Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurul Toplantısı

- MELİH GÖKÇEK “ANKARA’DA TOPLAM 164 SOSYAL PROJE BAŞARIYLA UYGULANIYOR… - “GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROJELER SAYESİNDE ANKARA BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA SUÇ ORANLARININ EN AZ OLDUĞU ŞEHİRLERDEN BİRİDİR”

09 Mayıs 2011 Pazartesi 00:40
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 Genel Kurul Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği 2011 yılı Genel Kurulu ve Gençlik Komitesi toplantılarına açılışın ardından genel kurum oturumlarıyla devam edildi.

1.JPG
Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Toplantısının 1. Oturumunda Birlik Başkanı seçilen Melih Gökçek gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasının ardından kurul üyelerine Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da sürdürdüğü sosyal ve kültürel projeleri özetleyen bir sunum yaptı.
Sunumunda, Ankara’da toplam 164 sosyal ve kültürel projeyi yürüttüklerini vurgulayan Başkan Gökçek, bu başarılı çalışmanın Ankara’da sosyal patlamayı tamamen ortadan kaldırdığına dikkat çekerek “Ankara büyükşehirler arasında suç oranının, hırsızlığın en az olduğu şehirdir” dedi.
Büyükşehir Belediyesinin kültürel faaliyetlere çok önem verdiğini kaydeden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrosu’nun oyunlarıyla ve geleneksel kukla tiyatrosu, Karagöz – Hacivat gölge oyunu, meddah ve palyaço gruplarıyla özellikle çocuklara ulaşıldığını belirtti.

2.jpg
Büyükşehir Belediyesi’nin BELMEK’ ler le  yazı sanatı, süsleme, ebru,  çini, seramik, porselen, resim sanatı  ve çok sayıda değişik kurslar düzenleyerek bu sanatları Ankaralılara öğrettiklerine değinen Başkan Gökçek, kursiyerlerin eserlerini sezon sonunda Ankaralılar için sergilediklerini kaydetti.
Başkan Gökçek yaptığı sunumda şunları söyledi: “
Dünya’da tek çocuk bayramı olan ülke bizim ülkemizdir. Bu yıl bu bayramı çok renkli programlarla kutlandık, geçtiğimiz hafta bu bayramla birlikte 90 ülkeden 13 branşta 3 bin çocuk sporcunun katıldığı dünya Çocuk Oyunları’nı başarıyla gerçekleştirdik.  Özellikle dar gelirli, tatile gidemeyen aileler için yaz aylarında 90 gün boyunca,her gün 2 ayrı semtte çocuklara yönelik  panayır ve kış aylarında  sirk gösterileri yapıyoruz” 
Kent Orkestrası, Mehter Takımı, Türk Halk Müziği, Türk sanat Müziği ve Tasavvuf müziği topluluklarının değişik zamanlarda ve mekanlarda verdikleri konserler ile Ankaralılara eğlenceli zamanlar yaşattıklarını belirten Başkan Gökçek, 2010 yılı Haziran ayında Kızılordu Korosu’nu Ankaralılarla buluşturduklarını söyledi.
       Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi Projesi’nin de başarıyla uygulanan bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, 17 yıl önce merkeze üye sayısının 5 bin olduğunu bu sayının merkezin başarılı çalışması ve çocukları öğretimlerine yönlendirmesi sonucu Ankara nüfusu iki kat artarken, sokakta çaılşan çocukların sayısının 915’e düştüğünü anlattı.
  BELTEK, BELMEK gibi meslek edindirme kurslarına da değinen Başkan Gökçek, her yıl ayrıca yine dar gelirli ailelerin çocuklarını sünnet ettirdiklerini, evlenmek isteyen çiftler için ise  şölen şeklinde bir nikah töreni düzenlediklerini söyledi.