Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara’nın Çocuk Zabıtaları Görev Başında…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyesi 5 Çocuk, Zabıta Ekipleri İle Birlikte Aşti’de Denetime Katıldı

24 Mart 2011 Perşembe 06:57
Ankara’nın Çocuk Zabıtaları Görev Başında…

1.JPGAnkara’nın çocuk zabıtaları, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda zabıta ekipleri ile birlikte AŞTİ’de işyeri denetimlerine katıldılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara verdiği önem, her konuda olduğu gibi Çocuk Meclisi’nin aldığı kararlarla da, çocukların değişik etkinliklerle hem sosyal hayata katılmalarını hem de kendilerini geleceğe hazırlamalarını sağlıyor. 

16. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar ile beraber İlköğretim öğrencisi 5 çocuk daha önce belirlenen program çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin AŞTİ’de gerçekleştirdiği denetimde aktif görev aldılar.

Zabıta üniformaları ile denetime katılan çocuklar ilk önce terminaldeki restoranı denetlediler. Zabıta yetkililerinin anlattığı yöntem ve kurallar çerçevesinde incelemelerde bulunan çocuklar, restorandaki yemeklerin sunumundaki hijyen koşullarını, tatlı ve diğer kapalı gıda maddelerinin son kullanım tarihlerini titizlikle kontrolden geçirdiler. 

2.jpgKontrolden sonra zabıta yetkililerinin gözetiminde esnaf teftiş defterini dolduran çocuk zabıtalar, bazı gıda maddelerinin ambalajlı olarak bulundurulması gerekirken açık bulundurulduğunu tespit etmeleri nedeniyle restoran sahibine ihmalini ortadan kaldırması için ihtarda bulundular.

Daha sonra büfeleri denetleyen çocuklar burada da teftiş defteri, ruhsat, iş önlüğü ve eldiven ile gıdaların son kullanma tarihlerini kontrol ettiler. Zabıta ekiplerinin yönlendirmesiyle büfelerden birinde ilk yardım için ecza dolabı bulunmadığı belirlenerek, büfe sahibine 75 TL para cezası uygulandı. 

3.jpgDaha sonra 5 çocuk, zabıta görevlileri refakatinde AŞTİ’de bulunan işletmelerin yönetmeliğe uygun çalışıp çalışmadıklarını kontrol ettiler.

Otobüs firmalarının bilet satış gişelerini de denetleyen çocuk zabıtalar, teftiş defterleri, ruhsat, yetki belgesi, yangın söndürme cihazı, ecza dolabı ve yaka kartlarına baktılar.Denetimler sonunda 16. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar, AŞTİ’deki düzeni ufak tefek eksiklikler dışında genelde olumlu bulduklarını ifade ederek, AŞTİ’de görev yapan zabıta amir ve personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.