Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avrupa Günü Kutlamaları Resepsiyonu...

-Büyükşehir Belediyesi Ve Ab Genel Sekreterliği’nin Ortaklaşa Düzenlediği Avrupa Günü Kutlamaları Kapsamında Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde Bir Resepsiyon Düzenlendi - Bakan Bağış: “Ab’ye Tam Üyelik İçin Müzakere Tarihi Alındığı Gün Bunu En Coşkulu Kutlayan Şehir Ankara, En Coşkulu Kutlayan Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek Olmuştu” - Başkan Gökçek: “Türkiye Bugünkü Etkinlerle Avrupa Birliği’ne Girmeye Hazır Olduğunu İspat Etti” - Büyükelçi Pierrini: “Bu Özel Günde Avrupa Birliği’ni Türk Vatandaşlara Daha Da Yakınlaştırmaya Çalışıyoruz”

09 Mayıs 2010 Pazar 03:16
Avrupa Günü Kutlamaları Resepsiyonu...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “9 Mayıs Avrupa Günü” nedeniyle Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde bir resepsiyon düzenlendi.

1.JPG
 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliği yaptığı resepsiyona AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri, milletvekilleri ile bürokratlar katıldı.
Konukların geleneksel kıyafetler ve lokum ikramıyla karşılandığı resepsiyonda, Bakan Bağış, Başkan Gökçek’in, eşi Beyhan Bağış ise Nevin Gökçek’in yakasına AB ve Türk bayraklarının yan yana bulunduğu birer rozet taktı.
- “AVRUPA KONSEYİNDEN ÖDÜL ALMIŞ BİR BAŞKENTİMİZ VAR”
 Konuşmasına Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecine ilişkin verdiği bilgilerle başlayan Devlet Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’de o günden bugüne pek çok şeyin değiştiğine dikkat çekerek, “Artık Avrupa Birliği günleri böyle büyük bir coşkuyla kutlanmaya başlandı. Artık Avrupa Konseyi’nden ödül almış bir başkentimiz var” dedi. Türkiye’nin 17 Aralık 2004 tarihinde Brüksel’de müzakere tarihi aldığı günü anımsatan Bakan Bağış, şöyle konuştu:

2.jpg
“Hiç unutmuyorum, bunu en coşkulu kutlayan şehir, Ankara olmuştu. En coşkulu kutlayan Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek olmuştu. O gün çok değerli belediye başkanımızı bu kutlamalardan dolayı eleştiren bir takım statüko muhafızları Türkiye’nin demokratikleşmesinden, çağdaşlaşmasından, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler üzerine çıkmasından korkuyorlardı. Ama korkunun ecele faydası yok, Türkiye değişiyor, Türkiye değişmeye devam edecek, bu değişimin karşısında kimse duramayacak, bu millet hak ettiği yere, Avrupa Birliği tam üyelik statüsüne mutlaka ama mutlaka kavuşacak.” Avrupa Günü kutlamalarını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmaktan son derece gurur duyduğunu ifade eden Bağış, sözlerini Anneler Günü’nü kutlayarak bitirdi.
- TÜRKİYE AB’YE HAZIR OLDUĞUNU GÖSTERDİ

3.jpg
Başkent’te gün boyu süren Avrupa Günü kutlamaları ile Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmeye hazır olduğunu ispat ettiğini vurgulayan Başkan Gökçek ise konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu gayret özelikle Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olmaya yönelik arzusunu ortaya koydu. Aslında kent olarak düşündüğümüz de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok değişik bir özelliği var. Avrupa Konseyi’nden  Avrupa Diploması Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Şeref Bayrağı ve son olarak Avrupa Ödülünü 8 yıl içinde alan tek belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. 8 yılda alınan bu ödüller Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kadar hazır olduğunu çok net ortaya koyuyor. Temennimiz Avrupa Birliği sürecinin çok daha kısa bir süre içerisinde neticelenmesi.”
- AVRUPA BİRLİĞİ’Nİ TÜRK VATANDAŞLARA YAKINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini ise konuşmasında Avrupa Birliği’nin oluşum sürecine değindi. Avrupa Birliği’nin kuruluşunun 60. Yılının kutlandığını hatırlatan Pierrini, “Bu özel günde Avrupa Birliği’ni Türk vatandaşlara daha yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu sebeple göstermiş oldukları çabalardan dolayı Sayın Belediye Başkanı ve Sayın Bakana teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin Avrupa birliği gününü kutlarım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektiren konuklar, klasik müzik dinletisi eşliğinde kutlamaları sürdürdü.