Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aski’den İlçelere Paket Arıtma Tesisi…

-Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç, Kazan İlçesi’nin Kınık Ve Fethiye Köylerinin İçme Su İhtiyacını Karşılamak Amacıyla Yapılan Arıtma Tesisini Hizmete Açtı -Kılıç “Köylerde Yaşayan Vatandaşlarımız Da Ankara’ya Verilen Suyun Kalitesinde Su İçecekler”

09 Haziran 2010 Çarşamba 08:49
Aski’den İlçelere Paket Arıtma Tesisi…

Ankara Su ve Kanal İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç,  Başkent’in her noktasına temiz ve kaliteli su götürmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Kazan ilçesine bağlı Kınık ve Fethiye mahallelerin (köylerinin)  temiz su ihtiyacını karşılamak için bölgede yapılan Paket Arıtma Tesisi’ni hizmete açan Genel Müdür Kılıç, “Köylerde yaşayan vatandaşlarımız da Ankara’ya verilen suyun kalitesinde su içecekler” dedi. 
Genel Müdür Kılıç, Büyükşehir Belediye sınırlarının genişlemesiyle birlikte Belediyeye katılan bir çok yerleşim bölgesine hizmet götürdüklerini ifade ederek,  ASKİ’nin de şehir şebeke suyunun olmadığı bölgelerde temiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını yapılan paket arıtma tesisleri ile çözümlediğini söyledi.  

1.JPG
ASKİ tarafından Kazan’a bağlı Kınık ve Fethiye mahallelerin temiz su ihtiyacını karşılayacak Paket Arıtma Tesisi’nin açılışını mahalle muhtarları ile birlikte yapan Kılıç,  ASKİ’nin sorumluluk alanında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların temiz ve kaliteli içme suyuna kavuşmaları için gerekli çalışmaları yaptığını anlattı.
Kılıç, Kazan İlçesi’ne bağlı olup mahalle statüsüne geçen Kınık ve Fethiye köylerinin su ihtiyacını sağlamak amacıyla yapılan arıtma tesislerinden arıtılarak kullanıma sunulan suyun kalitesinin, Ankara’ya su sağlayan İvedik Arıtma Tesisi’nde arıtılan suyun kalitesinde olduğunu kaydetti.  
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Kınık ve Fethiye mahallelerin  su ihtiyacını karşılamak için 1 adet derin kuyu açıldığını ifade ederek, “Kınık ve Fethiye de 200 m3 kapasiteye sahip iki ayrı su deposu yapıldı.  Kınık deposunda yapılan paket içme suyu arıtma tesisi sayesinde, buradan Kınık ve Fethiye’ye  arıtılmış içme suyu sağlanmaya başlandı” dedi.  
Yapılan çalışmalar kapsamından, açılan kuyudan Kınık  Su Deposu arası 100 metrelik mesafeye 110 mm çapında basma hattı döşendiğini belirten Kılıç, Kınık ile Fethiye deposu arasındaki 4 bin 500 metreye 90 mm çapında, Fethiye deposu ile şebekesi arasında daki 600 metre mesafeye 160 mm çapında içme suyu isale hattının döşendiğini  kaydetti. 
İçme suyu arıtma tesisinin kapasiteleri hakkında da bilgi veren Kılıç, şunları söyledi: 
“Hizmete açılan arıtma tesisinde günde 520 m3 su arıtılabilmektedir.  Bu da günde 3 bin 640 kişinin su ihtiyacının karşılanabilmesi anlamına gelmektedir. Arıtma tesisi ihtiyaç halinde kapasitesini 780 m3’e kadar çıkarılabilecek düzeydedir. Bu ise günde 5 bin 460 kişinin su ihtiyacının karşılanabileceği anlamına gelmektedir.”