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. Yılı Kutlamaları…

- Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. Onur Yılı Kutlamaları Düzenlenen Resepsiyonla Son Buldu - Seğmen Kıyafetleri İçerisinde Konuklarını Karşılayan Başkan Gökçek Ve Eşi Nevin Gökçek’in Ev Sahipliğinde Gerçekleşen Resepsiyona Ankara Valisi Alaâddin Yüksel, Ankara İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ankar İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Çok Sayıda Bürokrat Ve Ankara’ya Gönül Vermiş Davetliler Katıldı - Ankara’nın Marka Değerini Yükselten Ve Değer Katan Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Da “Seğmen Büyük Ödülleri”Nin Dağıtıldığı Resepsiyonda Başkentli Olmanın Gurur Ve Coşkusu Yaşandı - Ödül Töreninin Ardından Başkan Gökçek Seymen Ekibiyle Birlikte Sahnede Gösteri Yaptı

14 Ekim 2010 Perşembe 03:13
Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. Yılı Kutlamaları…

1.JPG

Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. Onur yılı kutlamaları devam ediyor. Başkan Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Ankara Valisi Alaâddin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, çok sayıda bürokrat ve Ankara’ya gönül vermiş davetliler katıldı.
Rixos Otel’de gerçekleşen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonda ayrıca, eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle Ankara’nın marka değerini yükselten, değer katan kişi, kurum ve kuruluşlara da “Seğmen Büyük Ödüller” dağıtıldı.

-SEĞMEN KIYAFETLİ BAŞKAN GÖKÇEK VE NEVİN GÖKÇEK
Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in seğmen kıyafetleriyle katıldığı ve büyük ilgi gördüğü resepsiyonda konuşan Başkan Gökçek açılışta yaptığı konuşmasına, “Ankaramızın Başkent Oluşunun 87. yıldönümüne hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sözlerimin başında Ankara’ya Başkent olma hakkını veren, layık gören Mustafa Kemal Atatürk’e tüm Ankaralılar adına şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyorum” diyerek başladı. 

 -HERKES BU ÖDÜL İÇİN YARIŞACAK
Seğmen kıyafetleri içerisinde tüm konuklara seslenen ve yoğun ilgi gören Başkan Gökçek, “Ankaralı olmak gerçekten bir ayrıcalık, seğmen olmak gerçekten bir ayrıcalık. Onun için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu sene ‘Seğmen Büyük Ödülleri’ni Ankara’ya katkısı bulunan vatandaşlarımıza değişik branşlarda vermek için oy birliği ile karar aldık” dedi.
Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı jüri tarafından seçilen ve Ankara’ya değer katan kişi ve kuruluşlara verilen ödüllerin bu yıl ilkini düzenlediklerini de kaydeden Başkan Melih Gökçek, “İnanıyorum ki bu yıldan itibaren bu gelenek her sene devam edecek ve yıllarca her Ankaralı Büyük Seğmen Ödülü’nü alabilmek için ciddi bir gayret içerisinde olacak” diye konuştu. 

-“ANKARA İÇİN HERKES EL ELE”
 Ankara için ne yapılsa az geleceğini belirten Başkan Gökçek, çok önemli bir yayın organı sayılan CNBC-e Dergisi tarafından Başkent Ankara’nın son 2 yıl arka arkaya, “Türkiye’nin en yaşanabilir kenti, bir numaralı kenti” seçildiğini de hatırlatarak,  “Bunda hepimizin gayreti var ve bununla iftihar ediyoruz. Ayrıca Avrupa’da, 8 yıl içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, 4 ödülü birden arka arkaya alıyorsa ve en son Avrupa Ödülü’nü alıyorsa, bunda sizlerin gayreti son derece önemli. Ben inanıyorum ki, Ankara için bundan sonra da Belediye Meclisi üyelerimiz başta olmak üzere, İl Genel Meclisi üyelerimiz burada, Valimiz burada, kamu kuruluşlarıyla el ele Ankara’da çok daha güzel işler olacak diye ümit ediyorum” dedi.

-2011 EĞİTİMDE SEFERBERLİK YILI OLACAK
Gelecek yıl için Başkent Ankara’daki herkese bir davette bulunmak istediğini de kaydeden Başkan Gökçek, “Sayın Valimizle birlikte 2011 yılını, ki şu andan itibaren başlamak suretiyle Milli Eğitim’de Ankara’ya derslik kazandırmak, okul kazandırmak noktasında seferberlik yılı olarak ilan ediyoruz. Bakınız, Ankara’da şu anda öğrencilerimiz 56 kişilik sınıflarda okuyor. Gelecek sene yine bu törenleri düzenlerken, bu rakamları çok aşağılara indirdiğimizi söylemeliyiz. Onun için Ankara’daki bütün hayırseverleri, bütün seğmenleri okul yapımına davet ediyoruz” diye konuştu.
 “Biz Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olarak elimizden gelen gayreti, katkıyı mutlaka yapacağız. Ben burada izin almadım ama bütün diğer siyasal partideki arkadaşlarımın da aynı düşüncede olduğunu düşünüyorum” diyen Başkan Melih Gökçek, sözlerini, “Bu konudaki katkımızın bütün Ankara’da olacağına inancımızı taşıyor ve desteklerinizi bekliyorum. Bu günün mesajının da bu olmasını istiyorum” diyerek tamamladı.
 
- VALİ YÜKSEL: “KAİNATTAKİ SİYASİ NİTELİKTE BAŞKENT OLMAYAN TEK ŞEHİR; ANKARA’DIR” 
Konuşması katılımcılardan büyük alkış alan Başkan Gökçek’in ardından kürsüye gelen Ankara Valisi Alaâddin Yüksel de 13 Ekim’in Ankara ve Ankaralılar için son derece anlamlı ve önemli bir gün olduğunu belirterek, “Ben de bu sınırlı çatı altında toplanan aziz Ankaralılara, Ankara’nın Başkent Oluşu’nun 87. yıldönümünü en kalbi duygularla kutluyorum. Gününüz kutlu olsun” dedi. 
 Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. yılında Ankara’nın ve başkent oluşunun konuşulması gerektiğini belirten Vali Yüksel, konuşmasına Ankara’nın Başkent olması için Mustafa Kemal Atatürk’ün izlediği yolu kısa bir biçimde anlattı. Konuşmasına, “Gazi Mustafa Kemal, Anadolu’da yaptığı bu kurtuluş gezisinde ne zaman ki arabasının istikametini Ankara’ya çeviriyor ve de bir sabah Dikmen Sırtları’nda yani 27 Aralık 1919 Ankaralılarla, Seğmenlerle buluşuyor, işte o zaman kurtuluş ve bağımsızlığı bir kez daha Gazi Mustafa Kemal yüreğinde hissediyor. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Ankaralılara: ‘Aradan geçen zaman içerisinde benim yüreğimde Ankaralıların ayrı bir yeri vardır.’” diyerek devam eden Vali Alaâddin Yüksel, “Ne var seğmende, onu sabahleyin karşılayan seğmenlerde, şimdi sayın başkanın ve saygıdeğer eşlerinin giydiği seğmen kıyafetlerinde de görüyoruz. Seğmenlerde yürek var yürek, özgürlük ve bağımsızlığa aşığım, diyor. Ben Cumhuriyet’e susadım, diyor. Ülkem zorda kaldıysa, eğer bana ihtiyaç varsa, ben hazırım, diyor seğmenler” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR
 Ankaralıların her yıl olduğu gibi bu sabah da seğmen ruhuyla kalktığını, bu heyecanı hep beraber duyduklarını ifade eden Vali Yüksel, “Bugün gerçekten, Ankara ve Ankaralılar olarak büyük bir heyecan duyuyoruz. Başkent meşalesi ile büyük Ata’nın yüzyılları aydınlatacak olan bu medeniyet yolunda gururla, onurla yürümeye devam edeceğiz. Bu anlamlı, bu güzel gün size ve bütün Ankaralılara, ulusumuza ve güzel yurdumuza kutlu olsun” dedi. 
 Vali Yüksel, konuşmasını, “Ayrıca bu akşam mükemmel bir organizasyon yapan ve bizi o sıcak yürekleriyle karşılayan şehrimizin çalışkan Belediye Başkanına ve saygıdeğer eşlerine ben ve sizler adına teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

- BÜYÜK SEYMEN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Ankara’nın Başkent Oluşunun 87. yılı onuruna gerçekleştirilen resepsiyonda konuşmaların ardından Ankara’ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara’nın marka değerini yükselten kişi kurum ve kuruluşlara da bu çabalarından dolayı “Seymen Büyük Ödülleri” verildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçen Ekim ayında alınan karar doğrultusunda meclis üyeleri ve belediye bürokratları tarafından yapılan değerlendirme sonucu Ankara’nın marka değerini yükselten, Ankara’ya değer katan hayırsever, şirket, kamu kurumu, Ankaralı başarılı iş adamı, sanatçı, gazeteci, sporcu ve bilim adamı gibi önde gelen isimlerine tek tek ödüllerini veren Başkan Gökçek, “Ankara’ya değer katan, Başkentimizi güçlendiren, destek veren ve bu konuda gayretlerini esirgemeyen ödül alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

-BAŞKAN GÖKÇEK SEYMENLERLE SAHNE ALDI
Ödül töreninin ardından ödül alan sanatçılardan Zekai Tunca’nın 2 parçasını seslendirmesinden sonra Başkan gökçek FOMGET Halk Oyunları Ekibi ile birlikte sahneye çıkarak çeşitli oyunlardan alkışlar eşliğinde bölümler sergiledi.

-ANKARA’NIN HAYIRSEVER SEĞMENLERİ
Büyükşehir Belediyesi’nin “Büyük Seğmen Ödülleri”ne layık görülenler arasında TAV Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren ve Ankara metrosuna verdiği destekler nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve hizmetlerinden dolayı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başta olmak üzere pek çok değerli isim yer aldı. Ödüllerini Başkan Gökçek’in elinden alan diğer isimler ise şöyle:
 
-HAYIRSEVER KATEGORİSİ
Emekli Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık     
Ankara Vakfı Başkanı-Ayhan Sümer      
Nurçin Sayan    
   
-YABANCI DİPLOMAT
Kazakistan Büyükelçisi Baghdad Amreyev
Avusturya Büyükelçisi Hedia Maria Gürer

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Ayla Hatırlı-ANAÇEV (Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı)
Gülgen Dural-Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı
Dr. İbrahim Ateş-Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı
Ayşe Serap Şahiner-KADBİR
Ali İlkbahar-Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı

-ODALAR VE ULAŞIM
Sincan Şoförler Odası-Mehmet Gündüz
Halk Otobüsçüleri Odası-Ali Şişman
Ankara Şoför ve Esnaf Odası-Mehmet Yiğiner
Ankara Minibüsçüler Odası-Hacı Bekir Gani
Servis Araçları Odası-Tuncay Elmadağlı

-MEDYA
Dinamit Programı-Latif Şimşek, Can Ataklı, Rasim Ozan Kütahyalı
Recep Kaya-‘Reco Baba’
Erkan Tan-TV8 Ankara Temsilcisi
Ersin Ramoğlu-Sabah Ankara
Ali Öcal-Spor Yazarı

-SPOR

Nurcan Taylan-Halter Bayanlar Dünya Şampiyonu
Nazmi Avluca-Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu

-GİRİŞİMCİ
İlhan Gerim
GİMAT

-SANAYİCİ
Yakupoğlu Deri Sanayi

-İSTİHDAM
Makromarket
Çağdaş Market

-İŞADAMI
Okan Sönmez-

-SAĞLIK
Onkoloji Hastanesi
Güven Hastanesi
SSK Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-MARKALAR
Eyüp Sabri Tuncer
Ali Uzungil

-KAMU KURULUŞLARI
Bahriye Özen-Muhtar

-TURİZM

Seçim Aydın-Ankara Turizm İşletmeleri Derneği

-SANAT
Flüt Sanatçısı Şefika Kutluer
Zekai Tunca

-KENT MİMARİSİ
Öner Tokcan

-EĞİTİM
Gazi Üniversitesi

-AKADEMİK GİRİŞİM
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Derviş Yılmaz

-BİLİM
ANKAMER-Ankara Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

-JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ
İlhan Cavcav
Nurettin Çarmıklı
İhsan Doğramacı
TRT Ankara Kent Radyosu