Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son 20 yılda yapılan çalışma ataklarıyla Başkent Ankara’nın örnek bir kent haline geldiğini belirterek, “Ankaralılar olarak, Atatürk’e layık olmak için bundan sonra daha çok çalışacağız” dedi.

28 Aralık 2013 Cumartesi 13:34
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILDÖNÜMÜ ONURUNA GENİŞ KATILIMLI BİR RESEPSİYON DÜZENLEDİ

-BAŞKAN GÖKÇEK:

-“ÖZELLİKLE SON 20 YIL İÇERİSİNDE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ATAKLARLA BAŞKENTİMİZİ ÖRNEK BİR KENT HALİNE GETİRDİK”

“ATATÜRK’E LAYIK OLMAK İÇİN BUNDAN SONRA

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

 “GELECEK YIL YİNE BURADA KUTLAMA TÖRENİ YAPTIĞIMIZDA DÜNYANIN EN BÜYÜK TEMAPARKI OLACAK ANKAPARK’I BİTİRMİŞ OLMANIN GURURUYLA KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ”

BAR_5120.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son 20 yılda yapılan çalışma ataklarıyla Başkent Ankara’nın örnek bir kent haline geldiğini belirterek, “Ankaralılar olarak, Atatürk’e layık olmak için bundan sonra daha çok çalışacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 94. Yıldönümü onuruna geniş katılımlı bir resepsiyon düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyona milletvekilleri, eski bakanlar, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk’ün Dikmen sırtlarında Seğmen Alayı ve Ankaralılar tarafından karşılandığı 27 Aralık 1919’un yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen resepsiyon da Seğmenler’in gösterileriyle başladı. Gösterilerin ardından tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen ve kısa sohbetler gerçekleştiren Başkan Gökçek, yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Ankara’ya 94 yıl önce geldiğini ve arkasından da Başkent olarak armağan ettiğini kaydederek, “Ankaralı olmak gerçekten bizim için ayrı bir gurur vesilesi” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinden sonrakilere göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve üzerine çıkmak hedeflerini hatırlatan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle son 20 yıl içerisindeki yapmış olduğumuz ataklarla gerçekten başkentimizi örnek bir kent haline getirdiğimize yürekten inanıyoruz. Özellikle ‘bozkır Ankara’ denilen Ankara’nın şu anda Türkiye’nin en yeşil kent merkezi haline gelmesi son derece önemli. Kişi başına 2 metrekare olan yeşil olan şu anda kişi başına 19 metrekareye çıktı. Nüfus sabit kalsaydı, yeşil alan miktarı 38 metrekareye çıkmıştı. Nereden nereye geldik.” 

-“DÜNYANIN EN ÇEVRECİ OTOBÜS FİLOSU ANKARA’DA”

Eskiden susuz olan, suları sürekli kesilen Ankara’nın, şu anda 2050 yılına kadar su sorunu halledilmiş bir Başkent haline geldiğini hatırlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Hava kirliliği en üst seviyede bir Ankara vardı… 20 sene önce Kızılay’da kış aylarında hava kirliliğinden dolayı ağaçlardan kuşlar dökülürdü. O hava kirliliği bugün yerini dünyanın en temiz otobüs filosuyla havası pırıl pırıl bir kente bıraktı. İddia ediyorum dünyanın en çevreci otobüs filosu Ankara’dadır. 1340 tane doğalgazlı otobüsüyle gerçekten son derece temiz bir kent meydana getirdik. Biz belediyeye geldiğimizde 154 bin doğalgaz abonesi vardı, şu anda 1,5 milyon doğalgaz abonesi var. Yani Ankara nereden nereye geldi. 2 şeritli caddeleri, 8’er, 10’ar şeritlik hale geldi ve Ankara yaşanır bir Ankara oldu. Yani Atatürk’ün de istediği mutlaka ama mutlaka böyle çağdaş bir Ankara’ydı.”

-ÖNÜMÜZDEKİ YILA TEMAPARKLI RANDEVU-

Önümüzdeki yıl yine düzenlenecek olan kutlama töreninde yepyeni bir çalışmayla konukların karşısına çıkacakları müjdesini de veren Başkan Melih Gökçek, “Kısmet olursa ve Allah nasip ederse gelecek sene yine burada kutlama töreni yaptığımızda, dünyanın en büyük temaparkını, yani ANKAPARK’ı bitirmiş olmanın gururuyla karşınıza çıkacağız. Dünyanın en büyük parkında 80 oyuncak varken, Allah nasip ederse burada 1217 tane oyuncak olacak. Ne kadar büyük olduğunu siz düşünün” diye konuştu.

Başkan Gökçek, konukların alkışları eşliğinde devam eden konuşmasını, “Ankaralılar, Atatürk’e layık olmak için bundan sonra da Ankara’da daha çok çalışacak. İnşallah kendimizi daha da medeni hale getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” sözleriyle tamamladı.

Konuşmasının ardından Başkan Gökçek, konuklarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı taleplerini geri çevirmedi.

ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI
ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA GELİŞİNİN 94. YILI