Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avrupa Günü Kutlamaları, Ferhat Göçer’in Konseriyle Son Buldu…

-Büyükşehir Belediyesi Ve Ab Genel Sekreterliği’nin Ortaklaşa Düzenlediği Avrupa Günü Kutlamaları, Ferhat Göçer’in Konseriyle Son Buldu -Birbirinden Güzel Parçalarını Binlerce Başkentliyle Birlikte Söyleyen Göçer’in Konseri Sırasında, İstanbul İle Canlı Bağlantı Kurularak Boğaz Köprüsü, Avrupa Birliği Renkleri Olan Sarı-Lacivert Işıklarla Aydınlatıldı -Aynı Anda Da Gençlik Parkı’ndaki Havai Fişek Gösterisi De İzleyenlerden Büyük Alkış Aldı

09 Mayıs 2010 Pazar 03:12
Avrupa Günü Kutlamaları, Ferhat Göçer’in Konseriyle Son Buldu…

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “9 Mayıs Avrupa Günü” Başkent’e yakışır bir şekilde kutlandı. Birbirinden değişik onlarca etkinliğin yer aldığı kutlamalar, Ferhat Göçer’in muhteşem konseriyle son buldu.
Binlerce Başkentli’nin katıldığı Gençlik Parkı’nda düzenlenen konser alanındaki etkinlikte Ferhat Göçer, Avrupa Günü’ne yakışır bir şekilde farklı ülke klasiklerine de yer verdi.

1.JPG
10. yıl Marşı’ndan, arabeske, pop müzikten, yabancı şarkılara kadar birçok parçayı ustaca seslendiren Göçer’e, Başkentliler hep bir ağızdan eşlik etti.
Konseri sırasında, şarkılarını büyük bir coşkuyla dinleyen Devlet Bakanı Egemen Bağış’ı, eşi Beyhan Bağış’ı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’i sahneye davet eden Göçer, Anneler Günü nedeniyle Bayan Gökçek ve Bağış’a birer çiçek hediye etti.
-BAKAN BAĞIŞ: “AVRUPA GÜNÜ TÜRKİYE’DE İLK DEFA BU KADAR COŞKUYLA KUTLANIYOR”

2.jpg
Sahnede bir konuşma yapan Bakan Bağış, “Avrupa Günü Türkiye’de ilk defa bu kadar büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Nasıl 17 Aralık tarihinde, Avrupa Birliği’nde 45 yıl bekledikten sonra müzakere tarihi aldığımızda en görkemli kutlamayı Ankara yaptıysa, bugün bu büyük kutlama yine Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından düzenledi” dedi.
Gün boyu süren etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi’nin ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin tüm çalışanlarına da teşekkür eden Bakan Egemen Bağış, “Türkiye’nin Avrupa kimliğini ortaya koyduğunuz için sizlere de çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Göçer’e Avrupa Birliği rozeti takan ve bir plaket veren Bakan Bağış, konsere katılan tüm annelerin de Anneler Günü’nü kutladı. Bir süre Göçer’in şarkılarına eşlik eden Başkentlilerin coşkusu, Bakan Bağış’ın sahneye yeniden gelmesi ve sinevizyon eşliğinde canlı yayınla İstanbul’a bağlanmasıyla yeniden arttı. İstanbul Boğaz Köprüsü’nün renklerinin de AB renkleri olan sarı lacivert olarak ışıklandırılmasıyla coşkunun katlandığı Ankara’da aynı anda Avrupa Birliği’nin temel simgesi kabul edilen Beethoven’in 9. Senfonisi ve muhteşem Havai Fişek gösterisi Başkentlilere unutamayacakları bir gece yaşattı.
 Gösterinin ardından Gençlik Parkı’ndan tüm Başkent’e yayılan Avrupa Günü coşkusu, Göçer’in şarkılarıyla son buldu.