Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Atatürk Bulvarı’nda Asfalt Çalışması…

- Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın Ardından Atatürk Bulvarı’nın Kızılay Kavşağı İle Tbmm Çankaya Kapısı Önü Arasında Kalan Bölümünün Asfaltı da Yenileniyor - Çalışmalar Sırasında Vatandaşı Mağdur Etmemek İçin Bulvarda Emniyet Müdürlüğü’nün Verdiği İzinler Doğrultusunda Kısmi Kapatmalar ve Kontrollü Geçiş Sağlanıyor

08 Ağustos 2010 Pazar 04:57
Atatürk Bulvarı’nda Asfalt Çalışması…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkentte yapılan asfalt bakım, onarım ve serim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndaki (GMK) çalışmaların ardından Atatürk Bulvarı da bölüm bölüm yenileniyor.
Atatürk Bulvarı’nda Kızılay Kavşağı’ndan başlayıp TBMM Çankaya kapısına kadar sürdürülecek çalışmalar, en kısa sürede sona erdirilecek.
- ASKİ DE DEŞARJ ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

1.JPG
Başkentte asfalt çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, alt yapı çalışmaları nedeniyle bozulan, yıpranan yollara yeniden asfalt serildiğini belirttiler.
Metropol ilçeler dahil olmak üzere Başkentin merkezi yerlerinde de asfalt çalışmaları yapıldığını ifade eden yetkililer, Konya Yolu ve GMK Bulvarı’nın ardından Atatürk Bulvarı’nın Kızılay Kavşağından TBMM Çankaya Kapısı önüne kadar olan bölümünde de yenileme çalışmalarının başladığını söylediler. Atatürk Bulvarı üzerinde başlangıç olarak 800 metrelik bir bölümde çalışmaların sürdüğünü dile getiren yetkililer şu açıklamayı yaptı:
“Atatürk Bulvarı’na lekesiz modifiye asfalt atacağız. Salı gününden itibaren GMK Bulvarı’na Tandoğan girişinden itibaren üst kat asfaltı atmaya başlayacağız ve Kızılay Kavşağı’ndan Atatürk Bulvarı yönüne devam edeceğiz. Asfalt çalışmaları sırasında Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği izinler doğrultusunda kısmi kapatmalar ve kontrollü geçiş sağlanacak.”

2.jpg
Kızılay bölgesinde ayrıca su, elektrik ve doğalgazı kapsayan alt yapı çalışmalarının da yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan yetkililer, “Alt yapının yenilenmesinin ardından Meşrutiyet, Mithatpaşa ve Ziya Gökalp gibi ana arterleri, vatandaşı mağdur etmeden, kısa sürede asfaltlayacağız” dediler.
Çalışmalar sırasında yol ve trafik emniyetine önem verdiklerini belirten yetkililer, asfalt kaplaması yapılan yollarda bulunan yağmur suyu ızgaraları ve kanalizasyon baca kapaklarının asfalt seviyesine getirildikten sonra asfaltın atıldığını ifade ettiler.