Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AVRUPA ÖDÜLLÜ ŞEHİRLER ANKARA'DA (1)

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurul Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

08 Eylül 2014 Pazartesi 08:59
AVRUPA ÖDÜLLÜ ŞEHİRLER ANKARA'DA (1)

-AVRUPA’NIN EN SAYGIN ŞEHİR ÖDÜLÜ OLARAK GÖSTERİLEN “AVRUPA ÖDÜLÜ”NÜ KAZANAN KENTLERİN YÖNETİCİ VE TEMSİLCİLERİ ANKARA’DA BULUŞTU

-“AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BİRLİĞİ 2014 GENEL KURULU”; ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VE BİRLİK BAŞKANI MELİH GÖKÇEK İLE AVRUPA ÖDÜLLÜ KENTLERİN YÖNETİCİLERİNİN KATILIMIYLA BAŞLADI

-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BARIŞ, KARDEŞLİK VE İŞBİRLİĞİ İÇİN BİRARAYA GELMEMİZ TÜM DÜNYAYA ÖRNEK BİR DAVRANIŞ OLACAK”

-AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ KOMİTE BAŞKANI VALERİU GHİLETCHİ:

-“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’E BU MÜKEMMEL ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

-BAKAN GÜLLÜCE:

“BÖYLE BİR ÖDÜLÜ KAZANAN VE BİRLİK BAŞKANI OLAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ MELİH GÖKÇEK’İ, GÖSTERMİŞ OLDUĞU BU BAŞARISINDAN DOLAYI KUTLUYORUM. İYİ Kİ VARSIN MELİH BAŞKAN”

AVRUPA ÖDÜLLÜ ŞEHİRLER ANKARA'DA (1)         Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2014 Genel Kurul Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.

         Rixos Otel’de düzenlenen ve Avrupa’nın en saygın şehirlerinin yönetici ve temsilcilerinin bir araya geldiği Genel Kurul’un açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin, “Böyle bir ödülü kazanan ve bu önemli Birliğin Başkanı olan Belediye Başkanımız Melih Gökçek’i, göstermiş olduğu bu başarısından dolayı kutluyorum. İyi ki varsın Melih Başkan” sözleri, salonda uzun süre alkışlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında Avrupa Ödülü’nü kazanarak üye olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 2 dönemdir üst üste başkanlığına seçildiği “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği”nin Genel Kurulu toplantısı, Rixos Otel’de başladı. Avrupa’nın en saygın ve örnek şehirlerinin bir araya geldiği toplantının açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başkan Gökçek, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Valeriu Ghiletchi ileAvrupa’nın dört bir tarafından gelen kent yönetici ve temsilcileri katıldı.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “DÜNYAYA ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLİYORUZ”

           Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Birlik Başkanı Gökçek, sözlerine “Şahsım ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ve tüm Ankara halkı adına hepinizi en kalbi duygularla selamlıyor,  toplantımıza hoş geldiniz demekten şeref duyuyorum” diyerek başladı.

         Dünyanın bir kesiminin ekonomik krizler, başka bir kesiminin ise iç karışıklıklar ve savaşlarla boğuştuğunu, böyle bir ortamda kendilerinin barış, kardeşlik ve işbirliği için bir araya gelmelerinin tüm dünyaya örnek olacağını kaydeden Başkan Gökçek, dostluk ve işbirliğine olan bu tutkularından dolayı tüm konuklarını tek tek tebrik ettiğini söyledi.

         Geçen yıl Ukrayna Kharkiv’de yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin göz önünde bulundurularak, bu Genel Kurul toplantısının ana temasının “Kentlerimizde Ticaretin Geliştirilmesinde Yerel İdarelerin Rolü”, Gençlik Komitesi’nin ana temasının ise “Gençlerin Organize Suçlardan ve Uyuşturucu Bağımlılığından Korunması” olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Gökçek, iki ana temada belediyecilik uygulamalarının rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle 2002 yılında AK Parti Hükümeti’nin göreve gelmesiyle yapılan yasal düzenlemeler sayesinde Başkent’te sunmuş oldukları ekonomik hizmetleri de maddeler halinde sıralayan Başkan Gökçek, 20 yıl öncesine kadar Ankara’nın sanayi ve ticaretin yok denecek kadar az olduğu bir “memur ve öğrenci kenti” olarak bilindiğini söyledi. Başkan Gökçek, Ankara’nın bugün ise 20 yılda nüfusunun ikiye katlandığını, hizmet sunulan alanların da 4-5 kat büyüdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:

 “Yapımları hızla devam eden ve sene sonuna kadar bitirmeyi planladığımız, Dünyanın en büyük tema parkı olan AnkaPark, Dünya Fuar Merkezi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Restorasyon Projesi ve Müze Kompleksleri gibi mega projeler sayesinde önümüzdeki 5 yıl içerisinde Ankara turizminde büyük patlamaların olacağı ve dolayısıyla milli gelirinde önemli sıçramalar yaşanacağı kesin olarak görülüyor.”

- “KENTLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK”

 Konuşmasını, Avrupa Konseyi’nin kentlere verdiği bir dizi ödülün en sonuncusu ve önemlisi olarak gösterilen “Avrupa Ödülü ve Bu Ödülü Kazanan Kentlere” ilişkin de değerlendirmelerle sürdüren Başkan Gökçek, “Böylesine başarılı kentlerin bir araya gelerek en iyi tecrübelerini paylaşmaları, kentlerimizin sosyo-ekonomik kalkınmasına yeni ivmeler kazandırmış olacak” diye konuştu.

Gençlik Komitesi’nin, ana temaları çerçevesinde tartışarak kapanış oturumunda dilek ve temennilerini ileteceklerini anlatan Başkan Gökçek, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin önerilerini büyük bir dikkatle dinleyecek ve onların her türlü zararlı alışkanlıklardan korunarak, en güzel şekilde yetişmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.

-GHİLETCHİ: “ANKARA’DA BULUNMAK MÜKEMMEL BİR DUYGU”

            Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zaman Birlik Başkanı Melih Gökçek’in alkışlar eşliğinde tamamladığı konuşmasının ardından kürsüye gelen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi Başkanı Valeriu Ghiletchi de “Bizleri burada sizlerle buluşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı.  

            Dünyada yaşanan ekonomik krizlere, yaşanan savaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ghiletchi, kendilerinin dostluk ve barış için bir araya geldiklerini anlatarak, “Farklı bir ruhla burada buluşmuş durumdayız. Burada yani Ankara’da bulunmak mükemmel bir duygu” dedi.  

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin tarihine ve çalışmalarına ilişkin de bilgiler veren Ghiletchi, “Bugün ve yarın Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunacağız ve kenti gezeceğiz. Avrupa’daki en dinamik ve güzel kentlerden birini geziyoruz. Burada Avrupa Birliği’ni ve ideallerini paylaşacağız… Bu mükemmel etkinliğe ev sahipliği yaptığı için ve düzenlenen Genel Kurul için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir de programları nedeniyle toplantıya katılamayan Bakan Volkan Bozkır’ın selamlarını getirdiğini kaydederek, “Avrupa ödülü almış ve bu büyük bir başarıya imza atmış bir kentin hemşehrisi olmaktan ve burada yaşamaktan onur duyuyorum. Başta başkanımız olmak üzere tüm Ankaralılara şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.  

-BAKAN GÜLLÜCE: “İYİ Kİ VARSIN MELİH BAŞKAN”

            Yerli ve yabancı birçok konuğun katıldığı toplantıda son olarak kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise sözlerine, “Bir belediyemizin mutlu ve başarılı bir günüde bulunmaktan gurur duyuyorum” diyerek başladı.

Belediyelerle ilişki içerisinde bulunan bir bakanlık olduklarının altını çizen Bakan Güllüce’nin, “Böyle bir ödülü kazanan ve Birlik Başkanı olan Belediye Başkanımız Melih Gökçek’i, göstermiş olduğu bu başarısından dolayı kutluyorum. İyi ki varsın Melih Başkan, diyorum” sözleri, salonda uzun süre alkışlandı.

Avrupa Ödülügibi saygın ve büyük ödüllerin, herkese verilmediğini ve almanın da kolay olmadığını kaydeden Güllüce, “Bunu alması da alacak kişiyi seçmesi de çok zor. Bu seçimi yapanları da kutluyorum. İyi seçim yapmışlar. Ankaramızın aktif ve dinamik bir şehir olduğunu fark etmişler. O seçimde etkisi olan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

“Tabiî ki Ankaralıyı da tebrik edeceğiz ki böyle güzel bir başkanı seçti ve bu ödülü aldı” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan İdris Güllüce, Ankaralı olmanın ve Ankara’da yaşamanın birçok insan için şans olduğunu söyledi. Toplantıya katılanlara teşekkürlerini ileten Güllüce, sözlerini, tüm dünya insanlarının mutluluk çeşmesinden su içtiği, mutlu bir dünya temennisinde bulunarak tamamladı.

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, Birlik Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Avrupa Ödüllü şehirlerin yönetici ve temsilcilerinin yer aldığı “Aile fotoğrafı” çekildi. 

Genel Kurul, Başkan Gökçek’in, ana temalara ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaların yer aldığı sinevizyon eşliğindeki açıklaması ve yine temalara ilişkin konferanslarla devam ediyor.