Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avrupa Ödüllü Kentler Birliği Üyelerine Muhteşem Gala…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILAN AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ 2011 GENEL KURULU FERHAT GÖÇER’İN KONSER VERDİĞİ MUHTEŞEM BİR GALA İLE SONA ERDİ -ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK:”TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ’NE HAZIRDIR. TÜRKİYE’İN AB’YE AB’NİN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VARDIR” -HOFFMANN “ANKARA’DA GERÇEKLEŞEN BU TOPLANTI BUGÜNE KADAR YAPILAN TOPLANTILARIN ZİRVE NOKTASI OLMUŞTUR”

09 Mayıs 2011 Pazartesi 00:36
Avrupa Ödüllü Kentler Birliği Üyelerine Muhteşem Gala…

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Genel Kurulu muhteşem bir gala ile sona erdi. Gala, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde Sheraton Otel’de gerçekleşti.

1.JPG
Gecede konuşmasını ‘Ev sahibi ve Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı’ sıfatıyla yapan Başkan Gökçek, sözlerine Avrupa’nın dört bir yanından Ankara’ya gelen konuklara hoş geldiniz diyerek başladı.
Bugün mükemmel bir genel kurul yaptıklarını söyleyen Başkan Gökçek, “Bu güzel günün ardından konuklarımıza çok güzel bir gece daha yaşatmak istiyoruz. Yarın da konuklarımıza projelerimizi gezdireceğiz. İnanıyorum ki Ankara’dan çok güzel anılarla ayrılacaklar” dedi.   
 
-“TÜRKİYE AB’YE HAZIRDIR”
 Bu toplantıdan sonra Avrupa’da Avrupa Ödülü almış kentler birliğinin aktivitelerinin artacağını ifade eden Başkan Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye Avrupa Birliği’ne hazırdır ve AB’nin bir parçası olarak AB içinde yer almak istemektedir”.
 Avrupa Birliği’ne yeni üye olmuş ülkeler düşünüldüğünde Türkiye’nin koşullarının çok daha ileride olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Türkiye’nin AB’ye AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Bugün burada olan tüm dostlarımızın AB’ye giriş sürecinde bize destek olacaklarından eminim” dedi.

-HOFFMAN: TÜRKİYE AB’YE AB TÜRKİYE’YE MUHTAÇ
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanlığını bugün yapılan seçimle Başkan Gökçek’e devreden Alman  Darmstandt  Belediye BaşkanWalter Hoffman, “Her zaman söylüyoruz, AB Türkiye’ye Türkiye de AB’ye muhtaçtır” dedi.
Ankara’da gerçekleştirilen genel kurulun bugüne kadar yapılanlar arasında zirve noktası olduğunu kaydeden Hoffman, “Burada geçirdiğimiz birkaç gün bize gösterdi ki Ankara bir Avrupa şehri, Avrupa başkentidir”  diye konuştu.

2.jpg
Konu başlığı bu yıl “Sosyal Uyum” olarak belirlenen ve son derece verimli geçen toplantıların yoğun temposunun ardından katılımcılar, düzenlenen gala gecesinde doyasıya eğlendiler. Gecede sahne alan popüler müziğin sevilen sesi Ferhat Göçer, söylediği birbirinden güzel şarkılarla salonu hareketlendirdi. Göçer’in birçok dilde seslendirdiği şarkılar katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 
 
- MİSKETLER GECEYE RENK KATTI
Gala gecesine ayrıca Dünya Çocuk Oyunları’nda hafızalara kazınan, Ankara’nın maskotu kedi misket damga vurdu. Konuklar Misket’le bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Gecede ayrıca Büyükşehir Belediyesi FOMGED halk oyunları topluluğunun Ege’den Karadeniz’e, Semah’tan halaya uzanan halk oyunları gösterisi konukları Anadolu’da unutulmaz bir gezintiye çıkardı.