Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Turizmini Geliştirme Protokolü…

-BAŞKENT TURİZMİNİN CANLANDIRILMASI VE GELİŞTİRİLMESİ AMACIYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AYHAN ARASINDA “ANKARA TURİZMİNİ GELİŞTİRME İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI -BAŞKAN GÖKÇEK: “PROTOKOL SAYESİNDE ANKARA CİDDİ BİR TURİZM POTANSİYELİNE KAVUŞACAK” -REKTÖR AYHAN: “BİZİM YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR SAYIN BAŞKANIMIZIN TURİZM KONUSUNDA YAPTIKLARINA KISMEN BİR DESTEK VERMEK OLACAK” “İŞBİRLİĞİYLE ANKARA’YI KÜLTÜR, EĞİTİM VE TURİZMİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ”

23 Eylül 2011 Cuma 10:09
Ankara Turizmini Geliştirme Protokolü…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi arasında Başkent turizminin canlandırılması ve geliştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.  
 Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen törende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan, “Ankara Turizmini Geliştirme Ve İşbirliği Protokolü”nü birlikte imzaladılar.

1.JPG İmzalar atılmadan önce protokole ilişkin açıklamada bulunan Başkan Gökçek, “Bugün yine güzel bir işbirliğine daha adım atıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm üniversitelerle işbirliği yapmaya hazır. Ama bizim bir numaralı partnerimiz Gazi Üniversitesi” dedi.
Kendisinin de Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, “Özellikle BELTEK kurslarıyla işbirliği konusunda çok güzel bir adım attık. Bu kurslar dolayısıyla Teknik Eğitim Fakültesi ile çok güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Buradan yılda 10 bin civarındaki Ankaralıya eğitim veriliyor ve mezun ediliyor” diye konuştu.

-“TURİZM KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATIYORUZ”

 Ankara’nın bir turizm kenti olması konusunda, Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde Ankara’nın önemli bir potansiyelini daha ortaya çıkarmaya çalışacaklarının altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

2.jpg“Turizm konusunda üniversite ile önemli bir adım daha atıyoruz. Tarihi, kültürel ve turistik birçok değere sahip olan Ankaramızın turizm açısından, geliştirilmesi ve kalkındırılması amacındayız. Belediyemiz ile Gazi Üniversitesi’nin bu işbirliği, Ankara Turizmini Geliştirme İşbirliği Protokolü ile tescil edilmiş olacak. Özellikle sağlık ve kongre turizminin teşvik edilmesi, inanç ve eğlence turizminin desteklenmesi, alışveriş merkezlerinin iyice ayağa kaldırılması gerekiyor. Bunlar yapıldığı zaman da Ankara turizm kenti haline gelecektir.”
Özellikle Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları kapsamındaki Hacı Bayram Cami ve çevresinin yenilenmesi ile ziyaretçi sayısının 4’e katlandığını kaydeden Başkan Gökçek, “Ankara’nın dışından otobüslerle vatandaşlarımız buraya ziyarete geliyor. Bu ciddi anlamda bir potansiyel olarak ortaya çıkıyor. İnşallah Hıdırlıktepe’ye yapacağımız dev müzemiz sayesinde inanıyorum ki minimum her gün 10 bin kişi sadece inanç turizmi sayesinde Ankara’ya gelecek” dedi.

-YATIRIMCILARA DAVET

Yeni çıkan kanunla yabancıların Türkiye’de mülk sahibi olabilmesinin önünün açıldığını hatırlatan Başkan Melih Gökçek, “Başta zengin Arap ülkeleri olmak üzere, tüm dünyadaki ülkelerde Ankara’da konut alabilmeleri için ciddi bir kampanya yapmak istiyoruz. Bu konuda onlara hitap edebilecek konularda dev siteler yapmaları için yatırımcıları işbirliğine davet ediyoruz. Bunun turizm açısından çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Uluslararası hayvanat bahçesinin yapılmasıyla beraber diğer rekreasyon alanları ile birleşerek turizm açısından önemli olacağına  değinen Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özellikle Gençlik Parkı’nda 29 Ekim’de, muhteşem haliyle göreceğimiz, şu anda sadece yüzde 10’u çalışmasına rağmen çok ilgi gören su, ışık, müzik ve ses gösterisi tamamlandığında Türkiye’de vazgeçilmez bir görüntü oluşturacak. Yaz aylarında özellikle yerli turizmin teşvik edilmesine katkısı olacak. Bunlar bir araya geldiğinde son derece anlamlı bir gelişme sağlanacak.” 
 
-“ANKARA ULAŞIMIN MERKEZİ”

Ankara’nın en büyük avantajının ulaşımın merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Melih Gökçek, “5 ayrı noktadan hızlı tren geliyor, 6.’sı düşünülüyor. 5 ayrı noktadan otoban geliyor, şu anda 42 noktadan direkt uçuş var. Anadolu Jet vasıtasıyla ve yurtdışı ile bunu beslemeye çalışıyorlar. Dolayısıyla ulaşımda en şanlı kent tartışmasız Ankara’dır. Birçok yerden 1-2 saatte Ankara’ya ulaşabileceksiniz. Vatandaş sabah Konya’dan binip Ankara’ya gelip eğlence, gezi ve ziyaretlerini yapacak, akşam saat 12’de kalkacak olan trenle memleketine dönecek. Bu konuda Devlet Demir Yolları ve Anadolu Jet yetkilileriyle görüştük ve her türlü yardımı yapacaklar. Bütün bunlar üst üste geldiği zaman Ankara’nın bir turizm kenti olması için hiçbir engel yok” diye konuştu.
 Başkent’in turizm konusundaki makus tarihinin Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi ile yapılacak işbirliği sayesinde yenileneceğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Yapılacak protokolle de karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağız, önerileri masaya yatırıp, hangisini tatbik edeceğimizi belirleyeceğiz. Onlar plan ve projelerini hazırlayacaklar, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteden arkadaşlar birlikte yola çıkacağız” dedi.

-REKTÖR AYHAN: “ANKARA PIRIL PIRIL BİR KENT”
 Başkan Gökçek’in ardından söz alan Gazi Üniversitesi Rektörü Ayhan da “Öncelikle Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir Ankaralı olarak Ankara’ya yapmış olduğunuz hizmet ve katkılardan dolayı” diye konuştu.

3.jpg“Ankara’nın eski halini de yeni halini de biliyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Ayhan, Esenboğa Yolu’nu yıllardır kullandığını ancak yapılan çalışmalarla bu yolun “pırıl pırıl ve aydınlık” olduğunu söyledi. Rıza Ayhan, “Bu yolla gurur duyuyorum, Avrupa’dan daha güzel” diyerek sürdürdüğü konuşmasında şunları kaydetti.
“Bunun için de Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ankara şu anda Cumhuriyet’in kalbi ve merkezi. Ankara’da yaşayan birçok kişinin bile bilmediği kadar değişik özelliği ve güzelliği var. Ankara bir kültür ve turizm şehri olmaya aday. Ankara bir tarihtir. Özellikle basın mensuplarına Hacı Bayram Camii ve çevresini gezmelerini tavsiye ederim. Orada ortaya çıkan tarihi ve güzelliği bir görmelerini isterim.” 
 Ankara’nın bir turizm şehri olduğunun altını çizen ve özellikle 2011-2012 öğretim yılında Başkent’te 216 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü kaydeden Rektör Rıza Ayhan, buraya okumak için gelenlerin Ankara’yı ve kültür merkezi olma özelliğini yaşadıklarını belirterek, “Başkanımızın büyük gayretleriyle Ankara’yı yaşanabilecek bir şehir olarak görme imkanı bulduk” dedi.
 Başkent Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalara da kısaca değinen Ayhan, “Biz de buna üniversite olarak Turizm potansiyelini çeşitli şekillerde geliştirmeye yardımcı olabilmek için katkı sağlayacağız. Eğitim seminerleri düzenlenecek, projeler hazırlanacak. Ankaralıya Ankara’yı tanıtacağız. Ankara’ya gelenlere de Ankara’yı tanıtıp, başkent ve Cumhuriyet ruhunu vermeye çalışacağız” dedi.
“Bizim yaptığımız Sayın Başkanımızın çalışmalarına kısmen de olsa bir destek vermektir” diyerek açıklamasını sürdüren Ayhan, Ankara’da işsizliğin az olmasında BELTEK projeleri ile 100 bin gencin meslek sahibi olmasının sağlandığını söyledi.
 İmzalanacak olan işbirliği protokolü ile BELTEK’lerde olduğu turizm konusunda başarılı olacaklarına inandığını ifade eden Rıza Ayhan, “Ankara’yı yaşanabilir bir şehir olmanın dışında kültür, eğitim ve turizmin başkenti yapacağız. Sağlık potansiyelini sağlık turizmine açacağız” diye konuştu.
 Konuşmaların ardından protokolü imzalayan Başkan Gökçek ve Ayhan, Belediye ve üniversite işbirliğinin hayırlı olmasını temenni ettiler.