Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin kurduğu Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu Ankara’yı “Marka Şehir” seçti. Üniversite öğrencileri bu ödülü Ankara’ya gerçekleştirdiği projeleriyle uluslar arası ödüller kazandıran Belediye Başkanı Melih Gökçek’e düzenlenen törenle verdi.

24 Mart 2013 Pazar 00:00
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
-GAZİ ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ TOPLULUĞU ANKARA’YI “MARKA ŞEHİR” OLARAK SEÇTİ.
-GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN TOPLULUK ÖDÜLÜ,  ANKARA’YA BU ÜNVANI KAZANDIRAN BAŞKAN MELİH GÖKÇEK’E DÜZENLENEN TÖRENLE VERDİ
-BAŞKENT’LE İLGİLİ PROJELERİNİ ANLATAN BAŞKAN GÖKÇEK ÖĞRENCİLERDEN ANKARA İÇİN PROJELER BEKLEDİKLERİNİ BELİRTTİ
marka_sehir_odulu330.jpgGazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin kurduğu Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu Ankara’yı “Marka Şehir” seçti. Üniversite öğrencileri bu ödülü Ankara’ya gerçekleştirdiği projeleriyle uluslar arası ödüller kazandıran Belediye Başkanı Melih Gökçek’e düzenlenen törenle verdi.
Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu’nun 20-23 Mart tarihleri arasında düzenlediği “Marka” ana temalı, “Uluslar arası 9. Verimlilik Günleri’nde Ankara; Endüstri Mühendisliği öğrencileri tarafından “Marka şehir” seçildi.
Ankara’nın “Marka şehir” ödülü, 9. Verimlilik Günleri’nin kapanış gününde düzenlenen bir törenle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e verildi.
Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özbay, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol, öğretim üyeleri ve Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin de katıldığı ve Ankara için“İyilerin (m)arkasından konuşulur” sloganının kullanıldığı törende konuşan Gazi Endüstri Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kalkan, Uluslar arası 9. Verimlilik Günleri’ne bu yıl 6 ülkeden ve 15 farklı üniversiteden toplam 1150 i öğrencinin katıldığını hatırlattı ve organizasyona destek veren tüm sponsor kurumlara teşekkür etti.
-GÖKÇEK PROJELERİNİ ANLATTI
marka_sehir_odulu_4.JPGAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasına, Ankara’nın “Marka şehir” olma yolunda yürüdüğünün bir üniversite tarafından kabul edilmiş olmasının kendileri için büyük bir sevinç kaynağı olduğunu vurguladı.
Ankaramızı bir ‘marka şehir’ yapabilmişsek bundan gurur duyuyoruz” diye konuşan Başkan Gökçek Ankara’da 20 yıllık bir belediye başkanı olduğunu hatırlattı salondaki öğrencilerin ilk başkan olduğu yıllarda henüz 7-8’li yaşlarda olduklarını vurguladı. Havası tamamen duman ve sis altında, kuşların hava kirliliğinden birer birer öldüğü bir Ankara devraldıklarını kaydeden Gökçek Ankara’nın yaşanabilir bir kent olmasında gelinen süreci şöyle anlattı:
“O Ankara şimdi Allah’a hamd olsun mübalağa etmiyorum, dünyanın en çevreci otobüslerine sahip, 1340 otobüsümüz doğalgazlı. Diğerleri dizel daha 1 yaşını doldurmadı. Bu şunu gösteriyor; Ankara artık gerçekten dünyanın en yeşil en temiz filosuna sahip olan şehir. Ben belediye başkanı olduğumda 154 bin doğalgaz abonesi vardı, şu anda 1.5 milyona yaklaştı. Dolayısıyla Ankara’nın havası eski hava değil artık. Biz Ankara’yı devraldığımızda Ankara’da kişi başına 2 metre kare yeşil alan düşüyordu. Şu anda Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan bütün dünyada ülkelerin ulaşmak istediği yeşil alan miktarıdır. Mesela Pekin’in hedefi kişi başına 18 metre kare yeşil alan. Biz 18.6’yı yakaladık. Bu rakamı yakalarken nüfusun da iki kat arttığını söyleyebilirim. Ankara’da biz belediye başkanı olduğumuzdan bu tarihe kadar 20 sene içerisinde Ankara nüfusu ikiye katladı. Ama buna karşılık yeşil alan 18’e çıktı. Sabit kalsaydı 36’ya çıkmıştı. Bu da yeşile verdiğimiz önemi gösteriyor”
-ÖDÜLLE DOYMAYAN KENT-
Ankara’yı çok gerilerden alarak bir noktaya getirmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Gökçek, son dört yıldır CNBC Business Dergisi Dergisi tarafından Ankara’nın Türkiye’nin en yaşanabilir  kenti seçildiğini hatırlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin son senelerde aldığı uluslar arası ödüllerin de “Marka şehir” olma yolunda çok ciddi göstergeler olarak gözüktüğünü ifade eden Başkan Gökçek, “Avrupa Parlamentosu’ndan üst üste 8 yılda dört ödül aldık. Bu dört ödül Avrupa diploması, Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi ve 2009 Büyük Avrupa Ödülü. Bunu Avrupa’da üç kent almış Viyana, Lahey ve Ankara. Onlar 25 yılda almış Allah bize 8 yılda nasip etti. Dolayısıyla yurtdışında da Ankara’nın kabul edilmiş olması bizim için son derece memnuniyet verici bir olay” diye konuştu.
-HEDEFLER-
Ankara’nın bir turizm kenti olabilmesinde Büyükşehir Belediyesi olarak bir takım hedefler ortaya koyduklarını belirten Başkan Gökçek, “Ankara’nın ticarette 1 numara, sanayide de 2 numara olması, üniversiteler kenti haline gelmesi ve bir süre sonra da kongreler şehri haline gelmesini biz hedef olarak ortaya koyduk” dedi.
Şu anda ticaret açısından AVM’lerde kişi başına düşen metre kare alan açısından İstanbul’dan önde olduklarını savunan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ticarette 1 numarayız. Sanayide 2 numarayız onu kabul ediyoruz zaten İstanbul’a yetişmemiz de mümkün değil. Yalnız sanayide özellikle uzay sanayi ve harp sanayi konusunda Sayın Başbakanımızın Ankara’yı merkez olarak tercih etmiş olması bizim çok ciddi adımlar atmamıza vesile oldu ve bayağı öne geçtik o konuda. İki-üç sene içerisinde 6 milyar dolar sadece harp sanayinin yatırımı var müthiş bir rakam o açıdan Ankara sanayide ciddi olarak hamle yapıyor.”
-“200 BİN İSTİHDAM SAĞLADIK”-
Ankara’da 8 tane organize sanayi bölgesi bulunduğunu ve sırf sanayiyi teşvik edebilmek maksadıyla Belediyeler Kanunu’na özel bir madde ekletmek için şahsi gayreti olduğunu vurgulayan Başkan Melih Gökçek, “Bu maddeye göre belediyeler sanayi bölgelerine altyapıyı bedelsiz olarak yapabilecek ve bunun karşılığında sanayicilerle bir takım anlaşmalar yapabilecek. Biz de bunu şöyle kullandık. ‘İstihdamı çoğaltacaksınız ama buna karşılık biz de size altyapı yapacağız.’ Normal sanayi bölgeleri ile organize sanayi bölgeleri ile ayrı ayrı anlaşmalar yaptık bu anlaşmalar sayesinde 200 bin civarında istihdam temin ettik Ankara’da”diye konuştu.
-“SHOPPİNG FEST’TE 1000 OTOMOBİL DAĞITILACAK”-
İlki geçen yıl yapılan Shopping Fest’in Ankara’ya inanılmaz faydası olduğunu anlatan Başkan Gökçek, festivalin Ankara’nın marka şehir olma yolunda çok ciddi bir adım olduğunu ifade etti.  Bu yıl Shopping Fest’te 2 milyon turist hedeflediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Öyle bir organizasyon yapıyoruz ki şimdiye kadar rastlanmamış bir şey. 1000 tane otomobil dağıtacağız. Aşağı yukarı 9 bin tane de televizyon ve bisiklet dağıtacağız, toplam 10 bin tane hediye. Dolayısıyla 10 bin hediye olunca ve bu 1 ay içinde dağıtılınca zannediyorum Ankara Shopping Fest konusunda çok ciddi bir adım atacak” dedi.
 
İstanbul’daki festival ile aynı günlere gelen Ankara’daki Shopping Fest sırasında İstanbul’daki esnafın cirolarında yüzde 30 azalma olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Bu sene daha da ağır basacağız. Biz ATO’nun koyduğu para kadar Büyükşehir Belediyesi olarak 20 trilyon lira (eski para) koyduk. Dünyada hiçbir organizasyon bu kadar sosyal olarak kültürel olarak etkin olmadı. Bütün bunlar Ankara biraz daha büyüsün biraz daha marka şehir haline gelsin diye oluyor” diye konuştu.
-TURİZMDE YENİ HEDEFLER-
marka_sehir_odulu_9.JPG“Şimdi de Ankara’da birkaç konuda marka şehir olma yolunda turizmi arttırma yolunda büyük gayretimiz var” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek sözlerini şöyle tamamladı:
“Birincisi yılların ihmali olan fuar alanı bu yıl itibariyle bitmiş olacak. İkincisi Atatürk Orman Çiftliği’ne bir Tema Park ve hayvanat Bahçesi projemiz var. Şu anki alan 2 milyon 100 bin metre kare. Bakanlıkla görüşüyoruz 1 milyon 300 metre kare daha ilave etmek istiyoruz. Bu Tema Park deyince aklınıza Disneyland gelsin. Disneyland’la boy ölçüşecek yıl sonu itibariyle gezdiğinizde siz de hak vereceksiniz hatta belli konularda ona fark atan bir alan olarak ortaya çıkacak ve ümidimiz yılda 10 milyon insanı buraya çekebilmek. Diyeceksiniz ki bu nasıl olacak? Gençlik Parkı’ndaki Luna Park’a bile yılda üç milyon civarında insan geliyor. Bu bizim söylemiş olduğumuz yerde 700 tane küçüklü büyüklü dev Rolly Coster’lar dahil olmak üzere eğlence grubu var. Muazzam yer olarak faaliyete geçecek. Hayvanat Bahçesi dünyadaki bütün hayvanat bahçelerinin karması olan hem safari yapabileceğiniz hem evcil hayvanlarla oynayabileceğiniz hem gösterileri seyredebileceğiniz hem kafes hayvanlarını seyredebileceğiniz 1 milyon yüz bin metrekarelik bir alanda oluyor. O da Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesi olacak. Ankara’ya çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Üçüncüsü de bir inanç merkezi projemiz var. Onun da bu yıl içinde biteceğini amaçlıyoruz”
-ÖDÜL BÖLÜM BAŞKANI EROL’DAN-
Başkan Gökçek’e konuşmasının ardından ödülü Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serpil Erol tarafından verildi. Başkan Gökçek daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ
ANKARA'YA "MARKA ŞEHİR" ÖDÜLÜ