AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLERİN BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞKENT GEZİSİ

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı için Ankara’ya gelen konuk belediye başkanları ve beraberindeki heyet, Büyükşehir’in proje alanlarını ve turistik bölgelerini gezdi Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi ile başlayan proje gezisi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje alanı sonrasında Gençlik Parkı’ndaki su ve ışık gösterisi ile noktalandı Konuk heyet, Gençlik Parkı’nda sergilenen ışık ve su  gösterisini büyüleyici buldu

07 Kasım 2012 Çarşamba 11:55
AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLERİN BELEDİYE BAŞKANLARININ  BAŞKENT GEZİSİ

HAK_1525.JPGAvrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin 2012 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı için Avrupa’nın çeşitli kentlerinden Başkent’e gelen belediye başkanları ve beraberindeki heyet, toplantı sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin bazı proje alanlarını ve Başkent’in turistik bölgelerini gezdi.

Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi ile başlayan proje gezisi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Kuzey Ankara Kentsel  Dönüşüm Proje Alanı sonrasında Gençlik Parkı’nda düzenlenen su ve ışık  gösterisi ile noktalandı

Konuk belediye başkanlarına Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu rekreasyon alanları, kentsel dönüşüm, sosyal ve kültürel projeleriyle ilgili bilgiler verildi. Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi’ni inceleyerek hayran kalan konuk başkanlar, Gençlik Parkı’nda  sergilenen rengarenk ışık ve su gösterisini büyüleyici buldu.

Hacı Bayram Camii’nin içinde aslına uygun olarak tek tek onarılan  her bölümü ilgiyle gezen ve bölgedeki tarihi Ankara Evleri’ne Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ve devam eden çalışmaları öğrenen konuk kentlerin yerel yönetim başkanları, tarihi Hacı Bayram Camii ile Augustos Tapınağı’nın sırt sırta vermiş hoşgörü görüntüsü yanında bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek, bölgenin tarihi ve mistik havasına hayran kaldıklarını ifade ettiler.

HAK_1499.JPG“ÇOCUKLARIN YÜZLERİNDE MUTLULUĞU GÖRDÜK”

Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’nde üye çocukların yaptığı el sanatları çalışmalarına bakan Almanya’nın Würzburg kenti Belediye Başkanı Marion Schafer-Blake, “Çocukların yüzlerinde mutluluğu gördük. Ankara Büyükşehir Belediyesi, her türlü desteğin yanı sıra çocukların bu merkezde kendilerine güven kazanmasını sağlamış. Bu, her şeyden daha önemli” dedi.

İngilizce, müzik, satranç, bilgisayar, tiyatro, halk oyunları sınıflarında çocukları izleyen, onlarla fotoğraflar çektiren konuk başkanlar, Büyükşehir  Belediyesi’nin Merkez’deki tüm faaliyetleri, yemekleri ücretsiz sunmasının inanılmaz bir hizmet olduğunu belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Proje Alanı’na da götürülen konuk belediye başkanlarına, projenin aşamaları ve gecekondulardan bu hale geliş sürecini maket üzerinde ve sinevizyon eşliğinde detaylarıyla anlatıldı.  Projenin görüntü ve açıklamaları konuk başkanlara birer cd olarak verildi.

HAK_1369.JPGAVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLERİN TEMSİLCİLERİ, GENÇLİK PARKI’NDA SUYUN MÜZİKLE DANSINI BÜYÜLEYİCİ BULDU…

Daha önce Avrupa ödülü kazanan kentlerden gelen belediye başkanları, Gençlik Parkı’nda düzenlenen su ve ışık gösterisini ilgiyle izlerken, “Gösteriyi büyüleyici bulduk. Daha önce böyle güzel bir şey izlemedik. Şahane bir organizasyon, Ankaralılar çok şanslı” diye ortak düşüncelerini dile getirdiler.

Konuklar, Gençlik Parkı havuzunda müzikle uyum içerisinde  yükselen suların rengarenk görüntülerle dansına hayran kaldı.

AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLERİN BELEDİYE BAŞKANLARININ  BAŞKENT GEZİSİ