Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avrupa Ödüllü Kente Yakışır “Avrupa Günü” Kutlaması...

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, “9 Mayıs Avrupa Günü”Nü, Düzenlediği Etkinliklerle Coşkulu Bir Şekilde Kutluyor -Kutlamalar; Başkan Gökçek, Bakan Bağış, Avrupa Birliği Üyesi Ülkelerin Büyükelçileriyle Çok Sayıda Vatandaşın, Meclis Parkı’ndan Gençlik Parkı’na Kadar Pedal Çevirmesiyle Başladı -Devlet Bakanı Bağış: -“Türkiye’nin AB Sürecine Sahip Çıktığı İçin Başkan Gökçek’e Teşekkür Ediyoruz” “Başkan Gökçek’i Avrupa Konseyi’nden Aldığı Çok Anlamlı Ödül İçin De Kutluyorum” -Hem “Avrupa Günü”nü Hem De Tüm Annelerin “Anneler Günü”nü Kutlayan Başkan Gökçek: “Çok Güzel Bir Bisiklet Turu Oldu”

09 Mayıs 2010 Pazar 03:21
Avrupa Ödüllü Kente Yakışır “Avrupa Günü” Kutlaması...

Büyükşehir Belediyesi, Anneler Günü’ne denk gelen “9 Mayıs Avrupa Günü”nü sportif, çevreci, eğlencesi bol, coşkulu bir şenlikle kutluyor. Başkentliler, gün boyu süren Avrupa Günü Şenliği’nde farklı etkinliklerle hem Anneler Günü’nü kutluyor hem de müziğe, tiyatroya, sinemaya ve eğlenceye doyacak.

1.JPG
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa düzenlenen ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkelerin büyükelçiliklerinin eşleriyle katıldığı şenliğe; Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ev sahipliği yapıyor.
Şenlik kapsamında Bakan Bağış, Başkan Gökçek ve büyükelçiler, Meclis Parkı’ndan Gençlik Parkı’na kadar bisiklete binerek pedal çevirdi. “Bisikletini kapıp gelen” vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği bisiklet turu, renkli görüntülere sahne oldu.
 -AVRUPA ÖDÜLÜ’NE YAKIŞIR KUTLAMA
Dünyanın dört bir yanından farklı kentlerle kardeş şehir protokolleri imzalayarak barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin güçlendirilip gelişmesine katkı sağlayan ve bu çalışmalarıyla 2009 yılında Avrupa Ödülü alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Şölene dönüşen şenlik programı kapsamında Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierrini, AB Dönem Başkanlığı adına Büyükelçi Joan Clos ve üye ülke büyükelçileri ile çok sayıda bisikletli vatandaş, Meclis Parkı’ndan Gençlik Parkı’na kadar pedal çevirdi. Atatürk Bulvarı üzerinden geçen bisikletli heyet yol kenarındaki vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Yüzlerce bisikletlinin Gençlik Parkı’na varışı da coşku doluydu. Renkli görüntülere sahne olan bisiklet turu Gençlik Parkı’nın Ulus girişinde son buldu. 
 -BAKAN BAĞIŞ: “BAŞKAN GÖKÇEK’İ KUTLUYORUM”
Gençlik Parkı girişinde açıklamalarda bulunan Bakan Bağış, “Hem AB sürecinde kararlı bir ülke olarak hem de Başkent’i Avrupa ödülü kazanan bir ülke olarak pedal çevirmekten büyük bir mutluluk duydum. Bu vesileyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Avrupa Konseyi’nden aldığı çok anlamlı ödül için kutluyorum” diye konuştu.
Bakan Bağış, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin her yeri bir haftadır Avrupa Birliği bayraklarıyla donatılmış durumda. Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine sahip çıktığı için Başkan Gökçek’e teşekkür ediyoruz. Türkiye, AB sürecindeki kararlığını bir kez daha göstermiştir. Bundan dönüş yoktur. Başbakanın talimatlarıyla bundan böyle her yıl 81 ilin her yerinde AB günü kutlanacaktır.”
Hiç yorulmadığını ve bisiklet kullanmaktan keyif aldığını da kaydeden Bakan Egemen Bağış, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı’nı yanına alarak, “Avrupa’nın en büyük bisiklet şampiyonalarından birinin startını Temmuz ayında Ankara’dan vereceğiz” dedi. 
 -GENÇLİK PARKI’NA ANLAMLI KORULUK
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek de, tüm vatandaşların Avrupa Günü’nü tüm annelerin de Anneler Günü’nü kutlayarak, “Çok keyifli bir bisiklet turu oldu” dedi. 
 Başkan Gökçek, Bakan Egemen Bağış, büyükelçiler ve beraberindeki heyet, daha sonra Gençlik Parkı içerisinde oluşturulan koruluğa geçerek burada ağaç diktiler. Kendi isminin yer aldığı ilk ağıcı koruluğa oğluyla birlikte diken Bakan Bağış, Başkan Gökçek’e teşekkür etti. Daha sonra Avrupa Birliği’ne üye ülkeler adına hazırlanan ağaçlar tek tek dikilerek, ilk can suyu verildi. Günün anısına simgesel olarak fidan dikilmesinin ardından resmi heyet Avrupa Günü’nün resmi açılışını yapmak üzere Kültür Merkezi karşısında yer alan Açık Hava Sahnesi’ne geçti. 
 -GENÇLİK PARKI CIVIL CIVIL
Avrupa Günü kutlamaları nedeniyle AB bayrakları ile süslenen Gençlik Parkı’nda sivil toplum örgütlerinin ve AB üye ülkelerin stantları kuruldu. Gün boyu etkinliklerin yapılacağı Gençlik Parkı’nda kutlamalar kukla gösterisiyle başladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kukla gösterisinin ardından Kültür Merkezi önünde kurulan açık hava sahnesinde halk oyunları, dans gösterileri, konserler ve çeşitli şovlar gerçekleştiriliyor. Etkinliklere Başkentli binlerce vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.
-Resmi Açılışı Bakan Bağış, Başkan Gökçek Ve AB Dönem Başkanlığı Adına Büyükelçi Joan Clos Yaptı
-Devlet Bakanı Bağış:
“Türkiye Batının En Doğulu, Doğunun Da En Batılı Ülkesi Oldu”
-Başkan Gökçek:
“Avrupa Birliği’ne Girinceye Kadar Her Yıl Bu Şenliği Yapıp, İnşallah Bir An Önce Avrupa Birliği’ne Girmeyi Temin Edeceğiz”
-Başkan Gökçek Ve Bakan Bağış’a Teşekkür Eden Büyükelçi Clos: “9 Mayıs Avrupa Günü, Barış, Refah Ve Özgürlükler İçin Kutlanmaktadır”
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “9 Mayıs Avrupa Günü Şenliği” çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Meclis Parkı’ndan Gençlik Parkı’na kadar bisikletlerle gelen Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa Birliği üye ülkelerin temsilcileri ağaç dikim töreninin ardından, sivil toplum örgütleri ve ülke stantlarını gezdiler.
Stantlardan çeşitli broşürler ve bilgiler alan heyet, daha sonra Kültür Merkezi önünde kurulan açık hava sahnesinde Avrupa Günü’nün resmi açılışını yaptılar.
-DEVLET BAKANI BAĞIŞ: “TÜRKİYE HER KONUDA
AVRUPALI OLDU”
Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, açılış konuşmasında Mevlana’nın “Yalnız kaldığında sen bir damlasın, bütüne kavuştuğunda derya olursun” sözünü dile getirerek, “İşte bugün Türkiye Avrupa’nın altıncı büyük ekonomisi, Avrupa’nın en büyük dördüncü işgücüne sahip bir ülke haline gelmiştir” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Konseyi’nden “yılın belediyesi” ödülünü aldığını anımsatan Bakan Bağış, “Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin başkanlığına Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. Eurovisionda birinci olan şarkımız var, Avrupa kupasında Türkiye’yi temsil eden takımlarımız, film festivallerinde Altın Ayı ödülünü alan Bal filmimiz var. Bu durum da gösteriyor ki artık Türkiye her konuda Avrupalı oldu. Türkiye’nin Avrupalık kimliğine dil uzatanlara bugün bu kararlılığınızla siz cevap veriyorsunuz. Başbakanımızın önderliğinde Türkiye batının en doğulu, doğunun en batılı ülkesi oldu" diye konuştu.
 Bakan Bağış, Avrupa Günü etkinliklerine ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bir kez daha teşekkür etti.
-BAŞKAN GÖKÇEK: “TÜRKİYE AB’YE GİRMEYE
ÇOKTAN HAZIR HALE GELDİ”
Başkan Gökçek ise konuşmasına “Bütün annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Nice yıllara diliyoruz. Anneler gününüz kutlu olsun” diyerek başladı. Anneler Günü’nün yanı sıra Avrupa Günü’nü kutlamanın mutluluğunu da yaşadıklarını dile getiren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“Türkiye artık Avrupa Birliği’ne girmeye çoktan hazır hale geldi. Bunu yürekten istediğimizi ispat etmek amacıyla Sayın Bakanımızla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bugün bu güzel şölenleri arkası arkasına düzenledik. Bundan sonra Avrupa Birliği’ne girinceye kadar her yıl bu şenliği yapıp inşallah bir an önce Avrupa Birliği’ne girmeyi de temin edeceğiz. Türkiye’nin bu noktada ne kadar istekli olduğunun Avrupa tarafından bilinmesinin bu tip törenlerle kutlanmasında son derece bir önemi var diye düşünüyorum. Size güzel eğlenceler diliyorum.”
- BÜYÜKELÇİ CLOS: “9 MAYIS BARIŞ REFAH VE ÖZGÜRLÜKLER İÇİN KUTLANMAKTADIR”
AB Dönem Başkanlığı adına Büyükelçi Joan Clos ise etkinliği düzenleyen Bakan Bağış ve Başkan Gökçek’e teşekkürlerini ileterek, “Kendileri olağanüstü bu girişim için ilham verdiler ve harikulade bu etkinliklerde görev yapmak üzere ekiplerini organize ettiler” dedi.
Avrupa Günü’nün oluşum süreciyle ilgili bilgi veren Büyükelçi Clos, “9 Mayıs Avrupa Günü, barış, refah ve özgürlükler için kutlanmaktadır. Bugün biz de burada Avrupa’nın birçok ülkesi ile birlikte Avrupa Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayarak, Ankaralılara başarılarımızı, mücadelelerimizi anlatma imkanı bulduk. Bu kutlamanın ortak geleceğimize katkı da bulunmasını umut ediyoruz” diye konuştu.Konuşmaların ardından TRT Radyosu Çocuk Korosu, izleyicilere bir konser verdi.
-BAL FİLMİNE YOĞUN İLGİ
         Başkan Gökçek ve Bakan Bağış daha sonra eşleriyle birlikte Bal Filmi’nin gösteriminin gerçekleşeceği salona geçtiler. Filme yoğun bir ilginin gözlendiği salonda filminin yönetmeni Semih Kaplanoğlu bir konuşma yaparak, filmi izlemeye gelen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.
 Kaplanoğlu’nun ardından sahneye davet edilen Başkan  Gökçek, filmin aldığı ödüllerle Türkiye’nin gurur duyduğunu belirterek, Kaplanoğlu’na hitaben yaptığı konuşmasında, “Kendisinin buradaki etkinliğe yapmış olduğu katkı dolayısıyla şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 Bakan Bağış da Kaplanoğlu’na teşekkür ederek, “Hem Başkanımız Melih Gökçek’e hem de Sayın Kaplanoğlu’na Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda yaptığı bu katkılardan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 Başkan Gökçek ve Bakan Bağış, daha sonra Semih Kaplanoğlu’na çiçek ve plaket verdiler.