Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bahçıvanlar Uygulama Alanlarında…

-Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na Katılan Kursiyerler, Öğrendikleri Bilgileri Park Ve Bahçelerde Uyguluyor

02 Haziran 2010 Çarşamba 09:52
Bahçıvanlar Uygulama Alanlarında…

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bahçıvanlık Kursu’na katılan kursiyerler, teorik olarak öğrendiklerini park ve bahçelerde uygulayarak pratik kazanıyorlar.

1.JPG
Bahçıvan adayları, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Uygulama Parkı ve bahçesinde bitki dikimi, sökümü ve ilaçlama gibi konuları yerine getirerek, bahçe çiçekleri hakkında da bilgi ediniyorlar.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın düzenlediği kursların ilk haftasında kursiyerlere teorik ve teknik bilgi veriliyor. Kursların son haftasında ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait uygulama parkı ve seralar ile Ankara’nın büyük parklarında kursiyerlere çeşitli uygulamalar yaptırılıyor.
Kursların çok başarılı geçtiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, katılımcıların ilaçlama, aşılama, şekilli budama, peyzaj uygulaması ile fidancılıkta üretim çeşitleri gibi temel konularda bilgi sahibi olduklarını belirtti. Akgül, verilen teorik bilgilerin, konularında uzman personel ve üniversitelerden gelen hocaların eşliğinde sera ve parklarda kursiyerlere uygulamalı olarak yaptırıldığını söyledi.

“KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE YAPIYORDUK”

2.jpg Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep üzerine her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Bahçıvanlık Kurslarına bu yıl katılan kursiyerler, kurslar sayesinde önemli bilgi edindiklerini ve deneyim kazandıklarını söylediler.
Daha önce kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler yapmaya çalıştıklarını kaydeden kursiyerler, “O kadar çok şey öğrendik ki bitkilere bakış açımız değişti” diyorlar. Elmadağ Kaymakamlığı’nda 6 aydır bahçıvan olarak çalıştığını söyleyen İbrahim Küçüközer, “Şu ana kadar kulaktan dolma bilgilerle çalışıyordum. Oysa burada hocalarımızdan birçok şey öğrendim. Benim için çok yararlı oldu” dedi.   

“ANNE İLE KIZININ BAHÇIVANLIK SEVDASI”
İngilizce öğretmeni Ümit Bilen ile kızı Pınar Çakmak’ı Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarında birleştiren şey, doğa sevgisi ile bahçıvanlık sevdası…
Ümit Bilen, “Doğayı çok seviyorum. Birçok konuda ve özellikle güller konusunda bilimsel bilgilere sahip oldum” derken, kızı Pınar Çakmak, “Kamu Yönetimi mezunuyum ama şimdi anlıyorum ki aslında Peyzaj bölümünde okumalıymışım” diye konuşuyor. Sürekli ev, dekorasyon ve bahçe dergileri aldığını belirten Çakmak, Büyükşehir Belediyesi’nin kurslarını çok başarılı bulduğunu belirterek, bilgilerin, halkın anlayabileceği düzeyde ve çok güzel verildiğini kaydetti.

“BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ”
Bilal Uğursay Kaplan; “Bahçıvanlık kurslarına belki ilerideki iş tercihimi de değiştirebilirim diye geldim. Toprak ve bitkiler konusunda o kadar çok şey öğrendim ki, bitkilere bakış açım değişti” şeklinde duygularını dile getirirken, TOKİ’den emekli eski daire başkanı Emin Serdar Güven de kursa kendisini geliştirmek için katıldığını, ağaçların en büyük hobisi olduğunu belirtti.
9 yıldır bahçıvanlık yaptığını anlatan kursiyerlerden Abdullah Ünal ise, “Meğer ne çok şeyi yanlış biliyormuşum. Ayrıca sulama, çiçekler ve budama konularındaki tüm eksiklerimi giderdim” diye konuştu.