Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Astana Heyeti Dikmen Vadisi’ne Hayran Kaldı

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kazakistan’ın Başkenti Astana’dan Ankara’ya gelen Kazakistan heyeti, kent turuna Anıtkabir’in ardından Dikmen Vadisi’nde devam etti.

08 Eylül 2012 Cumartesi 03:08
Astana Heyeti Dikmen Vadisi’ne Hayran Kaldı

- ASTANA BELEDİYE MECLİS BAŞKANI YESSİLOV SANSYZBAY VE BERABERİNDEKİLER, DİKMEN VADİSİ VE HANIMLAR LOKALİ’Nİ GEZEREK, PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kazakistan’ın Başkenti Astana’dan Ankara’ya gelen Kazakistan heyeti, kent turuna Anıtkabir’in ardından Dikmen Vadisi’nde devam etti.
astana_gezi_400_08092012.jpg“Ankara’da Astana Günleri” kutlamaları kapsamında Başkent’e gelen Astana Belediye Meclis Başkanı Yessilov Sansyzbay, Astana belediye meclis üyeleri ve daire başkanlarından oluşan diplomatik heyet, Anıtkabir, Dikmen Vadisi ile Çankaya Hanımlar Lokali’ni gezdi.
Başkent Ankara’yı 3 gün boyunca Astana kültürüyle kaynaştıran kutlamalar kapsamında Ankara’ya gelen Astana heyeti, kent turuna Anıtkabir’in ardından Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgiler alarak devam ettiler.
Astana Belediye Meclis Başkanı Sansyzbay ile beraberindekilerin ilk durağı sabah saatlerinde Anıtkabir oldu. Ardından Dikmen Vadisi üzerindeki Çankaya Hanımlar Lokali’ne geçen heyet, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu’dan hanımlar lokali ve diğer sosyal projeler hakkında bilgi aldı. Benzer projelerin mutlaka Astana’da hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, Okuroğlu’ndan Hanımlar Lokali hakkında yazılı dokümanlar isteyen Sansyzbay’a, daha sonra Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal kentsel dönüşüm projelerini anlattı.
Hanımlar Lokali’nin ardından Dikmen Vadisi’ni bir uçtan bir uca golf arabalarıyla gezen heyet, hayranlıklarını gizlemeyerek, sık sık mola verip fotoğraf çektirdi.
Ankara’ya ilk resmi ziyareti olduğunu dile getiren Sansyzbay, “Ankara gerçekten çok hoşuma gitti. Büyükşehir Belediyesi çok büyük işler yapıyor. Her sene geliştiğini görüyoruz. Gerçekten çok güzel bir şehir” diye konuştu. Mimari açıdan hiçbir şehrin Ankara’ya benzemediğini ifade eden Sansyzbay, Başkenti kendilerine örnek olarak gördüklerini söyledi. Ankaralıların kendilerini çok iyi karşıladığını da sözlerine ekleyen Sansyzbay, Başkan Gökçek ve ekibine teşekkür ederek, programlardan çok memnun kaldıklarını, iki şehir arasında ilişkilerin gelişmesi açısından çok önemli adımlar atıldığını dile getirdi.