Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 91. Yılı Etkinlikleri…

27 Aralık 2010 Pazartesi 12:20
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 91. Yılı Etkinlikleri…

Kurtuluş mücadelesinin en önemli günlerinden biri olan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Ulus Atatürk Anıtı’nda ki törende Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek anıta çelenk koydu.  

-Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinde Karşılandığı Dikmen Keklik Pınarı’nda Düzenlenen Törende
Konuşan Başkan Gökçek:
“Ankaramız Çok Daha Güzel Günlere Gidiyor”
“Belli Konularda Kararlılığımız Var. Diyoruz ki Expo Mutlaka Ankara’ya Gelmeli” 
Atatürk’ün 91yıl önce Ankara’ya ilk gelişinde coşkuyla karşılandığı Dikmen Keklikpınarı’nda yapılan törende konuşan Ankara Büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, “Ankara’mız çok daha güzel günlere gidiyor. Önümüzdeki günlerde Ankara için çok güzel adımlar atılacak. Belli konularda kararlılığımız var. Diyoruz ki EXPO mutlaka Ankara’ya gelmeli” dedi.

1.JPG
Keklikpınarı’nda yapılan törene, Ankara büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaaddiin Yüksel, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Yaşar Güler, Milletvekilleri, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri  katıldılar.
Törende bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde Seğmenlerin gösterdikleri coşkunun Ankara’ya Başkent olma onurunu kazandırmada önemli payı olduğunu hatırlatarak, “Seğmenler Mustafa Kemal’in gönlüne girdi. Mustafa Kemal’de Ankara’yı Başkent yaparak taçlandırdı. Bunun için Atatürk’e teşekkür ediyor ve Ankara’ya tekrar hoş geldin diyoruz” dedi.
Ankara’nın son zamanlarda hızla geliştiğine dikkat çeken Başkan Gökçek,  “Örnek bir kent niteliğine kavuşan Ankara 2009 yılında özellikle Avrupa Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Geçtiğimiz ay Akdeniz Parlamenterler Asamblesi tarafından mükemmellik ödülü aldı.  Biraz önce Tunus Belediye Başkanı Ankara’daydı gazetecilere Ankara’ya olan hayranlığını çok açık ifadelerle dile getirdi” diye konuştu. 
“Ankara’mız çok daha güzel günlere gidiyor” DİYEN Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Sayın Valime teşekkür ediyorum. Sayın valim Ankara’ya geldiğinden beri sanki Ankara’da doğmuş ve yetişmiş, bütün ömrünü Ankara için feda etmiş bir kişi gibi bizlerle işbirliği halinde, çok güzel şeyler yapmaya çalışıyor. Bugünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi kutlamalarına da bir yenilik getirdi. Ulus’ta hep birlikte yeni bir tören daha yaptık.
Sayın Valimle birlikte ATO, ASO, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Borsası ile birlikte çok güzel toplantılar yaptık bu toplantıların bazılarına milletvekillerimiz katıldı. Önümüzdeki günlerde Ankara için çok güzel adımlar atılacak. Belli konularda kararlılığımız var. Diyoruz ki EXPO mutlaka Ankara’ya gelmeli, 2011 yılı içerisinde Ankara’da mutlaka dev bir fuar alanı bitmeli. Bilişim Vadisi mutlaka Ankara’da olmalı.
Ayrıca Ulus tarihi Kent Merkezi önümüzdeki 3 yıl içerisinde özellikle bir inanç ve turizm merkezi olarak da turizmimizi tetikleyen bir yer olmalı. Hayvanat Bahçesi ve Disneyland’te buna ilave edildiğinde Ankara’nın ekonomisine çok büyük katkılar sağlanacağını düşünüyorum. Bizler bunu elbirliği ile Ankaralılık ruhu ile yapacağız. Ben burada emeği geçen herkese  teşekkür ediyorum.
Gelecek sene burada buluştuğumuzda çok daha güzel bir Ankara ile karşılaşacağınızdan kuşkunuz olmasın. Bu yaz aylarında o kadar güzel bir sürprizimiz var ki, gördüğünüzde hepiniz hayran olacaksınız.” 
Daha sonra törene katılanlara “Kahraman Ankaralılar” diyerek seslenen Ankara Valisi Alaattin Yüksel 91 yıl önce istiklal ve hürriyet aşkının Atatürk’ün 15 Mayıs 1919’da Anadolu’ya çıkmasıyla başladığını ifade etti.
Yaşanan süreci tarihten örneklerle anlatan Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin Ankara’da atıldığını vurgulayarak, “Ankara buluşması bir milletin yeniden doğuşunu ifade eder. Bu önemli buluşma dalga dalga Anadolu’ya yayıldı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu” dedi.
      Seymenlerin gösterileriyle devam eden törenin ardından Atatürk’ün Ankara’ya gelirken konakladığı Beynam’da Ata’ya saygı Kampı yapan Ankaralı izciler, Ankara Valisi Alaattin Yüksel’e Bayrak,  Flama ve çam fidanları sundular.
Kutlama töreni, İzcilerin sunduğu çam fidanlarının, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Garnizon Komutanı Yaşar Güler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof Dr.  Celmal Talu, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özarslan tarafından dikilmesi ile tamamlandı.