ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NDEKİ YANGIN

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi bugün saat 11.18’de Atatürk Orman Çiftliği’nde çıkan ot yangınının sabotaj ya da sigara izmaritinden çıkmış olması üzerinde kanaate sahip olduklarını kaydetti.

17 Ağustos 2014 Pazar 17:18
ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NDEKİ YANGIN

-ANKARA İTFAİYESİ YETKİLİLERİ, OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGININ BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDIĞINI BİLDİRDİLER

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, Atatürk Orman Çiftliği ormanlık alanında bugün saat 11.18’de ot yangını başladığını, Ankara İtfaiye Dairesi ekiplerinin de yangına hemen kısa sürede müdahale ettiğini bildirdi.

Yangının 3.5 dönümlük bir alanın zarar görmesine neden olduğunu ancak büyümeden kontrol altına alındığını kaydeden Sipahi, “Yangında ağaçlar çok fazla zarar görmedi ancak bazı ağaçların sadece kabuk kısımlarında hasar meydana geldi” bilgisini verdi.

Ot yangınının yeni yapılan Başbakanlık binasına 200-300 metre mesafede olduğunu kaydeden Sipahi, yangının sigara izmariti ya da sabotaj nedeniyle çıkmış olabileceği yönünde kanaate sahip olduklarını söyledi.