Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara'nın Parkları Cıvıl Cıvıl...

- Aşırı Yağışlı ve Kapalı Geçen Günlerin Ardından Güneşin Yüzünü Göstermesiyle Parklar Doldu Taştı - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Dev Rekreasyon Alanları, Piknik Yerleri, Çocuk Oyun Grupları, Yürüyüş Parkurları, Güvenliği İle Haftasonu Başkentlilerin İlk Tercihi Oldu

08 Kasım 2010 Pazartesi 07:13
Ankara'nın Parkları Cıvıl Cıvıl...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan dev rekreasyon alanları, yağışlı günlerin ardından güneşin yüzünü göstermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların akınına uğradı.

1.JPGSerin ve bol yağışlı sonbahar günlerinin ardından güneşi gören Başkentliler, parkları doldurarak piknik yapıp, eğlendi. Kimi aileler hep birlikte balık tutmanın keyfini yaşarken, kimileri köpeğini gezdirdi. Mangal yerleri dolup taşarken, çocuklar kışa girmeden yeniden bisiklete binmenin mutluluğunu yaşadı.
Hemen her yaş grubundan on binlerce vatandaş Mogan Park, Göksu Park, Harikalar Diyarı, Mavi Göl, Altınpark, Dikmen Vadisi, Gençlik Parkı ve 50. Yıl Parkı’na akın ederek, güneşli bir sonbahar gününü temiz havayı soluyarak geçirdiler.
 Mogan Park’ta mini trenle göl turundan, Göksu Park’ta hamaklarda salıncak keyfine, Gençlik Parkı’nda lunapark eğlencelerinden 50. Yıl parkında Ankara manzarasını izlemeye kadar yazdan kalma sıcak günlerin tadını doyasıya çıkaran Ankaralılar, günlük hayatın sıkıntısından biraz olsun uzaklaştı.

KİMİ AİLECEK KİMİ KÖPEĞİYLE PARKLARDA
Güneşli bir hafta sonunun keyfini İŞKUR kursundaki arkadaşlarıyla Mogan Park’ta çıkaran Cengiz Şeraz, piknik yapıp, pastırma yazının keyfini yaşadıklarını söyledi. Arkadaşlarıyla eğlenceli bir gün geçirmek için Mogan Park’ı seçtiklerini dile getiren Şeraz, “Hazır mangal yerleri, geniş alanları var. Su kenarında dinlendirici ve güvenlikli bir ortam da sunuyor” diye konuştu.

2.jpgMogan Park’ın müdavim balıkçılarından Hüseyin Kum ise Dikmen’de oturduğunu ve fırsat buldukça bazen arkadaşlarıyla bazen ailesiyle balık tutmaya geldiğini belirtti.  Parkın huzur veren yanını sevdiğini ifade eden Kum, ailesiyle piknik yapmaktan da keyif aldığını vurguladı.
Parka kalabalık grup halinde gelmeyi tercih edenler de vardı. Keçiören’deki Özel Çocuk Konağı Anaokulu personeli de yoğun tempodan sıyrılıp, nefes almak için Mogan Park’ı tercih edenler arasındaydı.  Anaokulu sahibi Ali Sönmez, ilk kez geldiği parkı çok güzel bulduğunu belirterek, “Öğretmenlerimizle birlikte geldik. Daha önce farklı yerlere gitmiştik, bu sefer Mogan’ı tercih ettik ve gerçekten çok hoşumuza  gitti. Temiz ve güvenlikli bir park. Çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları, mangal ve piknik alanları, kapalı mekanlarıyla dört dörtlük bir yer” diye konuştu.
Parklarda sadece yürüyüş ve spor yapanlar da bulunuyor. Ayşem Arslanoğlu da köpeği Aşil ile paten kayma, spor yapma ve temiz hava solumanın keyfini çıkaranlardandı. Havalar fırsat verdikçe her hafta sonu parka geldiklerini söyleyen Arslanoğlu, “Mogan Park, spor yapmak ve paten kaymak için Ankara’daki ilk tercihim. Uzun yürüyüş parkurunda, keyifli bir hafta sonu geçiriyoruz. Köpeğimizle geliyoruz ve çok güzel dinleniyoruz” dedi.