11 Nisan 2016 Pazartesi 07:01
ASKİ'DEN 2 MİLYON FİDAN

-ASKİ, “HER ABONEYE BİR FİDAN”KAMPANYASI KAPSAMINDA 2 MİLYON 100 BİN FİDAN DİKTİ
-ASKİ YETKİLİLERİ:
-"FİDANLARIN 1 MİLYONU DA GEÇEN YIL BARAJ  HAVZALARINA DİKİLDİ"
-"FİDAN DİKİMİNDE ABONE SAYISINA ULAŞILDI"

aski_fidan_8.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, ‘Her Aboneye Bir Fidan’ kampanyası kapsamında, Başkent'te, 1 milyonu baraj havzalarına olmak üzere toplam 2 milyon 100 bin fidan dikti.
ASKİ yetkilileri, her abone için bir fidan diktiklerini belirterek, bugüne kadar dikilen fidanlarla abone sayısına ulaşıldığını söyledi.
Ankara’nın içme suyunun temin edildiği baraj havzalarını toprak erozyonuna karşı korumayı amaçladıklarını belirten ASKİ yetkilileri, bu nedenle fidanların 1 milyonunun, Çamlıdere Baraj bölgesine dikildiğini ve bu fidanlarla baraj havzalarının geniş ormanlara dönüşeceğini ifade ettiler.

-“HER ABONE ADINA BİR FİDAN DİKİLDİ”
Özel yöntemlerle fidan dikiminin hızlı ve işlevsel hale getirildiğini belirten yetkililer, “Baraj havzalarını ağaçlandırma adına yoğun faaliyet gösterilen Çamlıdere mevkiinde son teknoloji iş makineleri, fidan dikiminin hızlı ve başarılı şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Amacımız, Ankara'ya su sağlayan barajların çevresinde ormanlar oluşturmak" diye konuştu.
Yetkililer, abone sayısı yükseldikçe, fidan dikim kampanyasının tekrarlanacağını belirttiler.