Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ASKİ'DE ONLINE ABONELİK HİZMETİ

ASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medyayı kullanımdaki etkinliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Abonelerine hızlı, kaliteli, zamanı en tasarruflu şekilde kullanarak hizmet vermek için gelişen teknolojiyi yakından takip eden ASKİ Genel Müdürlüğü, bu kez de abonelik işlemlerini daha hızlı ve daha kısa sürede yapılması için sosyal medyanın avantajlarını Başkentlilerin hizmetine sunuyor.

09 Nisan 2014 Çarşamba 10:48
ASKİ'DE ONLINE ABONELİK HİZMETİ

-GENEL MÜDÜR İRFAN KAYA: “BAŞKENTLİLER ASKİ’YE GELMEDEN, EVİNDEN İŞYERİNDEN ABONELİK İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİYOR”

ASKİ Genel Müdürlüğü, sosyal medyayı kullanımdaki etkinliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Abonelerine hızlı, aski_online.jpgkaliteli, zamanı en tasarruflu şekilde kullanarak hizmet vermek için gelişen teknolojiyi yakından takip eden ASKİ Genel Müdürlüğü, bu kez de abonelik işlemlerini daha hızlı ve daha kısa sürede yapılması için sosyal medyanın avantajlarını Başkentlilerin hizmetine sunuyor.

- ABONELİK HİZMETLERİ CEP’TE-

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, bundan böyle isteyen herkesin ASKİ’ye gelmeden, evinden, işyerinden veya bulunduğu mekandan abonelik işlemlerini yapabileceğini ifade ederek, amaçlarının Ankaralıların su aboneliği başta olmak üzere ASKİ ile ilgili her türlü hizmeti alırken işlemleri hızlı ve kısa bir zaman içerisinde yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bu kapsamda son yapılan uygulama ile “Mobil telefonlarda” abonelik hizmetinin başlatıldığını kaydeden Kaya, şunları söyledi:

“Android ve IOS işletim sistemli mobil telefon ya da tabletinizde Uygulama Mağazası bölümünden uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayede Başkentliler ASKİ’ye gelmesine gerek kalmadan abonelik işlemlerini gerçekleştirebilirler. Su kesintileri, arıza bildirim ve barajlarımızın doluluk oranları gibi birçok bilgiye de buradan erişebilirler.”

 -  e-RANDEVU SİSTEMİMİZ HİZMETE BAŞLADI

Abone işlemlerini sıra beklemeden yapmak için de e-randevu sisteminin hizmete girdiğini kaydeden Genel Müdür Kaya, “Abonelik işlemleri için www.aski.gov.tr sitesi üzerinden e-randevu kısmında formu doldurup randevu saati alınmalıdır. Alınan randevunun ardından abonelerimiz istenilen saatte Abone İşlemleri Dairesi Başkanlığı’nda bulunan Online Banko’dan işlemlerini sıra beklemeden rahatlıkla yapabilirler” dedi.

Kaya, Online Abonelik yapmak isteyen abonelerin takip etmeleri gereken işlemleri şu şekilde sıraladı:

“İlk olarak www.aski.gov.tr üzerinden Online işlemler bölümüne kimlik bilgileri ile kayıt yaptırılacak. Satın alınan ya da kiralanan konutun abone numarası ile T.C. Kimlik numarası online abonelik sistemine giriş yapılacak. (Sisteme yazılan Abone No ve T.C numarası ile geçmiş borç bilgileri sorgulanacak) Eğer herhangi bir borç görünmüyorsa Abone numarası üzerine kimlik bilgileri işlenip yeni abonelik verilecek. Ayrıca ASKİ’nin istediği evrak da en fazla 7 gün içerisinde Abone İşleri Şube Müdürlüğü’ne iletilecek.”