Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Aski’den Kurban Bayramı Uyarısı…

-Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç “Kurban Bayramında Kesilen Kurbanların Arta Kalan Kısımlarını Kanalisazyon Ve Yağmursuyu Kanallarına Atmayın” -“9 Günlük Tatil Süresince Alo 185 Servisimiz 24 Saat Kesintisiz Hizmet Verirken Kartlı Sayaç Aboneleri de 14 Noktada Bulunan Askimatiklerden Su Yükleyebilecekler”

15 Kasım 2010 Pazartesi 06:24
Aski’den  Kurban Bayramı Uyarısı…

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Kurban Bayramı’nda vatandaşlardan, kurbanlıklarından arta kalan kısımlarını kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarına atmamaları için uyarıda bulundu.          
Başkentlilerden kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını isteyen Kılıç, “ Kurban artıklarının hatlara atılmaları sonucunda kanallar tıkanıyor büyük zararlar meydana geliyor. Kurallara uymayan kişileri Zabıta ekiplerine veya bağlı bulundukları Emniyet birimlerine bildirsinler” dedi. 
ASKİ’nin,  Kurban Bayramı tatili süresince,  yapılan hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi amacıyla gerekli tüm önlemleri aldığını belirterek,  9 günlük tatil süresince Alo 185 servisi 24 saat kesintisiz hizmet verirken, kartlı sayaç abonelerinin de  14 ayrı noktada bulunan ASKİMATİK’lerden kartlarına su yükleyebileceklerini söyledi. 
Kamil Kılıç, ASKİ’nin tatil süresince oluşturduğu nöbetçi ekiplerle Başkentlilerin hizmetinde olacaklarını belirterek şunları söyledi:  “ Vatandaşlarımız günün 24 saati ALO 185 nolu hattımızdan bize ulaşabilir, problemlerini ve görüşlerini bize iletebilirler. Bayramda da abonelerimizin muhtemel her türlü su ve kanalizasyon problemlerine en kısa sürede cevap vererek sorunlarını çözeceğiz. Kartlı sayaç abonelerimiz Ankara genelinde 14 noktaya yerleştirdiğimiz ASKİMATİK’lerden de 7 gün 24 saat faydalanabilirler. Genel Müdürlüğümüzde ve bölge müdürlük binalarımızda bulunan bu ASKİMATİK’lerden vatandaşlarımız kartlı sayaçlarına her zaman su yükleyebilirler.”
“KURBAN ARTIKLARI KANALLARI TIKIYOR”
 Kurban Bayramı’nda bilinçsizce atılan artıklardan dolayı altyapının zarar gördüğüne dikkat çeken Kılıç: “Maalesef birtakım kişiler dere yataklarımıza, atıksu ve yağmur suyu hatlarımıza araba lastikleri, çöp torbaları, boş damacanalar, hafriyat atıkları gibi maddeler atıyor. Buna ek olarak Kurban Bayramında da kesimden arta kalan atıklarda yine bu kanallara atılarak hatların tıkanmasına neden oluyor” dedi. 
Tıkanan kanalizasyon hatlarının taşarak, etrafa verdiği maddi zararların yanı sıra tehlikeli salgın sağlık sorunlarının da oluşmasına neden olduğunu ifade eden Kamil Kılıç, “Dere yatakları atıklarla tıkandığında taşarak etrafında sellere ve su baskınlarına neden oluyor. Yani kanallara çöp atanlar sıkıntıyı önce kendileri çekiyor. Ekiplerimiz çöplerle tıkanan hatları açmak için yoğun bir çalışma gösterse de atılan çöplerle açılan bir hat kısa süre içinde tekrar tıkanabiliyor.
Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını, kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını, çöpleri kanal hatlarına atmamalarını, atan kişileri ise uyarmaları ya da zabıta ekiplerine ve bağlı bulundukları yerin emniyet güçlerine bildirmelerini rica ederiz” diye konuştu.