Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 92.Yıldönümü Kutlamaları…

-ULUS ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE DÜZENLENEN TÖRENDE BAŞKAN GÖKÇEK ANITA ÇELENK KOYDU

27 Aralık 2011 Salı 05:51
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 92.Yıldönümü Kutlamaları…

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. Yıldönümü nedeniyle Ulus Meydanı’nda düzenlenen törende, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

1.jpg

Törene katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi” çelengini Atatürk Anıtı’na koyarken, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile 4.Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar tarafından da Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite rektörlükleri, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları,  Mecliste grubu bulunan ve bulunmayan parti temsilciliklerinin de çelenklerinin sunulduğu törende daha sonra saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.
Ankara Kulübü Seğmenler, öğrencilerin de bulunduğu törende 4.Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından da çeşitli marşlar çalındı.
Ulus Atatürk Anıtı’nda yapılan töreni vatandaşlar da ilgiyle izledi.

-DİKMEN KEKLİKPINARI’NDA, ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
-BAŞKAN GÖKÇEK: “ANKARA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ İSTİKAMETTE ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA GİDİYOR”
“ATAM RAHAT UYU, ARKANDAN GELEN NESİL BUGÜNLERİ DAHA DA GÜZEL GÜNLERE GÖTÜRECEK”

2.jpg

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. Yıldönümü Dikmen Keklikpınarı Atatürk Parkı’nda coşkuyla kutlandı. Kutlama törenine Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral İhsan Uyar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Milletvekilleri, Seymen Dernekleri, öğrenciler, izciler ve Başkentlilerin katıldı.
92 yıl önce Ankara’yı milli mücadelenin merkezi yapacak “karşılama”nın anlam ve önemine vurgu yapılan tören, Askeri Bando’nun çaldığı marşlar, daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralıların Atatürk’ün gönlünde bir başka yeri olduğunu vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün de Ankaralıların gönlünde başka bir yeri olduğunu dile getirdi.

3.jpg

Atatürk’ün Ankara’ya gelerek, Ankara’yı “Başkent” yaptığını ve Ankaralılara büyük bir onur yaşattığını ifade eden Başkan Gökçek, “Bunun için bir kez daha buradan şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Atatürk ve silah arkadaşlarının Seymenler tarafından 92 yıl önce karşılandığı yere 10 yıl önce bir park inşa edildiğini kaydeden Başkan Gökçek, “10 yıl boyunca da bu coşku bu parkta devam etti. Temsili olarak Atatürk’ün karşılandığı anı da burada görebiliyorsunuz. Ankaralıların sevgisini görebiliyorsunuz” diye konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkent Ankara için hedefler çizdiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’da dün ile bugün arasında mukayese edilemez farkları görev bilinciyle yerine getirdiklerini vurguladı.
Ankara deyince bundan 20 sene önce akla gelen ilk şeyin “bozkır” olduğunu anımsatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

4.jpg

“Bundan 20 yıl önce kişi başı 2 metrekare yeşil alan düşüyordu. Şu anda nüfus 2 kat artmasına rağmen kişi başı 18 metrekare ile Türkiye’nin en yeşil kentiyiz ve Avrupa’da örnek başkent olduk. Avrupa Parlamentosu’ndan 4 defa ödül aldık, hem de 8 sene içinde. Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi ve en son Avrupa Büyük Ödülü… Ankara Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette çok daha iyi noktalara gidiyor. İnanıyorum ki buradaki gençler bu hedefi çok daha ilerli götürecek. ‘Atam rahat uyu arkandan gelen nesil bugünleri daha da güzel günlere götürecek’ diyoruz.”

- VALİ YÜKSEL: KAHRAMAN ANKARALILARA BU ANLAMLI GÜN KUTLU OLSUN

5.jpg

Daha sonra kürsüye gelen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise konuşmasında “Bugün buraya toplanan, 92 yıl önce bu alanda duyulan istiklal ve hürriyet ile büyük Atatürk’ü yüreğinde hissetmek için buraya gelen hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve saygıyla karşılıyorum” sözleriyle başladı. 27 Aralık tarihinin önemine dikkat çeken Vali Yüksel, “Kahraman Ankaralılara bu anlamlı gün kutlu olsun” diyerek, Atatürk’ü karşılama öncesindeki Anadolu topraklarındaki durum ile sonrasında yaşanılan coşkuyu aktardı.
Konuşmaların ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’e bir gün önce Beynam Ormanları’nda kurulan Ata’ya Saygı Kampı’nda geceyi geçiren izciler tarafından Türk Bayrağı, İzci Flaması ve Cumhuriyet Fidanı verildi.
Alanda bulunan Seymen Derneklerinin gösterileriyle devam eden tören, Vali Yüksel, Garnizon Komutanı Uyar, Başkan Gökçek’in Atatürk Parkı 27 Aralık Fidanlığı’na birer mavi ladin ağacı dikimiyle son buldu.