Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AŞTİ’de Yabancılara Güleryüzlü Karşılama…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AŞTİ’YE AÇTIĞI TURİZM DANIŞMA BÜROSU İLE HEM YABANCILARA KOLAYLIK SAĞLIYOR HEM DE KENTİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SUNUYOR -TURİZM DANIŞMA BÜROSU’NDA ANKARA HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEYEN KONUKLARA KENTİN TURİSTİK HARİTASI VE TANITIM KİTAPÇIĞI ÜCRETSİZ OLARAK VERİLİYOR

02 Şubat 2012 Perşembe 12:18
AŞTİ’de Yabancılara Güleryüzlü Karşılama…

asti_400_2_02022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tanıtımına ve turizmine katkı sunacak projelerini bir bir hayata geçiriyor. AŞTİ’den şehre giriş
 yapan konuklarını, Ankara’nın Başkentliğine yakışır güler yüzüyle karşılayan Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmete giren Turizm Danışma Bürosu ile kentin tanıtımına büyük katkı sunuyor.
Başkent’in tarihi mirasına sahip çıkarak, Ulus ve çevresinde yenileme projelerini sürdüren, Başkent’te çekilen dizi film ve filmlere desteğini esirgemeyen, ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan, fuar alanı, hayvanat bahçesi, film platosu gibi projeleri hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu dev adımlarla birlikte şehir dışından gelen konuklarına da Ankara’nın güler yüzünü gösterecek Turizm Danışma Bürosu’nu hizmete açtı.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde AŞTİ’nin Gelen Yolcu katında, merkezi bir noktada çalışmalarına başlayan Turizm Danışma Bürosu, hem basılı malzemeler hem de dokunmatik ekran ile Başkent’in gezilecek görülecek yerlerinden hastanelere, ulaşım planından belediye faaliyetlerine kadar pek çok konuda bilgi veriyor.

asti_400_3_02022012.jpg

Ankara’ya adım atan konukları ilk başta öncelikle Anıtkabir olmak üzere Ankara’nın turistik değerleri, simge yapıları, Seymenleri, rekreasyon alanlarının bulunduğu büyük boy fotoğraflarla karşılayan Turizm Danışma Bürosu bu görsel şölenin yanı sıra sıcak ortamı ile de dikkat çekiyor. Büroda görevli bir personel, geniş bilgi almak isteyen konuklarla yakından ilgilenerek, sohbet ortamında sorulara yanıt veriyor.
Konuklara dağıtılan kitapçıklarda, “Ankara Tarihi”, “Eski Fotoğraflarla Ankara”, “Tarihi ve Kültürel Değerler”, “Müzeler”, “Sergi Alanları”, “Kültür ve Sanat Merkezleri”, “Hanlar ve Hamamlar”, “Camiler”, “Türbeler”, “Gezi ve Mesire Yerleri”, “Turistik Faaliyetler”, “Ankara’nın Sembolleri”, “Ankara Mutfağı”, “Ankara Büyükşehir Belediyesi”, “Önemli Telefonlar” gibi başlıklar altında Ankara ile ilgili merak edilen her soruya yanıt veriliyor.