Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ASKİ'DEN SIHHİ TESİSATÇILARA EĞİTİM

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilere sunulan tesisat hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve standartlara uygun yapımını sağlamak amacıyla sıhhi tesisatçılara mesleki eğitim verildiğini bildirdi.

18 Haziran 2014 Çarşamba 11:29
ASKİ'DEN SIHHİ TESİSATÇILARA EĞİTİM

-ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE TESİSATÇILAR ODASI TARAFINDAN SIHHİ VE BİNA İÇ TESİSATÇILARINA EĞİTİM VERİLDİ

-GENEL MÜDÜRÜ KAYA: “TESİSATÇILAR İÇME SUYU, ATIK SU  VE YAĞMUR SUYU TESİSATLARININ YAPIMI İLE  PROJE AŞAMASI KONULARINDA EĞİTİM ALDILAR”

ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilere sunulan tesisat hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve standartlara uygun yapımını aski_tesisat_egitim_DSC_5786.JPGsağlamak amacıyla sıhhi tesisatçılara mesleki eğitim verildiğini bildirdi.

Sıhhi Tesisat eğitimlerinin ASKİ ve Tesisatçılar Odası işbirliğinde gerçekleştirildiğini kaydeden Genel Müdür Kaya, Ankara genelinde sıhhi tesisat ve bina iç tesisat işiyle uğraşan tesisatçıların ASKİ tarafından mesleki eğitimden geçirilmeye başlandığını söyledi.

Başkent genelinde içme ve kullanma suyu ile kanalizasyon hizmetlerinin ASKİ tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Kaya, “Bina iç tesisatlarının da standartlara uygun ve daha sağlıklı yapılması amacıyla bu eğitimleri vermeye başladık” dedi.

Tesisatçılara yönelik verilen eğitimlerin Ankara genelinde ilk defa düzenlendiğini ifade eden ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya,  şunları söyledi:

“ASKİ Genel Müdürlüğü su iletim ve dağıtım hatlarından sorumludur. Bina iç tesisatları ise sorumluluğumuz dışında olup, piyasadaki özel sıhhi tesisat firmaları tarafından imalat ve bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaların da standartlara uygun ve kaliteli yapılması amacıyla Sıhhi Tesisatçılar Odasıyla ortaklaşa eğitim düzenliyoruz.”

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime ilk etapta 110 kişinin katıldığını belirten Genel Müdür Kaya, “Eğitimde; içme suyu, atık su  ve yağmur suyu tesisatlarının yapımı, proje aşaması gibi konular uygulamalı olarak anlatılıyor” dedi.

Eğitimlerin sabah ve öğlen olmak üzere iki aşamada,  soru-cevap şeklinde ve uygulamalı olarak verildiğini vurgulayan Kaya, talepler doğrultusunda eğitimlerin sürdürüleceğini söyledi.

İlk etapta eğitimlerini başarıyla tamamlayan 110 tesisatçıya  “Eğitime Katılım Belgeleri de düzenlenen bir törenle, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya ve Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan tarafından verildi.

Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan, ASKİ Genel Müdürü Kaya ve ASKİ yetkilileri ile eğitime katılan bütün  üyelerine teşekkür etti.

ASKİ'DEN SIHHİ TESİSATÇILARA EĞİTİM
ASKİ'DEN SIHHİ TESİSATÇILARA EĞİTİM
ASKİ'DEN SIHHİ TESİSATÇILARA EĞİTİM