Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 92. Yıldönümü Resepsiyonu…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 92. YILDÖNÜMÜ ONURUNA GENİŞ KATILIMLI BİR RESEPSİYON DÜZENLEDİ - BAŞKAN GÖKÇEK’İN EV SAHİPLİĞİNDEKİ RESEPSİYONA TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI HAŞİM KILIÇ, MİLLETVEKİLLERİ VE ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI - BAŞKAN GÖKÇEK:“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN GÖZÜNDE ANKARA’NIN VE ANKARALININ AYRI BİR YERİ VAR”

28 Aralık 2011 Çarşamba 05:41
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 92. Yıldönümü Resepsiyonu…

resepsiyon_400_2_28122011.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde geniş katılımlı bir resepsiyon verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

2.jpg

“Dünden Bugüne Ankara” belgeseliyle başlayan resepsiyonda bir konuşma yapan Başkan Gökçek, davetlilere “hoş geldiniz” dilekleriyle sözlerine başladı. Belgeselde de gözler önüne serilen Ankara’nın tarihçesine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün gözünde Ankara’nın ve Ankaralının ayrı bir yeri var. Bizim gözümüzde de Mustafa Kemal’in ayrı bir yeri var çünkü Ankara’yı Başkent yaptı ve ülkenin yönetimini Ankara’dan sağladı. Bugün Başkentteysek böyle bir kente sahip isek Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Onun için teşekkürlerimizi bir kez daha sunma ihtiyacı hissediyoruz” diye konuştu.

3.jpg

Atatürk’ün “Ankara için, Başkent için, Güzel bir Başkent için” çok büyük arzuları olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz de bu arzuyu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Son 20 sene içinde Ankara’da inanılmaz değişiklikler oldu. Adı ‘bozkır Ankara’ydı’ ama şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezine sahibiz. Yeşil alanda 2 metrekareden 18 metrekareye ulaştık. Nüfusumuz sabit kalsaydı bu rakam 36 metrekare olacaktı. Bu bozkır Ankara’nın tarihinin ve talihinin değiştiğine göstergedir.

4.jpg

Yurt dışından gelenler çağdaş bir kent olarak görüyor. Avrupa Parlamentosu’ndan Ankara 8 yılda 4 büyük ödül aldı. Bu münasebetle daha büyük bir gayret içinde olduğumuzu ifade ediyor, bir sefer daha Mustafa Kemal Atatürk’e Ankaramıza hoş geldiniz diyorum”
Başkan Gökçek’in konuşmasının ardından Seymen Gösterisi yapan Büyükşehir Belediyesi FOMGED Halk Oyunları Topluluğu büyük alkış aldı.
Başkan Gökçek, resepsiyon sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.