Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BAŞKENT’TE BULUŞTU (2)

Başkan Gökçek birlik başkanlığına yeniden aday… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile birliğin yeni dönem başkanlığına da aday oldu Almanya’nın Würzburg kentinde 2-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırılan 2013 Genel Kurulu’nun ana teması Başkan Gökçek’in önerisi üzerine “Ekonomik kriz ile mücadele ve istihdam tedbirleri” olarak belirlendi Başkan Gökçek: “2013 yılında bir dönem daha başkanlık görevimizi sürdürmeyi ve bu süreçte de gerçekleştirmek istediğimiz faaliyetleri tamamlamayı hedeflemekteyiz” “Son derece verimli bir toplantı geçirdiğimize inanıyorum”

06 Kasım 2012 Salı 17:01
AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BAŞKENT’TE BULUŞTU (2)

HAK_0955.JPGAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığını yürüttüğü Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin 2012 Yönetim Kurulu Toplantısı, Hilton Otel’de yapıldı.

Başkan Gökçek’in yönettiği toplantıda 2-5 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Würzburg kentinde yapılması kararlaştırılan 2013 Genel Kurulu’nun ana teması “ekonomik kriz ile mücadele ve istihdam tedbirleri” olarak belirlenirken, Başkan Gökçek oybirliği ile bir sonraki döneme de başkan adayı olarak gösterildi.

Avrupa Parlamenterler Meclisi’nin verdiği 4 ödülü 8 yıl gibi kısa bir sürede alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Ödülü kazanan kentler ile işbirliğini de her geçen gün artırıyor. Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin 2011 yılı Genel Kurulu’na ev sahipliği yapan ve 2011-2012 Dönem Başkanlığı’nı yürüten Büyükşehir Belediyesi, 2012 Yönetim Kurulu’nu Başkent’te topladı.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Gökçek’in yönetiminde devam eden Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, 7 kentin temsilcilerinin de görüşlerini bildirdiği gündem maddeleri masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu Toplantısı’nı kent temsilcilerine teşekkürlerini sunarak açan Başkan Gökçek, sırayla kent temsilcilerine söz verdikten sonra gündem maddelerine ilişkin oylamalara geçti.

2013’ÜN ANA TEMASI EKONOMİK KRİZ OLACAK

HAK_1045.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi olarak, 2013 Genel Kurulu’nun ana temasını “Belediyelerin Ekonomik Kriz ve İstihdam Artırıcı Tedbirleri” olarak önerdiklerini belirten Başkan Gökçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak işsizlikle ilgili çok ciddi projeler yürütüyoruz. 19 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Ankara’da Büyükşehir Belediyesi 450 bin kişiyi meslek veya iş sahibi yaptı. Bu ciddi anlamda ekonomiye katkı anlamına geliyor. Avrupa’da da bu anlamda belediyelerin ciddi katkısı olması gerektiğine inanıyorum. Ev sahibi olarak ve sizler de kabul ederseniz Würzburg’ta konumuz bu olsun” diye konuştu. Başkan Gökçek’in önerisi, Yönetim Kurulu üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Gökçek, Birlik üyesi kentlerin konuya ilişkin projelerini Genel Kurul’a sunmasını ve mümkünse broşürler hazırlayarak paylaşmasını da “Hepimiz bir şeyler öğreniriz. Bilgiler birleşir” diyerek, öneri olarak sundu.

Genel Kurul toplantıları ile eşgüdümlü olarak devam eden gençlik buluşmalarının konusu da yine Başkan Gökçek’in önerisi üzerine “Gençlerin işsizlik konusunda belediyelerden somut beklentileri” şeklinde oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin bir başka konu başlığı “Birlik üyelerince yapılacak çalışmaların belirlenmesi” konusunda da “toplantıda bulunan kentlerin en çok iki projesinin Birlik Genel Sekreterliğine ulaştırması,  böylece diğer üye kentleri de teşvik edip, yapılacak çağrılara birlik sayfasında yer verilmesi ve her kentin kendi ülkesinde diğer üye kentleri Genel Kurula katılımına teşvik etmesi” kararı alındı.

BAŞKAN GÖKÇEK YENİDEN ADAY

Yönetim Kurulu gündeminin en önemli başlıklarından biri de yeni dönem başkan adaylarının belirlenmesi oldu. Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği’nin 2013 Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“2013 yılında bir dönem daha başkanlık görevimizi sürdürmeyi ve bu süreçte de gerçekleştirmek istediğimiz faaliyetleri tamamlamayı hedeflemekteyiz. En öncelikli hedefimiz olarak da birlik üyeleri arasında etkin bir işbirliği kurulması ve aktif katılım ile Avrupa dayanışmasının gerçekleşmesini sağlamaktır. Würzburg’ta sizlerin desteğini istemekteyim.”

Başkan Gökçek’in adaylık talebi, Yönetim Kurulu üyelerinin alkışlarıyla oybirliği ile kabul edildi.

OFİS KURULMASINA İLİŞKİN TAVSİYE KARARI

HAK_1049.JPGYönetim Kurulu toplantısında, 2013 Genel Kurulu’na sunulacak Kharkiv Belediye Meclisi Başkan Vekili İgor Terekhov tarafından teklif edilen tavsiye kararları da görüşüldü. Yönetim Kurulu üyeleri tarafından destek gören “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Ofisi kurulması ve her yıl çeşitli dallarda ödüller dağıtılmasına” ilişkin öneriler hakkında da Başkan Gökçek şöyle konuştu:

“Bu önerileri biraz detaylandırmak istiyorum. Bu ofiste özellikle üye kentlerin yapmış olduğu her konudaki deneyimler konu başlığı ile toplansın. Kentlerin uygulamalarını orada görsün. Bu uygulamaların içinden kendine uygun olduğunu seçsin, karşılıklı yazışsın. Hatta karşılıklı olarak personel göndermek suretiyle gerekli eğitimi alsın ve versin. Bu sayede tam bir fikir alışverişi ortaya çıksın. Bir de bakarız ki Avrupa Birliği’ne bağlı tüm kentlerin 1000 tane gençlik projesi var. Hiç düşünmediklerimizi orada görme şansı buluruz. Bunu yapacak olursak başarıl oluruz.

İkinci konu… Birliğin ödül dağıtması… Değişik branşlarda ödül başlıkları her yıl tespit edilir. Birincilik, ikincilik, üçüncülük mansiyon tarzında değerlendirmeleri olur. Belli branşlarda 15-20 ödül verir. Bu da kentlere heyecan getirir, yarışma azmi, dinamiklik getirir, bu ödüllerin de çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

Daha sonra yapılan oylamada bu iki konuda Genel Kurula tavsiye kararı sunulması oybirliği ile kabul edildi.

Başkan Gökçek, Yönetim Kurulu Toplantısını, “Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliğinin 2012 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı burada sona ermiştir. Sizlerin de değerli katılımı ile son derece verimli bir toplantı geçirdiğimize inanıyorum. Katılımlarınız için Ankara kenti adına şükranlarımı sunuyorum. Saha ziyareti ile de Ankara’yı yakından tanımanız mümkün olacak. Kentimizin sıcak misafirperverliğini tadacağınızı umuyorum” sözleriyle alkışlar eşliğinde bitirdi.

TOPLANTIYA KATILAN KENT TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ:

Almanya’nın Würzburg Kenti Belediye Başkanı Marion Schafer-Blake:

“Önümüzdeki yıl Würzburg’ta buluşacağız. Biz buna çok seviniyoruz. Ama biliyoruz ki zor bir görev. Üstesinden gelmeye çaba göstereceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi çıtayı çok yükseğe çıkardı. Tüm kalbimizle gücümüzle iyi bir buluşmaya çaba göstereceğiz. Sayın Gökçek’e de bu davetiniz ve muhteşem ev sahipliğiniz için çok teşekkür etmek istiyorum.”

Mülheim An Der Ruhr Belediye Başkanı Renate Aus Der Beek:

“Biz Mülheim kenti olarak bu davet için içtenlikle teşekkür etmek istiyoruz. Son derece mutluyuz. Daha önceki iki toplantıya katılamamıştık, nihayet sizin aranızda böyle bir yönetim kurulu toplantısına katılmaktan dolayı son derece mutluyuz.

Regensburg Belediye Başkanı Gerhard Weber:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Melih Gökçek’e çok teşekkür etmek istiyorum. Ankara geçen yıl da mükemmel bir organizasyon yapmıştı ve dostluğu ön plana çıkarmıştı. Bu yönetim kurulunda da mükemmel bir organizasyon düzenliyoruz. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. Avrupa ekonomik, güncel ve siyasi davranışlar nedeniyle geri plana itilmemeli. Ankara’da yaptığımız bu toplantı da bu adımda önemlidir.”

Darmstadt Belediyesi Meclis Üyesi Hans Wegel:

“Bu organizasyon için teşekkür ediyorum ve sizinle birlikte olduğumuz için onur duyuyorum. Avrupa düşüncesini ileriye taşımak bizim için çok önemlidir. Avrupa’nın uyanmasını sağlamamız lazım. Bu ruhu uyandırabileceğimizi düşünüyorum. Tekrar bu çok güzel karşılama ve etkinlik için teşekkür etmek istiyorum. Burada iyi kararlar alacağız ve bunları da Almanya’ya büyük bir keyifle götüreceğim.

Ukrayna’nın Karkiv kenti Belediye Meclis Başkan Vekili Igor Terekhov:

“Sayın Melih Gökçek beyefendiye teşekkür etmek istiyorum, enfes misafirperverliği için. Avrupa Ödülü, Karkiv ve Ankara arasında çok güzel işbirliğinin doğmasına vesile olmuştur. Çok mutluyuz. Yıl geçtikçe, zaman geçtikçe işbirliğimiz daha da gelişiyor. Şehirlerimiz bir dostluk protokolü imzalamanın da son aşamasına gelmiş durumdalar.”

Fransa’nın Nancy kenti Belediye Başkan Yardımcısı Jean-Michel Berlemont:

“Geçen sene Genel Kurulu da çok güzel yaşadık ve Ankara’ya hayran kaldık. Bir sonraki toplantıyı Nancy’de tertiplemek isteriz. Sizi ağırlamak bizim için sevinç ve onur kaynağı olacaktır.”

AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BAŞKENT’TE BULUŞTU (2)
AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BAŞKENT’TE BULUŞTU (2)
AVRUPA ÖDÜLÜ KAZANAN KENTLER BAŞKENT’TE BULUŞTU (2)