Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Asfalt Sezonu Başladı…

-Büyükşehir Belediyesi’nin 2010 Sezonundaki Hedefi 2,5 Milyon Ton Asfalt

07 Mayıs 2010 Cuma 03:51
Asfalt Sezonu Başladı…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte Başkent’in cadde ve sokaklarında asfalt serim, bakım ve onarım çalışmalarını vardiya halinde 24 saat kesintisiz olarak sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla; Ankara mücavir alan sınırları içerisindeki bulvar, cadde, otobüs ring yolları ve genişliği 12 metrenin üzerinde olan sokaklarda  asfalt kaplama, bakım ve onarım çalışması yapılıyor.

1.JPG
2010 asfalt sezonunda 500 bin ton modifiye bitümlü sert taş (bazalt) esaslı asfalt, 2 milyon ton da normal BSK olmak üzere 2,5 milyon ton asfalt seriminin planlandığını belirten yetkililer, çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirttiler. Yetkililer metropol ilçeler dahil olmak üzere 13 yama ekibi, 6 asfalt serim ekibinin görev yaptığını kaydettiler.
Asfalt çalışmalarının alt yapı düzenlemeleri nedeniyle bozulan ve zamanla aşınarak yıpranan yollara yapıldığını belirten yetkililer, çalışmaların sezon süresince hızlı bir şekilde devam edeceğini söylediler.
-YOLLAR DAHA DAYANIKLI DAHA SESSİZ OLACAK-
Asfalt sezonunun başlaması ile birlikte çalışmaların yoğunlaştığını anlatan yetkililer, Başkent’in ana bulvarlarına aşınma tabakası olarak modifiye bitüm ile sert taş (bazalt) esaslı asfalt sermeyi planladıklarını belirttiler.
Ana bulvarlarda gerçekleştirilecek bu tür çalışmayla yolların daha sessiz ve aşınmaya karşı daha mukavemetli olacağını anlatan yetkililer, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu, Esenboğa Yolu, Atatürk Bulvarı’nın bir kısmı, GMK Bulvarı, Ziya Gökalp Caddesi, Hoşdere Caddesi, Meşrutiyet Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Keçiören Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Fatih Caddesi’nin aşınma tabakasının modifiye bitümlü olacağını söylediler.
Çubuk, Keçiören, Sincan’da asfalt serim çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, asfalt yama, bakım ve onarım çalışmalarının da yapıldığını ifade ettiler.
Yol ve trafik emniyetine önem verdiklerini belirten yetkililer, asfalt kaplaması yapılan yollarda bulunan yağmur suyu ızgaraları ve kanalizasyon baca kapaklarının, asfalt seviyesine getirildikten sonra asfaltın atıldığını söylediler.
Yağmur suyu ızgara ve kanal bacalarının asfalt aşınma tabakası seviyesine getirilmesiyle birlikte trafik emniyetinin sağlandığını belirten yetkililer, araç trafiğinin daha hızlı ve konforlu hale geldiğini ifade ettiler.