Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

AYAŞ'TA HALK İFTARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçede ayrı ayrı düzenlenen “Halk İftarları” devam ediyor. Ayaş Meydanı’nda düzenlenen Halk İftarı’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra milletvekilleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve 2 bine yakın Ayaşlı katıldı. İftar yemeğinin ardından Ayaşlılara hitap eden Başkan Gökçek, Ayaşın dört bir yanını güçlerinin yettiği kadar imar etmeye çalıştıklarını söyledi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 11:08
AYAŞ'TA HALK İFTARI

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN AYAŞ’TA DÜZENLENEN HALK İFTARINA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK DE KATILDI

-BAŞKAN GÖKÇEK: “AYAŞ’TA BULUNAN 5 TANE OKULUN 5’İNİN DE BAHÇESİNİ ASFALTLAYIP YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”

-SADECE BU YIL İÇİNDE AYAŞ’A 12 BİN 364 ASFALT DÖKTÜK. YİNE BU YIL 21 BİN 382 KİLOMETRE İÇME SUYU, TOPLAMDA İSE 116 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI DÖŞEDİK. AYRICA BİR ADET ATIK SU TESİSİ, 2 ADET PAKET ARITMA TESİSİ İLE 7 TANE DE SU DEPOSU İNŞA ETTİK”

DNR_0507.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçede ayrı ayrı düzenlenen  “Halk İftarları” devam ediyor.

 Ayaş Meydanı’nda düzenlenen Halk İftarı’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra milletvekilleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve 2 bine yakın Ayaşlı katıldı.

İftar yemeğinin ardından Ayaşlılara hitap eden Başkan Gökçek, Ayaşın dört bir yanını güçlerinin yettiği  kadar imar etmeye çalıştıklarını söyledi.  

Sadece bu yıl içinde Ayaş’a 12 bin 364 asfalt döktüklerini belirterek, “Yine bu yıl 21 bin 382 kilometre içme suyu yapmışız. Bugüne kadar ise toplamda 116 kilometre içme suyu hattı döşedik.  Ayrıca bir adet atık su tesisi, 2 adet paket arıtma tesisi ile 7 tane de su deposu inşa ettik” dedi.

“AYAŞLILARA MÜJDELER”

 Seçimlere kadar Ayaş’ta asfaltsız yer kalmayacağını kaydeden Başkan Gökçek, köyler dahil sadece12 kilometrelik asfalt yapılacak yer kaldığını bunun da en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Pınaryaka, Çanıllı, Evci, Ortabereket, Başbereket ve  Başayaş gibi köylerden cuma günleri de Pazara gelmek için vatandaşların  otobüs istediklerini ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi:  “Arkadaşlara ‘biz Cuma günü de otobüslere binip gidip gelmek istiyoruz’ demişsiniz.  Aynı güzergah üzerinde olduğu için talimat vereceğim bundan böyle cuma günleri size belediye otobüsleri hizmet verecek. Bunun da müjdesini vereyim.”

Başkan Gökçek konuşmasında Belediye otobüsleri için Ayaşlılara yeni bir müjde daha vermek istediğine dikkat çekerek, “Ayaş’tan Ankara’ya sabahları ve akşamları otobüs gelip gidiyor. Fiyatı da 3.80 kuruş. Şimdi bunda da bir değişiklik yapıyoruz. Şimdi burada da oylayacağım. Siz olur derseniz bundan böyle şu şekilde olacak; otobüsler buradan Yenikent’e kadar gitsin, Yenikent’ten aktarma yapsın şehre gitsin, aktarma içinde hiçbir para vermeyeceksiniz. Aynı şehir otobüsü gibi 1.75 kuruş vereceksiniz. Oradan aktarma yapıp gideceksiniz.  Böyle olması halinde de gündüz saatlerinde otobüs sayılarını da arttırarak daha çok gidip gelme imkanı bulmuş olacaksınız” dedi.

 “Buna ‘evet’ diyorsanız el kaldırın” diyerek oylama yapan Başkan Gökçek’e iftara katılan tüm Ayaşlıların onay vermesi üzerine, “Otobüsünüz yeni uygulaması hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ayaşlılara Büyükşehir Belediye’sinin yapacağı çalışmaları anlatarak devam eden Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada yine bir itfaiye aracına ihtiyaç varmış, bunu da takviye edeceğiz. Bir başka müjdem da nasip olursa Ayaş Meydanını tanzim edeceğim. Oraya dev bir saat kulesi ile havuz yapacağız. Havuz’un başına da banklar koyacağım. Özellikle yaşlılarımız orada oturup keyif çatacaklar . Yukarı da bir İpek yolu parkı yapmıştık. Maalesef bu parka koyduğumuz barbeküleri çaldılar. Oyuncakların bir kısmını kırdılar. Ne yazık ki ben bunların kasıtlı olduğunu düşünüyorum.  Bu sırf Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne prestij getirmesin diye yapıldı.  Ama şimdi oraya güvenlik koyduk 24 saat süresince, şimdi bayrama kadar oraya en mükemmel oyuncakları koyacağız ve tamamlayacağız. Tüm çocuklarımız gelsin keyifle oynasınlar.”

-OKULLARIN BAHÇESİNİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Ayaş’ta bulunan 5 tane okulun 5’inin de bahçelerini asfaltlayıp yeniden düzenleyecekleri müjdesini veren Başkan Gökçek,  “Okulların bahçelerine uygun olanlara basketbol potası ve banklar koyacağız. Bunları da 15 gün içinde tamamlayacağız. Ayrıca burada imam hatip okulu yapılıyor.  Bunun için diyorlar ki ‘Çocuklarımızın köyler gelip gitmeleri zor oluyor.  O yüzden bir yurt istiyoruz.’  Bu yurduda ya belediye olarak ben yapacağım ya da bulacağım hayırsever bir vatandaşa yaptıracağım” şeklinde konuştu.

      “Bu hizmetlerden sanıyorum Ayaşlılar memnun oldu” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Ayaşlılara hizmet etmek bizim görevimiz. İnşallah seçimlerde de burada rahatlıkla diyalog kuracağımız bir belediye başkanı hediye edersiniz,  biz de çalışmalarımıza daha rahat bir şekilde devam ederiz” dedi.    

Konuşmasına son 2 ay içinde yaşanan olaylarla ilgili bilgi vererek sürdüren Başkan Gökçek, Türkiye’nin çok ciddi kritik günlerden geçtiğini, Gezi Parkı’nı bahane ederek ülkenin altını üstüne getirdiklerini söyledi.

Sadece bu oyunlar nedeniyle Ankara Kızılay’ın altını üstüne getirdiklerini, Belediye’ye ait otobüsleri yaktıklarını, durakları tahrip ettiklerini ifade eden Başkan Gökçek, bu eylemlerin devam edeceğini, bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini bu nedenle herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

AYAŞ'TA HALK İFTARI
AYAŞ'TA HALK İFTARI
AYAŞ'TA HALK İFTARI
AYAŞ'TA HALK İFTARI
AYAŞ'TA HALK İFTARI
AYAŞ'TA HALK İFTARI