Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ASKİ’den Kurban Bayramı Uyarısı...

-“KURBAN ATIKLARINIZI KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU KANALLARINA ATMAYIN”

04 Kasım 2011 Cuma 02:59
ASKİ’den Kurban Bayramı Uyarısı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç,  kurban kesen bazı kişilerin atıkları kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına attıklarını belirterek, kanalların tıkanması sonucu su baskınlarının meydana geldiğini kaydetti.  
Genel Müdür Kılıç, vatandaşları bu konuda uyararak, yağmur suyu ve atık su hatlarının çöplük gibi kullanılmamasını istedi. 
ASKİ Genel Müdürü Kılıç, bayramda kurban kesecek başkentlilerin kurbanlıklarından arta kalan kısımları kesim alanlarında gösterilen uygun yerlere bırakmaları gerektiğini belirterek, “Kanalizasyon hatlarının çöplük gibi kullanılması suyun tahliyesine engel olmakta ve tıkanmalar yaşanmaktadır. Vatandaşlar bayramı tıkanan kanallardan taşan lağım suları içinde geçirmesinler. Kesilen kurban atıklarını kesim yerlerindeki belirlenen alanlara bıraksınlar” dedi.

1.JPG
Pissu ve yağmur suyu kanallarına atılan kurban atıklarının ve diğer çöplerin kanalları tıkaması sonucunda büyük maddi zararlar meydana geldiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç şunları söyledi: 
“ASKİ olarak tahliye hatlarımızın sürekli denetimini yapıyoruz. Ama Ankara’nın geneli düşünüldüğünde tüm kanalları sürekli kontrol ederek anında müdahale etmek mümkün olamıyor.  Bu nedenle vatandaşlarımızı bir kez daha uyarma ihtiyacı duyuyoruz; yağmur suyu ve atık su kanalları çöp atma yerleri değil, bu alanlar da çöplük değildir. Çöpler ve kurban atıkları atılması sonucu tıkanan kanallardan sular taşarak, hem maddi hem de manevi zararlara neden olmaktadır. Ayrıca kontrolsüz şekilde sokak ve caddelere akan pis sular insan sağlığını tehdit etmektedir.”  
Kurallara uymayan, başkalarının sağlığını düşünmeyen sorumsuz bazı kişilerin neden olduğu sorunları herkesin yaşamak zorunda olmadığını vurgulayan Kılıç, “Zararını herkesin çektiği bu durumun engellenmesi için duyarlı vatandaşlardan zabıta ekiplerine veya bağlı bulundukları Emniyet birimlerine mutlaka bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.