Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aski’den Kaçak Su Operasyonu…

Bir Binanın Şehir Şebeke Su Borusuna Yaptığı Bağlantıyla 7 Yıldır Kaçak Su Kullandığının Tespit Edilmesi Üzerine Binanın Suyu Tamamen Kesildi

11 Kasım 2009 Çarşamba 02:02
Aski’den Kaçak Su Operasyonu…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlerini arttırarak sürdürüyor.  
Kaçak Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından, şehir şebeke su borusuna yaptığı bağlantı ile kaçak su kullandığı tespit edilen  Sağlık Sokak’taki bir binanın suyu kesilerek yasal işlem başlatıldı. ASKİ ekipleri,  ortak su aboneliği olan binanın bu yöntemle 7 yıldır kaçak su kullandığını belirlediler.                 
Bazı abonelerin su faturalarını ödemek yerine türlü türlü yöntemlerle kaçak su kullanmayı sürdürdüklerini belirten Su Kanal İşletme Daire Başkanı Hüseyin Soydar, borçlarını ödemedikleri için suları kesik olan Sağlık 1 sokaktaki binanın şehir şebeke suyuna bağladıkları bir boru ile kaçak su kullanmayı sürdürmüş olmalarının bu duruma örnek olduğunu söyledi.        
Su Kanal İşletme Daire Başkanı Hüseyin Soydar, kaçak su kullandığı tespit edilen binanın tek bir sayaç üzerinden ortak su kullandığını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu:
“Kaçak su tespiti yapılan binanın tek su aboneliği bulunmaktadır. Söz konusu abone, sayaç okumaları sonrası tahakkuk eden faturaları ödemediği için ASKİ tarafından sayacı sökülerek hukuki yönden borcun tahsili için işlem başlatılmıştır.  
Su parası tahsil edilemeyen bina, apartman içerisindeki şehir şebeke suyundan ek bir boruyla bağlantı yaparak, kaçak su kullanmaya devam etmiştir. Ekiplerimiz tarafından tespit edilen bu duruma son verilmesi için apartman dairesine girmemize apartman sakinlerince engel olunmuştur. Biz de kaçak su kullanımına bina girişinde şehir şebekesinden suyu keserek son verdik. 
7 yıl boyunca her türlü uyarılara rağmen su borcunu ödemeyen binanın su parası şu anda yasal faizleri hariç 240 bin lira civarında. ”
Bundan sonraki yasal sürecin  ASKİ’nin Hukuk İşleri tarafından takip edilerek sonuçlandırılacağını ifade eden Soydar, kaçak su kullanımını engellemek için rutin uygulamalarının etkin bir şekilde sürdüreceklerini belirtti. 
Kaçak su kullanan ve borcunu ödemeyen kişilerin, faturalarını ödeyen abonelere karşı da büyük bir haksızlık etmiş olduklarını kaydeden Soydar,  “Şebekeden kaynaklı  sızıntı ve benzeri kayıpların önlemek için yoğun bir çalışma yapıyoruz.  Bunun dışında da vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve kaçak su kullananları bize bildirmelerini istiyoruz. Sıkı tedbirlerle her türlü su kayıplarını önleyip, vatandaşlara su sıkıntısı çektirmek istemiyoruz” diye konuştu. 
Soydar, her türlü uyarılara karşın su borçlarını ödemeyen abonelerin de sularının kesilerek, yasal işlem başlatıldığını ifade etti.